tisdag 25 juli 2023

Gemensamma nämnare

Ett år då det händer mycket trevligt och det finns massor att fira kallas för jubelår. Motsatsen är oår. Jag kan väl tycka att det är ett lite mesigt uttryck för ett helt värdelöst år. Nog måste det finnas ett bättre namn för det med lite mer tyngd bakom. År 2023 började i moll för mig och det har varit många negativa saker som radat upp sig. Humöret har verkligen varit i botten, men med hjälp från mina barn med familjer och alla peppande och omtänksamma kommentarer och mail från er bloggare har det varit uthärdligt. Det påstås att man måste nå botten för att ta sig upp igen, och det har jag tydligen gjort. Nu känns det som om jag har mer än näsan ovanför vattenytan. Skönt, med tanke på att jag avskyr att få vatten i både näsa och öron. Helt plötsligt bara vände allt. Det blev nästan som en ketchupeffekt.

Tråkigt nog har bloggen fått ta stryk, men jag har så smått fått in en någorlunda rutin igen. Jag kom då på att mina söndagsbloggare har varit arbetslösa under lång tid. För att kompensera detta har jag redan nu bestämt att de ska få en ny chans nästa år. När jag tittade bakåt vilka som skrivit här på söndagarna, upptäckte jag att en hel del av dem har mycket gemensamt med mina flickbarnbarn.

Om vi börjar med Audrey Hepburn, så gillade hon att äta sin frukost utanför Tiffany´s när hon var på väg hem efter nattens festande. Iklädd lång svart klänning och diadem i håret var hon mycket vacker.

Zoé tycker det är precis lika viktigt med diadem när man äter mellis i Hembygdsparken i Ängelholm.

Marilyn Monroe sjunger om att "Diamonds are a girls best friend"

och Hanna håller med henne till 100%.


Både Mimmi och


Zoé har tagit "examen" och burit tjusiga munderingar.


Kajsa och 


Hanna delar intresset för att baka.

24 kommentarer:

  1. Ljuvliga bilder ♡♡♡
    Skönt att livet känns bättre. Du har verkligen varit saknad under din bloggvila- men lust tid och ork finns inte alltid och det respekterar vi. Välkomna tillbaka härliga Gunnel!

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder och kommentarer. Hanna tycker i alla fall om att slicka vispen.
    Du är som fågeln Fenix reser dig upp igen.
    svar..Om det hade varit så då hade man haft myggor precis som bin i kupor :-)
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det bästa med bakning tycker jag att slicka skål och visp.

      Radera
  3. Ibland går det uppåt, och ibland så går det neråt. När jag tycker att livet är hemskt och bedrövligt, så brukar jag försöka att hitta ljusglimtarna i mitt liv. Försöka hitta något positivt med glädje. Mina tankar går till vad jag har, jo en underbar man, döttrar, svärsöner, och så kommer vi till det bästa, Astrid, Melker, Helmer och lille Ture.
    Både du och jag är lyckligt lottade med våra familjer!
    Jag är så glad och tacksam att jag har dig som bloggvän. Blir alltid glad så du skriver eller kommenterar.
    Ha en fin Dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
  4. Att det hopar ner sig i moll - gör att det tar sig upp sig i dur! Ljuvlig gunnelskt humor i inlägg och bilder!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Kul att du känner att det fungerar att blogga igen och har en plan. Du är så duktig att få till det. Jättebra koppling mellan söndagsbloggarna och dina barnbarn.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  6. Så skönt att höra att du har näsan ovanför vattenytan igen även om året började tungt. Jag tror att vi människor har en större förmåga att resa oss igen än vad vi tror men det är en process och tiden den behövs.

    Du har verkligen lyckats perfekt när det gällde valet av söndagsbloggare :D

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Der verkar som om man får den orken som behövs för att klara sig genom tråkigheter.

      Radera
  7. Ett inlägg som jag blev glad av på flera sätt. Dels är det så skönt att läsa att du känner att du har näsan ovanför vattenytan igen. Det gör mig glad. Det som också gör mig glad är kopplingarna mellan dina söndagsbloggare och dina fina flickbarnbarn. Hela inlägget gjorde mig varm i hjärtat faktiskt.
    Ha nu en fortsatt fin vecka!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Härliga bilder! VAr har du dina hemliga arkiv, som du kan hämta så mycket kul från?
    Blir uppriktigt glad över att du slipper få in vatten i näsa och öron. SÅ härligt att du känner dej pigg nog att vara med i bloggarnas värld. Stor kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har massor av foton på barnbarnen. De har alltid varit favoritfotoobjekt.

      Radera
  9. Är väldigt glad att det "ordnat upp sig" för dig. I och med det har ju din blogglust också kommit tillbaka, vilket gör mig väldigt glad.
    Bilderna av barnbarnen är helt underbara. De håller helt med dig:-)

    SvaraRadera
  10. Underbara flickbarnbarnsbilder och fin liknelse. Så bra du fick till det.
    Det är så skönt att läsa att du har fått upp näsan över vattenytan igen efter tufftuffa månader. Jag är glad för din skull, men också för min skull att du åter är med på bloggbanan. Vi har ju funnits här tillsammans i många år . Nu känns allting mera komplett igen när du är tillbaka .

    SvaraRadera
  11. Ja, det är verkligen många år sedan vi "träffades".

    SvaraRadera
  12. Ja, visst borde det finnas ett ord som var starkare än just "oår". Du har ju verkligen haft ett tufft år och så fint att läsa att du tycker det börjar ordna till sig. Det gläds jag över liksom att din lust att blogga kommit tillbaka
    Ljuvliga bilder och inte minst på barnbarnen. Tyckte också om och blev glad över den koppling till "dina söndagsbloggare" och till barnbarnen som du gjord.
    Varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det känns bra att vara tillbaka i bloggvärlden.

      Radera
  13. Så fina och passande bilder på barnbarnen du lagt in, kul att läsa.. Själv har jag aldrig varit intresserad av smycken, guldarmbandet jag fick efter 25 års tjänst i skolan har min dotter fått då det blev för stort när jag gick ned 26 kg (mitt svältår förra året) Önskar dig en fin dag, kramar https://kort.webblogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, det var en rejäl viktnedgång.

      Radera