torsdag 6 juli 2023

Jag är uppe i det blå

 

Jag är alltså på samma våningsplan som bloggänglarna. Här händer det saker i raketfart. På mindre än en vecka har jag sålt huset, skaffat förråd och LÄGENHET! Det är nästan så jag tror att jag drömmer. Får nog nypa mig själv i armen....eller båda armarna.....för att vara på den säkra sidan. Ulrika ringde i måndags till fastighetsbolaget som jag ville hyra hos. Dagen efter ringde de tillbaka och meddelade att det fanns två lägenheter som jag kunde titta på om jag var intresserad. Igår var jag på två visningar. Båda lägenheterna var treor med balkong och hiss. Den första var väldigt ljus och fin och jag gillade den verkligen. På eftermiddagen var det dags för nästa visning. Så fort jag kom inom dörren kände jag att här vill jag bo. Den var helt perfekt för mig. Jag började möblera inne i huvudet under tiden jag gick runt och allt bara passade in precis som jag tänkt mig. Nu väntar jag bara på hyreskontraktet.

Lägenheten har alltså tre rum och är på 78 kvm så den är hyfsat stor. Den nuvarande hyresgästen flyttar ut den 1 september, men sen ska hela lägenheten målas så jag får tillgång till den runt den 15 september. Husköparen ville ändra tillträdesdagen till den 27 september och det passar mig alldeles utmärkt. Då kan jag flytta direkt från huset till lägenheten utan att mellanlanda hos min dotter. Det kanske blir någon dag bara i så fall.

Just nu känns det som jag skulle kunna flytta på berg. Det är en helt annan känsla än jag haft de sista månaderna. Jag är inte så naiv att jag tror att allt nu är frid och fröjd, men det gäller att ta vara på alla tillfällen då jag känner att livet inte är så dumt i alla fall.

Jag har ju varit en flitig kund på "tippen" i grannkommunen i flera månader. Det blev några rundor varje vecka, men nu har det varit ett litet uppehåll för jag hittade inte mer att slänga. Bo berättade då, att han läst i tidningen att de skulle bli mer restriktiva på tippen och kolla upp alla registreringsnummer på bilarna så det bara var de som bodde inne i kommunen som fick slänga sitt avfall där. Vi har en tipp här i Åstorp också, men det är som att köra i Alperna...det går upp sen går det ner sen går det upp igen. Helt värdelöst att köra där. Ingen ordning för fem öre. Jag får nog ändå bita i det sura äpplet och ta det sista som blir över innan flytten och lämna här i Åstorp. Katarina föreslog att jag skulle ansöka om diplomatpass till grannkommunens tipp. Ja, frågan är ju fri. De skulle ju kunna ta ut en liten avgift för ickekommunmedlemmar. Det hade jag gladeligen betalat.

43 kommentarer:

  1. Det där med tippen låter ju högst märkligt. Om man nu har en sommarstuga och vill slänga sina saker ska man då ta med det hem till sin egna tipp? De får nog tänka om....annars kommer folk att dumpa sitt skräp vid vägkanten. Här är det ordning och reda på tippen privatpersoner kör i högerfoten och företag i vänster och anmäler sin ankomst, men alla slänger skräpet på samma ställe.
    Grattis till din lägenhet och helt perfekt att köparen ville flytta fram datumet. Äntligen lite flyt för dig, hoppas att du kan surfa på den vågen läääänge!♡

    SvaraRadera
  2. Högerfoten....dumma tfn högerfilen skrev jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också det är mycket dumt. Det kommer säkerligen att samlas en hel del skräp i naturen nu, så det blir då ingen vinst för någon. Idag känns det riktigt bra måste jag erkänna.

      Radera
  3. Men Gunnel! Jag blir så glad när jag läser att det ordnad sig så bra för dig både med husförsäljningen och lägenheten. Tänk så härligt att få flytta direkt utan mellanalandning någonstans.
    Grattis, grattis!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har nog inte fattat det riktigt. Allt känns så overkligt.

      Radera
  4. Grattis! Låter så härligt med den känslan som du beskriver, då du kom in i lägenheten. Nymålat när du flyttar in ! Toppen! Och nu har du väl plats när dina långväga nära och kära kommer på besök. Njut av dagen och använd den lättillgängliga tippen tills dess att någon stoppar dej. Vore vä höjden ändå om man stoppar en pensionär, som försöker göra så rätt hon kan med sitt "avfall". Gissar att annars en loppis i din trädgård skulle kunna sälja en del, så att du slapp slänga. Kram! // Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äntligen kan jag andas ut. Jag har misströstat många gånger. Som tur är så har jag hunnit göra mig av med alla stora saker. Det lilla som nu finns kvar tar min svärson och Rasmus hand om och lämnar på "sin" tipp.

      Radera
  5. Kära Gunnel ... så otroligt glad jag blir! Jag blev lite pirrig redan innan jag börjat läsa inlägget för jag förstod av både rubriken och bilden att det skulle vara positiv läsning!
    Stort grattis till lägenheten. Och tänk att känna direkt man kommer in i en lägenhet att "här skulle jag vilja bo". Bättre kan det inte bli! Och hur allt klaffar perfekt i tiden också.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Anita! Ja, det är nästan svårt att förstå hur bra allt ordnat sig.

      Radera
  6. Även jag anade att det var något väldigt positivt när jag läste rubriken och det stämde. Vilken händelserik vecka och vilket flyt! Ett stort grattis till din nya lägenhet. En härlig känsla när man inser att här vill jag bo. Så smidigt dessutom att din köpare vill ha ett lite senare tillträde för nu klaffar liksom allt!
    Nu önskar jag dig fortsatt lycka till med allt praktiskt!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Just nu känns det som om ingenting är omöjligt.

      Radera
  7. Grattis till lägenhet!! Jag förstår precis känslan du fick när du kom in i lägenhet nr 2.Njut!!!!!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag längtar verkligen efter att få flytta.

      Radera
  8. Det här löste sig ju alldeles perfekt på alla de sätt och vis. Jag förstår att du är som på små moln och all den där känslan när det stämmer!
    Jag säger Grattis! Så skönt! Då lättar oket betydligt, det är du värd.
    Varm kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Gerd! Det känns verkligen bra nu.

      Radera
  9. 😊 håll höjden i det blå - flytt berg och möblera! Underbart! Nu är det din tur att bygga upp ditt fortsatta liv! Kolla registeringsskyltarna på tippen - ja, var något nytt...
    Må gött njut gött o lev gött!

    SvaraRadera
  10. Men wow vilket flyt. Så skönt att det löste sig så bra med allt. Stort grattis.

    SvaraRadera
  11. Stort GRATTIS till lägenheten! Härlig känsla när man känner att "det här är precis rätt"! Allt ordnar sig till det bästa! Efter att din väg länge varit backig och gropig så ska den fr o m nu vara en autostrada. Gasen i botten! Kanske även din bil får tak över taket? ;)
    Fortsätt att sväva i det blå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns väldigt bra just nu. Bilen ska Rasmus överta, för jag har inget behov av den i Ängelholm. Nära till allting.... både butiker och kommunikationsmedel.

      Radera
  12. Det var snabba ryck! Stort GRATTIS till din nya lägenhet. Är det en bostadsrätt eller hyresrätt? Hursomhelst - snabbt gick det och du verkar hittat ditt nya hem. Är så glad för din del.
    Å Ängelholm - då lär du bli ett Rögle-fan då;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det är en hyreslägenhet jag har ett tag på. Haha! Nej, det hjälper nog inte att jag flyttar till Ängelholm. Något Rögle-fan blir jag inte. Men Rasmus håller på Rögle.

      Radera
  13. Å vad jag blir glad för din skull. Så härligt att du fått tag på en lägenhet som du känner att du vill ha. Många lycka till grattis kramar Lisa

    SvaraRadera
  14. Stort grattis! Och tänk två lägenheter som dyker upp samtidigt. Perfekt storlek och med hiss och balkong. Heja!
    Så bra det också passade med försäljningen/inflyttningen i ditt hus och din flytt till lägenheten.
    Klart du ska ansöka om "diplomatpass" för att använda återvinningen och kanske kan du använda grannkommunens ett tag till.
    Kram och en glädjefylld sådan. Än en gång stort grattis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli så här bra.

      Radera
  15. Ett bamsestort grattis Gunnel! Nu har livet plötsligt visat dig sin ljusa sida. Underbart och jag förstår att du känner dig "hög". Detta med diplomatpass är ju fyndigt ;). Tänk om du skulle? Du har ju flyt nu.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Karin! Haha! Jag vet inte riktigt var jag ska ansöka om att få det här passet.

      Radera
  16. Stort GRATTIS! Så roligt att du har hittat en hyreslägenhet som du önskade dig. Plötsligt börjar det gå din väg, precis vad du behöver, Hoppas du kan sväva omkring i det blå ett litet tag och må riktigt gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag trivs här uppe i det blå.

      Radera
  17. Stort, jättestort grattis till nya lägenheten.
    Skönt att kunna slippa "mellanlandningar"....underlättar ju betydligt.

    Ta hand om dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!. Ja, allt har löst sig till det bästa.

      Radera
  18. Härligt Gunnel! Stort Grattis till allt!
    Kram

    SvaraRadera
  19. Grattis! Så glad för din skull.

    SvaraRadera
  20. Först och främst ett stort stort grattis till din nya lägenhet och jag är glad för din skull.. hoppas så att allt ska bli bra nu...När det gäller tippen så är det bara vi som bor i vårt kommun som slänger gratis..vi har passerkort..andra får betala så det är nog likadant överallt..ha en riktigt fin start på veckan nu kram Nicki..

    SvaraRadera
  21. Och glad blev jag som svärson att svärmor Gunnel inte behöver bo hos mig under en tid 😁😁😁

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Du erbjöd dig själv att jag skulle få bo hos er.

      Radera
  22. Wow, så härligt! Nu blev jag riktigt glad å dina vägnar! Och känslan att ha hamnat rätt är sååå viktig. Det där bådar gott det Gunnel! Din anonyme svärsons kommentar gillar jag! Hemska "ungar"! :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han platsar i gänget för vi har samma humor.

      Radera