onsdag 11 februari 2015

Röda fordon

Rasmus var väldigt intresserad av utryckningsfordon när han var liten. På TV visades en tecknad serie om livet på en brandstation. Den hette Brandman Sam, och huvudpersonen var naturligtvis Sam. Han hade en kompis som också jobbade där och hette Elvis. Rasmus har alltid haft livlig fantasi och när han lekte så var han Sam och jag fick vara Elvis.

En gång när vi varit i Hembygdsparken i Ängelholm och var på väg hem blev det "larm" så jag fick sätta igång "sirenen". Efter en stund fick jag syn på en stor traktor på en åker och sa : " Titta, Rasmus vilken stor traktor!" Han var inte det minsta intresserad utan svarade bara helt allvarlig:" Skit i traktorn, Elvis! Vi är på larm."


Postman Per var också en tecknad figur som var populär när Rasmus var liten. Hans bil stötte vi på när vi besökte en stormarknad i Helsingör, så det fick bli en provtur.


Blixten Mc Queen har det spelats in långfilmer med, och den bilen stod parkerad i en leksaksaffär en gång vi kom dit. Naturligtvis måste den undersökas på lite närmre håll.


När Rasmus var på semester på Legoland ett år tog han körkort där. Sen var det fritt fram att köra bärgningsbil.


Thomaståget med sina vagnar med ansikte på brukar komma på besök till Odense järnvägsmuseum. I den berättelsen finns även en buss med som heter Bertie. Det blev en liten rundtur i staden med den här bussen.


Innan man fått körkort är det här en perfekt övningsbil. 

22 kommentarer:

 1. Samma favoritfördon/favoritböcker har våra barnbarn också haft. Den översta situationen när ni var ute på larm och inte hade tid att titta på traktorer var för bra. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft mycket roligt tillsammans med Rasmus.

   Radera
 2. Oh, vilket paradis för Rasmus! Haha, ja vem bryr sig om traktorn när larmet går ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det finns ju viktigare saker.

   Radera
 3. Våra pågar älskade traktorer när de var små. Intresset satt i sen de blev stora och fick köra vår traktor....Den sista bilden tyckte jag var en bra övningsbil :-) ......................Alla djur är söta när de är små.Katter är mycket självständiga och personliga! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en del som skulle fortsatt med den bilmodellen.

   Radera
 4. Verkligen intressant det där med barn och intressen. Mannen försökte på alla sätt intressera dottern för bilar när hon var liten eftersom det är hans stora intresse. Det gick till och med så långt att han ville köpa en elektisk mini som hon skulle kunna glida runt i på tomten, men nej. Det var helt ointresant. Nu är hon 24 och har fortfarande inte körkort.
  Har månde pågen ett arbete som involverar röda bilar eller hur gick det?
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han går fortfarande i skolan, men nu är det mer sport som gäller...för tillfället är det innebandy.

   Radera
 5. Oj va Rasmus har fått pröva på många fordon,
  och jag känner igen dom alla genom våra barnbarn.
  Det sista fordonet tror jag bestämt är Flintas, och det känner jag igen från min barndom,
  tror inte dagens barn känner igen Flinta ??? Eller ???

  Tjingelingen från en hostig Rantamor med blankis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På de utländska barnkanalerna har jag ibland sett Flintstones, men jag tror inte det är lika populärt mer. Du får krya på dig.

   Radera
 6. Hej du..Ja Blixten Mc Queen,minns när barnbarnet Loke pratade hål i huvudet på mig om alla olika karaktärer i den serien,om jag minns rätt var det "Bärgaren"som var favoriten..Haé Kram.

  SvaraRadera
 7. För några år sen var Blixtenfilmerna de enda som Casimir uppskattade. Numera är det bara datorn och Minecraft som är intressant. Han är den enda av de yngsta barnbarnen som var genuint intresserad av bilar, traktorer och grävmaskiner. De andra två älskar glitter och älvor. Även lillbrorsan!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det numera bara sport och datorer när det gäller Rasmus. Daniel däremot är väldigt intresserad av bilar. Det ändrar sig kanske när han med blir äldre. För Zoé är prinsessan Sofia den stora favoriten och hon gillar allt som har med prinsessor att göra.

   Radera
 8. Haha....de som tror på nymodiga ordet "hen" har då aldrig träffat en liten biltokig grabb! Själv känner jag inte igen en enda bil, men barbiedockor det kan jag med två döttrar i bagaget! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avskyr ordet hen. Det finns två kön. Varför ska vi nonchalera det?

   Radera
 9. Det är så härligt med barnens intressen och passioner. Själv har jag två döttrar så det har inte varit så mycket brandbilar där men nu när jag blivit mormor till tvillingpojkar så lär det nog bli mer av den varan.

  You Rock!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att flickor leker med dockor och pojkar med bilar kan väl inte vara så hemskt? Ifall de intresserar sig för att byta och leka med annat så gör de så, utan att vuxna behöver bekymra sig. Jag tror många gånger att vuxna gör det här till ett stort problem, som barnen ser som helt naturligt.

   Radera
 10. själv har jag aldrig valt färg på fordon :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara valt en enda gång...när jag köpte den bil jag har nu....metallicgrön.

   Radera
 11. Vi ser fortfarande på Blixten McQueen ibland här hemma, fast barnen är stora nu, och jag gråter alltid en tår när han hjälper den gamle racerbilen över mållinjen fast det kostar honom segern. Härliga historier och bilder du bjuder på. Ha en fin dag!

  ~ Maria ~

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tittar också gärna på tecknade filmer och är full av beundrarn över hur de kan göra dem så fina.

   Radera