torsdag 20 juli 2023

Ombytta roller

När Rasmus gick på förskola jobbade jag på fritids i Kvidinge. Jag hade uppehållstjänst och var alltså ledig på loven. Då tyckte Rasmus att det var inte mer än rätt att han också var ledig. Jag körde till Kvidinge varje dag och hämtade honom så att vi kunde göra kul saker. Under längre lov stannade vi kvar hemma hos honom så han kunde vara med sina kompisar. Men det var en fördel, tyckte han, att jag var där och lagade mat. När han började högstadiet fick han åka buss till Åstorp och på eftermiddagarna hämtade jag honom så han åt mellis här och gjorde läxan. Det hände lite då och då att han och hans kompisar behövde skjuts och eftersom jag var ledig så blev det helt naturligt att jag blev ombedd att köra.  Även när han gick på gymnasiet i Klippan ringde han ofta och undrade om jag hade tid att hämta honom. Bussturerna hem från skolan var inte alltid så passande. Vi skojade ibland om att jag körde skoltaxi. 

Rasmus sålde bingolotter för sin fotbollsklubb och jag brukade köpa av honom. En gång hade han två lotter över och då köpte Ulrika en och jag den andra. Som vanligt vann jag inte något, men Rasmus ringde och berättade att de hade vunnit....EN BIL! Eftersom det var en dubbellott blev det två bilar. Bara kort tid innan hade de köpt en sprillans ny bil och nu blev det problem. Vad gör man med tre nya bilar? Jo, de sålde vinstbilarna och köpte en bil som de önskat sig länge och deras "gamla" bil fick jag överta. Det passade utmärkt eftersom den bilen jag hade då började få lite ålderskrämpor.

Jag behöver ingen bil nu när jag flyttar till Ängelholm eftersom jag bor 5 minuter från den stora gågatan i centrum. Det finns både stadsbuss och buss och tågförbindelser till allt jag kan önska mig. Fördelen är även att jag slipper skatt, försäkring, garageplats och bensinkostnad om jag är bilfri. Rasmus köpte en begagnad bil så fort han tagit körkort, men han ville sälja den nu. Det passade alldeles utmärkt, tyckte jag, att han övertog min bil då. Jag fick den helt gratis av dem för 7 år sen, så man kan ju säga att jag har leasat den under dessa åren. Nu har jag sagt upp avtalet och igår hämtade Rasmus bilen. Han sa, att jag kunde ringa när jag behövde skjuts nånstans så kom han och hämtade mig. Det dröjer nästan 2 månader tills jag kan flytta och eftersom jag bor högt uppe på berget, precis som Bamses farmor, så är det kämpigt att ta sig hem efter att ha varit nere i samhället. Jag har redan beställt en hämtning. Nu får Rasmus agera färdtjänst och det vet jag att han gör utan att klaga.

30 kommentarer:

  1. Rasmus och du, det är kärlek det! Det har alltid varit så fint att läsa om er två under åren som har gått och nu är det ombytta roller som gäller. Precis så som det ska vara, helt naturligt. Och jag är liksom du är, helt övertygad om att han finns där med bilen där du behöver det. 🤍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett speciellt band mellan oss eftersom vi träffats så ofta och har många gemensamma intressen. Rasmus är väldigt omtänksam.

      Radera
  2. Perfekt med egen chaufför!
    Underbar historia tänk om alla barn hade en sådan uppväxt- då skulle vi slippa mycket av det som händer i samhället idag. Ha nu en fin torsdag! Kanske kan du ta med några växter från trädgården och ha på balkongen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill gärna ha lavendel på min balkong, men jag låter nog de andra växterna stå kvar till nästa ägare.

      Radera
  3. Vilken underbart fin Mormor/Farmor du är.. Jag önskar verkligen att jag haft en sådan Mina morföräldrar bodde I Malmö min mamma dog i Cancer när jag var sex år..min mormor ställde motvilligt upp två gånger när jag var sex år fick vara hos dom några veckor..jag hälsade på ett kort besök när jag var nio år sen dess har jag aldrig sett dom något mer.. så dina barnbarn har verkligen tur..ha ett fint slut på veckan och sköt om dig Kram Nicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man har aldrig tråkigt tillsammans med n´barn.

      Radera
  4. Har flyttat till datorn. du är en av de bloggar, inklusive min egen , som jag inte kan kommentera ( svara kommentar) vi mobil.
    Vilken fin kille, Rasmus är. Och vilken toppenbra mormor. Klart att han ska köra dej nu... och så bra att han kan använda din "gamla" bil. Och nog måste det bli ett antal tuen "sparade", när an inte har bil. Tycker att det ör försäkring eller skatt hela tiden, på bilarna. Vi har två... behöver inte längre nummer två... men har inte blivit av att göra oss av med dem... Tänker väl att nu när besiktning, skatt och försäkring är betalda och klara, så får den gå ett år till....
    Tokigt!
    Ängelholm! Centralt! Låter ju toppen!
    Så roligt att du, glad underfundiga tjej, är tillbaka på bloggen igen. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också problem att kommentera hos vissa. Jag får klicka om och om igen innan den går genom. Ängelholm är en mysig stad.

      Radera
  5. Ibland har det lätt för att bli bra och det blev det verkligen denna gång. Win win för er båda. Så skönt för dig med ett centralt boende och att slippa bilen.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Senaste tiden har nästan allt gått som på räls.

      Radera
  6. Vi har ju varit bloggvänner i många år och det har varit roligt att följa dig och Rasmus genom åren ... och ni har verkligen stått varandra nära under alla år! Jag minns det där med bilvinsten också såklart - och så bra att du nu har privat färdtjänst med privatchaufför! :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag läser om dig och Charlie ser jag många likheter.

      Radera
  7. Tänk vilken underbar uppväxt Rasmus måste ha haft med en mormor som hade en sådan möjlighet att ställa upp. Det är minsann inte alla barn som har det så bra.
    Och så fantastiskt att vinna två bilar, men skönt för dig att inte ha något bilbehov längre. Jag ska förnya mitt körkort 2024 och jag går och funderar på om jag ska, eller inte ska göra det.
    Ha en fin torsdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska förnya mitt körkort även om jag inte har bil. Jag kan åtminstone använda det som leg.

      Radera
  8. Det har alltid varit härligt att följa dig och Rasmus genom alla åren! Så bra att ni tar hand om varandra.
    svar..Jag går snabbt förbi spegeln
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Vilket härligt inlägg - så fantastiskt roligt att läsa :-)
    Kram

    SvaraRadera
  10. Tjänster och gentjänster, med ombytta roller. Barnbarnen är ju något helt fantastiskt.
    Eftersom Stefans och mina föräldrar alltid ställt upp för barn och barnbarn, så är det nu våran tur att ta vid, och ställa upp. Min mormor och morfar ställde också upp mycket för mig och mina syskon.
    Nu vet jag inte om jag har missat något, men har du fått tag på en lägenhet?
    Ha en fin dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fyra dagar efter jag sålt huset fick jag tag på en lägenhet, så jag flyttar den 15 sep.

      Radera
  11. Tänk vad mycket barnbarnen tillför oss och all hjälp man får.. Vi har bara en bil idag när vi inte jobbar längre, jag har aldrig kört den och kommer inte att göra det heller då det är en stor och tung SUV... Morfar är vårt barnbarns chaufför, igår var de och tittade på en åkgräsklippare barnbarnet vill köpa för att renovera och sälja.. Önskar dig en fin dag, kram https://kort.webblogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns skönt nu när man behöver mer hjälp att det är lätt att ringa och be någon komma.

      Radera
  12. Så kul att få så nära till allt. Och toppen med privatchaufför! Det passade ju utmärkt att Rasmus tar över bilen.
    Angående körkortet, jag förnyade det inte i höstas, mycket beroende på att jag hört att det snart är ogiltigt som legitimation. I vissa fall är det redan så. Man måste ha ett ID-kort från polisen. Det fixade jag för några år sedan och det ska förnyas vart femte år.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förnyar nog mit körkort igen när det blir dags. jag kan kanske få låna Rasmus bil nån gång.

      Radera
  13. Vilken härlig berättelse! Och så fina minnen du och Rasmus har. Perfekt att han nu övertar din bil och likaså att du har en privatchaufför, (Jag har det ocskå och det är en ynnest)
    Bra att du valt ett boende med centralt läge i Ängelholm och inte behöver bil. Och eminent transport har du ju.
    Roligt att läsa om vinsten av bilarna. Tänk att sånt kan hända.
    Och du! Visst är barn och barnbarn ren och skär lycka.
    Varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har helt rätt. Barn och barnbarn sätter guldkant på tillvaron.

      Radera
  14. Tjänster och gentjänster. Vilket team ni är, du och Rasmus. Ren kärlek.
    Kram!

    SvaraRadera
  15. Det var en äkta solskenshistoria. Alltså hur ofta händer det att man vinner två bilar. Otroligt. Sedan får uttrycket tjänst och gentjänst en helt ny dimension i ditt fall. Det är så skönt att läsa att du och Rasmus har ett så fint förhållande:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag trodde helt klart att Rasmus skojade när han ringde. Han är väldigt hjälpsam och det känns bra nu i flyttröran.

      Radera