söndag 18 oktober 2015

Kanske en förklaring


Om personen du pratar med inte tycks lyssna så var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i örat.


Jag märker själv att jag hör betydligt sämre nu än när jag var ung. Nu tror jag inte det har så mycket med åldern att göra, utan mitt jobb har nog stor del i detta. Det är konstaterat att ljudnivån på förskolor och skolor ibland överstiger tillåtna värden. Idag är det mycket mer kontroll på arbetsplatserna, men när jag började jobba var det lite si och så med detta. På byggarbetsplatser och andra ställen där det är väldigt bullrigt använder personalen öronskydd. Det är lite svårt att göra det i arbetet med barn.  

20 kommentarer:

 1. Hade sett kul ut om personalen på förskolor hade öronskydd :-).............Ha en fin söndag.Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att genomföra sitt jobb då.

   Radera
  2. Jag kan se dig i ett par tuffa, i färgen orange. Hoppas du sovit bättre i veckan. Söndagskram Bosse

   Radera
  3. Det hade jag förståss gillat...ett par orange öronskydd. Du känner verkligen mig.

   Radera
 2. Haha! Fast ibland skulle det nog behövas öronskydd i skolorna :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns dagar då man önskade att det fanns sådana. Det finns faktiskt för elever att låna, som vill sitta och läsa lite för sig själv eller annars behöver extra lugnt när de jobbar.

   Radera
 3. Det kanske inte är så passande att jobba i skola/barnomsorg med hörselkåpor på sig.
  Innan jag blev sjuk jobbade jag inom åldringsvården. Vi hade "någon" som hade väldigt höga skrik för sig, vi diskuterade detta med hörselskydd, men kom fram till att det kunde misstolkas, framförallt hos närstående.
  Ha en skön söndag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett dilemma med alla höga ljud. Inte alltid så lätt att skydda sig emot.

   Radera
 4. Ja, ljudnivån inom barnomsorgen kan vara hög... men inte ens hörselkåpor hjälper alla gånger (syftar på min gubbe...) eller sen är det kanske ärftligt att man börjar höra illa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta får nog lite problem med hörseln när de blir äldre, så ålder spelar nog stor roll. Det är konstaterat att barnomsorgspersonal ofta har hörselnedsättning, och det är oberoende av ålder, så där är det med all säkerhet jobbet som är anledningen.

   Radera
 5. Jag har nog litet ludd i öronen, för även min hörsel är inte vad den har varit. Så är det bara, men än klarar jag mig. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt så länge man slipper hörapparat.

   Radera
 6. Jag hör också dåligt plus att jag har tinnitus, men jag skyller på slamrigt arbete i ladugården och på maskiner. Att stå vid vedkapen utan hörselskydd var ovanligt korkat och det får man betala för nu.
  Ha en skön fortsättning på söndagen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog ofta så att man inte tagit så allvarligt på att det varit bullrigt runt ikring. Lätt att vara efterklok.

   Radera
 7. Jag hör bra men har hela tiden ett surr i ena örat som irriterar, tinnitus kanske. Vet ej varför jag har fått det, och hur, har ju jobbat på en bilfirma stor del av livet och bakom en dator.
  Vi har en förskola i våningen under oss och det är ett förfärligt oväsen då alla barnen är ute, så jag förstår att ljudnivån är hög där.
  Kram och trevlig söndagskväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behöver kanske inte vara så högt oväsen för att det ska störa. Datorsurr och annat monotont ljud tycker jag är lika irriterande.

   Radera
 8. Hej, min hörsel tror jag också börjar bli sämre. Jag var ett öronbarn som fick trumhinnan punkterad otaliga gånger. Till slut så hörde jag knappt någonting. Men, hörseln kom tack o lov tillbaka och idag gör man inga såna ingrepp längre. Kruxet har varit att jag fått jätteproblem hela livet när jag flyger och när jag hamnar under vattenytan, mina trumhinnor klarar inte tryckförändringar. Men, annars tycker jag det är ganska skönt när det inte är så högljutt, jag är ju ljudallerigiker sedan min utmattningssjukdom slog till
  Det finns väl bra hjälpmedel för hörseln att få tag på?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var också öronbarn när jag var liten. Vilken tur att det finns andra behandlingsmetoder idag.

   Radera
 9. Om personen jag pratar med inte tycks lyssna då vet jag att
  personen är inte alls intresserad av vad jag säger !

  Vi hör det vi vill höra.

  Ha det bra kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det nog....ibland i varje fall. Det finns många som tycker det är genant att hela tiden fråga vad man sa och i stället försöker gissa sig till det. Då kan det bli väldigt konstigt.

   Radera