fredag 23 oktober 2015

På väg till Dallas


I morse var jag och vinkade av Rasmus på Kastrup. Jag följde med ända fram till säkerhetskontrollen, men sen var det stopp. Jag hann i varje fall att få en del kramar innan han försvann in i kön. Nu sitter han på planet till London och är snart framme där. Sen blir det en väntetid på ca 3 timmar innan det är dags att gå på nästa plan som då flyger direkt till Dallas. Planet ska landa halv 3 i natt, och då är klockan halv 8 på kvällen i Dallas. Det är kul att kusinerna kan träffas lite då och då även om de bor långt ifrån varandra. 

Det känns redan en aning tomt. Han ska vara borta i drygt en vecka, så jag antar att det blir inga mobilsamtal längre om kvällarna. Tidsskillnaden ställer till det en hel del. Vår tid är 7 timmar före Dallastiden. Men han lovade att skicka ett sms när planet landat i Dallas.


Jag har flygradarsidan uppe på min dator och följer hans väg. Rasmus befinner sig i det röda planet BAW813 och snart är det dags att gå ner för landning på Heathrow. Sen får jag ta en liten paus innan det är dags att ta på flygledarmössan igen och se till så att planet lyfter i rätt tid från London. Nattskiftet tror jag inte jag orkar med, utan jag får lita på att piloten hittar till Dallas på egen hand. I natt kommer jag att sova väldigt lätt, så jag inte missar sms-signalen.

26 kommentarer:

 1. Förstår att du kommer att sakna Rasmus!! .Bra att du kan följa flygplanet på datorn..........................Jag har inte heller lokalsinne,så jag är inte heller släkt med dyngbaggarna .Jag har även svårt att hitta med GPS Jag vrider och vänder på mobilen!! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. DEt är ganska spännande att kunna följa planet hela tiden.

   Radera
 2. Vilken härlig mormor Rasmus har! Bara att konstatera att han inte kan ha en bättre och det får du säkert veta av honom själv också.

  Sov lätt men gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag känner att jag är en viktig person i hans liv och det är underbart.

   Radera
 3. Det är bra med en extra flygledare som ser till att planet håller rätt kurs. Klart att du kommer att sakna Rasmus, men så kul för honom att få ut och resa.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste hålla koll så Rasmus hamnar rätt. Han längtar så till Dallas och kusinen.

   Radera
 4. Ett härligt inlägg! :) Trist (för Rasmus och kusinen) och tröst (för dig - och Rasmus!) att en vecka går svindlande snabbt. Snart får du ta på dig flygledarmössan igen för att följa och leda "retur-planet" så det hittar rätt rutt tillbaka.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemresan kommer jag definitivt inte att missa.

   Radera
 5. Det är jobbigt för mormor nu, kan jag tänka mig
  Men ha en trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns onekligen lite konstigt att ha alla barnbarnen så långt härifrån på en gång. Jag är ju bortskämd med att få träffa Rasmus ofta.

   Radera
 6. Svar
  1. Det blir ett lite annorlunda höstlov.

   Radera
 7. Förstår att det är lite oroligt för dig nu! Men jag hoppas allt har gått bra för Rasmus och att han kommer att ha ett jättekul lov med kusinerna :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har redan ringt och berättat att resan gick bra.

   Radera
 8. Men vilket mysigt novemberlov han får. Och så roligt lille kusinen kommer att få, med en som hittar på nya roliga lekar. En vecka går ju rätt fort egentligen. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Daniel blev jätteglad när han såg Rasmus. Normalt går tiden snabbt och förhoppningsvis denna veckan också.

   Radera
 9. Jag köpte massor. Jag inser att den tid jag har kvar att kunna få sy åt barnbarnen är begränsad. Så jag måste frossa innan det är för sent.
  Vi ska bara ha ett växthus. Det gamla är redan sålt. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen får man sy annat när de blir större.

   Radera
 10. Tänk så fantastiskt det är med all teknik. Och vilket spännande lov för Rasmus. Ha en trevlig lördagskväll! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förvånansvärt, tycker jag, att man kan ringa helt gratis på Skype.

   Radera
 11. Jag tycker det är underbart att barnbarnet och du har ett så nära och fint förhållande. Man blir glad i hela kroppen när man läser om er samvaro. Det är fint.
  Hoppas du klarar av Rasmusabstinensen under veckan.
  Må gott!

  SvaraRadera
 12. Det blir svårt, men han ringer varje dag på Skype så jag får se honom också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superspännande. Jag trodde aldrig att det gick direktflyg från London till Dallas. Visst är det häftigt att följa planen. Tidigare hade jag den som en av mina favoritsidor. Hoppas sista etappen gick bra. Helgkram Bosse

   Radera
  2. Resan gick bra och han lyckades sova i 7 timmar. Inte illa. Jag tycker det är svårt att sova på planet.

   Radera
 13. Hej, tänk så resvan globetrotter du har till barnbarn! Minns då dottern var liten i slutet av 70-talet och flög mellan Stockholm o Hfors med lapp om halsen. Det blev betydligt billigare så, tror hon var 3 år då hon började flyga utan sällskap. Oj så väl de tog hand om henne!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett iband att mindre barn åker ensamma, men de blir väldigt väl omhändertagna av flygvärdinnan och lämnas inte ensamma en sekund. Ser väldigt tryggt ut.

   Radera