måndag 3 juli 2023

Bloggvänner är änglar som förtjänat sina vingar

Tusen tack för alla kommentarer, sms, mail och telefonsamtal under alla dessa månader. De har varit till stor hjälp när allt känts helt hopplöst. Tyvärr har jag inte orkat svara på alla, men jag hoppas att det ska kunna bli en ändring på det nu. Det börjar kännas lite som om jag skulle kunna börja leva ett någorlunda normalt liv igen. 

Under den här tiden har jag upptäckt mycket som skulle kunnat göras bekvämare när det händer tråkiga saker. Varje kommun borde ha en avdelning dit man kunde vända sig och få hjälp med alla papper som bara ramlar över en när man blir lämnad ensam. En anställd där skulle ha en lista på allt som ska göras vid sådana här tillfällen så inget glöms bort. Det är så mycket som ska ordnas med avslutning av abonnemang eller överflyttning av diverse försäkringar. Tyvärr är inte alla instanser så hjälpsamma utan räknar med att man själv ska känna till det mesta. Jag har tack och lov mina barn som hjälpt mig mycket, men så ser det inte ut för alla. 

Ett stort orosmoment för mig har varit huset. Det är alldeles för stort för att jag själv ska klara av det. Jag kontaktade en mäklare och hade turen att få tag på en mycket effektiv dam. Det har varit åtta visningar av huset och då körde jag hemifrån så att mäklaren själv kunde ta hand om de som var intresserade. Inför varje visning skulle hela huset städas och trädgården fixas så det såg inbjudande ut. Som tur var så hade jag sedan en tid tillbaka tömt källaren nästan helt och paketerat mycket i lådor, som nu förvarades i garaget. Det konstiga är att fastän jag inte var nere i källaren så blev det dammigt och spindelväv dök upp lite här och var. Det påstås att det ska vara bra om man har spindlar i huset för det betyder att där inte är någon fukt. Det är klart bra att slippa fukt, men jag skulle gärna slippa spindlar med. 

Det har varit många som varit på visningarna och en hel del har varit väldigt intresserade, men tyvärr är bankerna ganska restriktiva när det gäller att bevilja lån. Ibland kändes det helt hopplöst. Till sist löste det sig ändå för en av intressenterna och kontraktet skrevs i fredags eftermiddag. Vilken underbar känsla! Jag hade dessutom turen att få en köpare som var väldigt omtänksam. I källaren står fortfarande ett jättestort snickarbord och lite hobbyhyllor. Han sa, att det jag inte ville ha med när jag flyttade kunde jag lämna kvar....både i hus, garage och förråd. Det han hade nytta av behöll han, och resten forslade han själv bort. Jag trodde först jag hört fel, men det stämde. 

Dessutom tyckte köparen att det var onödigt att jag städade överallt eftersom de skulle måla och göra vid i hela huset. Nu var jag helt säker på att jag hallucinerade. Visserligen hade jag tänkt anlita en städfirma, men nu sparade jag de tusenlapparna. 

Jag har fortfarande inte fått tag på någon lägenhet, men jag har hyrt ett större förråd där jag kan magasinera mina möbler och lådor. Jag ska lämna huset den 1 sep och då flyttar jag in hos Ulrika och hennes familj i Ängelholm. Förhoppningsvis har jag snart ett eget krypin att husera i. Dröjer det för länge får jag väl ge mig ut på världsturné, som vi diskuterat tidigare. 

46 kommentarer:

  1. Först och främst, ett jättestort grattis till husförsäljningen. Tiderna är inte optimala just nu men så skönt att det löste sig. Vilken fantastisk köpare sedan, knappt man tror att det är sant! Nu har du en plan för framtiden och en egen lya kommer du att hitta.
    Jag minns när min mamma blev änka. Det var ett enormt pappersarbete hit och dit och inte alltid helt enkla saker. Hennes bankkvinna och tillika min systers bästa väninna var dock oerhört behjälplig vilket var en stor lättnad.

    Kram och ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Nu känns det som om jag kan andas ut. Ja, man är verkligen i behov av hjälp i sådana här situationer, och jag har all hjälp jag behöver, så jag kan inte klaga.

      Radera
  2. Vad bra att det löste sig med husförsäljningen. Det verkar vara helt rätt person som kan hjälpa dig både med grejer och sedan att du inte behöver städa så noga. Så skönt ju.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade inte räknat med att få en så omtänksam köpare. Ibland har man tur.

      Radera
  3. Ja, det är en djungel att ta sig igenom är man liksom ska börja på nytt...avsluta en del saker, förändra och starta annat. Din tanke om att ha en särskild person till detta som man kan vända sig till, känns helt relevant.
    Skönt att huset är sålt. Senast jag flyttade hade inte jag heller något nytt boende. Det gick ett halvår innan den saken var avklarad och då gjorde jag som du, hyrde ett förråd åt alla mina saker. Fungerade bra.
    Det kommer att lösa sig på ett eller annat sätt. Gör väl egentligen inget om det tar lite tid med , men skönast är att ha en egen lya förstås. Lycka till framöver!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte så orolig för nytt boende eftersom jag kan bo hos mina barn, men visst ska det bli skönt med en egen lägenhet nån gång. Viktigast av allt just nu är att jag inte behöver bekymra mig om huset mer.

      Radera
  4. Den anonyme var jag, Anna-Lena

    SvaraRadera
  5. Vad härligt att du har sålt ditt hus. Sådant kan ju vara stressande.Hoppas att du får tag på en lägenhet som du verkligen vill ha.
    Jag har saknat dig, blev så glad då jag läste din kommentar i min blogg. Även jätte glad då jag såg att du gjort ett inlägg här i din egna blogg. Du har varit saknad.
    Många kramar ifrån Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas det inte dröjer allt för länge innan jag kan flytta till lägenhet.

      Radera
  6. Men, så skönt att du fått sålt ditt hus, och vilken human köpare sen! Toppen!
    Nu kan du börja planera.
    Jag vet hur det är att sälja hus som ensamstående och i tider där bankerna varit snåla med att låna ut. För mig finns det sedan länge bara alternativet hyresrätt.
    Så roligt att få livstecken ifrån och hoppas du kan börja njuta lite också.
    Varm kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill också ha en hyresrätt och slippa allt ansvar man har när man äger sitt boende.

      Radera
  7. Toppen att du nu är där du är nu med allt och att du är här på bloggen igen!
    Vi hörs! Kram!

    SvaraRadera
  8. Kan inte du och Bruce Springsteen göra en världsturné ihop nästa gång.
    Jag hämtade S så han fick läsa detta braiga inlägg där vi känner igen oss i mycket i samband med alla våra flyttningar. Jag förstår att du inte trodde dina egna öron när du fick dessa utmärkta förslag. Vad bra att Görans "grejer" i källaren få leva vidare. Jag är så tacksam för att det äntligen ordnats för dig. Nu kan du se ljuset i tunneln. Ängelholm är en av våra favoritstäder av flera olika anledningar.
    Bamsekram från Visby

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Jag tror inte jag platsar i Bruce´s gäng. Jag är helt omusikalisk. Känns bra att Görans jättestora snickarbord får leva vidare. Ulrika ringde just. Hon har fixat så jag ska iväg och titta på två lägenhet i morgon.

      Radera
  9. Så skönt att höra ifrån dig igen och grattis till att det äntligen löste sig med huset. Vilken lättnad. Och en bra köpare också. Det kommer säkert att lösa sig med lägenhet för dig. Det är ju viktigt att det känns bra.
    Ha nu en fortsatt fin sommar Gunnel!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag ska på lägenhetsvisning i morgon och det ska bli spännande.

      Radera
  10. Grattis till att fått sålt huset. Inte lätt i dessa dagar, det förstår jag. Och ytterligare grattis till att fått en så schysst köpare!
    Vilket bra förslag med en lista med allt som behövs göras, då man blir ensam. Har ni möjlighet till medborgarförslag i kommunen, så borde det hamna där
    Och gå vidare till andra kommuner.
    Bra att du har din dotter nära. Hoppas och tror att du snart har en egen liten lägenhet i ett trivsamt område. Kram Anna-Lena Grimsås

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns skönt att ha det mesta pappersjobbet bakom sig, men det kommer alltid att finnas de som behöver hjälp och jag har länge tänkt på att ta kontakt med någon som kanske kunde få till något bra förslag. Ska verkligen ta tag i det nu när jag får bättre tid till det.

      Radera
  11. Grattis till att du fick sålt huset.Det kommer säkert att ordna sig med lägenhet!

    svar.Man måste komma ihåg var man har kakorna!
    Ha en bra fortsättning på dagen!
    Kram!

    SvaraRadera
  12. Så skönt att du har sålt huset! Nu kan du koppla bort den biten och fokusera på annat.
    Förstår att det är mycket praktiskt är man blir ensam. Din idé om checklistor är bra, en sådan skulle vara till stor hjälp.
    Hoppas du mår bra och är vid gott mod! Jag tänker ofta på dig och är glad att du dök upp på bloggen igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns otroligt bra att vara tillbaka och skriva igen. jag har saknat det, men fantasin satte käppar i hjulet. Det var helt tomt i hjärnan så fort jag satte mig framför datorn.

      Radera
  13. Så skönt att du kommit tillbaka hit. Har saknat dina inlägg, som alltid är så fulla av humor. Nu hoppas jag du får en lägenhet snart, men ta ingen som det känns halvdant med! Jag tror man känner när det är rätt ställe! I alla fall jag! Och det är det värt att vänta på!
    Kan tänka mig hur mycket det är att tänka på vid ett dödsfall, när man äger ett hus. Själv har jag tagit hand om allt efter mina föräldrar (skilda) och min bror, och ingen av dom hade någon fastighet. Och ändå var det så mycket att tänka på!
    Men du, du fixar allt, bara du tar det lugnt och tänker på dig själv lite grann!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar känna med en gång om jag gillar en sak eller inte, så jag hoppas det blir så när jag kollar på lägenheterna.

      Radera
  14. Det löser sig säkert med bostad ♡
    Skönt att köparen var tillmötesgående . Kul att du är tillbaka i bloggvärlden ♡

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är så spänd inför morgondagens lägenhetsvisning.

      Radera
  15. Glad att du återkommit hit, vi har ju saknat dig.

    Grattis till försäljningen och att de löste sig så smidigt med de saker du inte behöver.
    Är ju så mycket som ska till vid någons bortgång, inte nog med alla praktiska saker, man måste hantera sorgen också, tufft.

    Ha det nu så fint du kan...kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yack! Ja, det blir lite för mycket på en gång. Glad att jag haft fin hjälp.

      Radera
  16. Jag förstår vad du har gått igenom, för jag har ju varit där själv, även om jag ju slapp att tänka på hus/gårdsförsäljning, för den var ju redan klar när Åke gick bort.
    Så härligt att du fått en så förstående köpare. Jag hade också den förmånen att jag kunde lämna kvar det som jag inte hade användning för. Lycka till Gunnel och hoppas att du hittar något trevligt boende.
    Varm kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Ingrid. Det har varit en tuff tid, men det känns som om det börjar vända nu.

      Radera
  17. Stort GRATTIS till försäljningen av villan! Vilken lättnad. Köparen verkar vara en sympatisk person. Så omtänksam att bespara dig städning med mera. Just nu borde det ju vara ganska lätt att få tag i en lägenhet. Priserna är i köparnas favör, så du lär nog hitta en passande bostad någonstans i dina trakter snart.
    Vad gäller dödsfall av ens partner så har du helt rätt. Man hinner liksom inte sörja för all admin som man tvingas ta hand om. Bara bouppteckningen var ett helvete i mitt fall. Och den är inte klar än...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill ha en hyreslägenhet. Är så trött på allt ansvar som följer med när man äger något. Fattar inte att all pappersexercis ska ta så lång tid och kosta så mycket. Allt är inte klart här heller än.

      Radera
  18. Jag kommenterade visst som anomym, det var inte meningen.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  19. Finaste Gunnel! Jag noterade att jag ligger en dag efter med min läsning av ditt inlägg och en kommentar. Men nu har jag läst . Stort grattis! Vilken lättnad. Och så fint att du kan lämna det du inte vill ta med samt att de ombesörjer städning och annat. Blir bra med en hyreslägenhet och du har ju ingen brådska utan tid att kunna välja. Både Ängelholm och en världsturné känns ju lockande och dina saker kan du ju magasinera.
    Vilken bra idé med detta att det inom kommunen borde finnas en tjänst där någon kunde bistå med det en behöver hjälp med. Så mycket det skulle underlätta.
    Nu har du ju tid på dig i huset att i lugn och ro gå igenom allt.
    Gläds verkligen med dig.
    Varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Ditte! Jag är redo att åka och titta på två lägenheter nu. Det känns riktigt spännande.

      Radera
  20. En av mina bästa vänner L..... s mamma hamnade på äldrevården, systrarna behåller huset så länge mamma lever, har ni sagt nej till sophämtning frågade jag? det hade de glömt och som du säger borde kommunerna tipsa om vad man ska tänka på när något flyttat från sitt boende... Skönt med omtänksamma köpare, vi kommer att lämna våra maskiner till köparen den dag vi flyttar men lite skräp får de ta hand om pga av den gåvan ;) .. https://kort.webblogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det dyker upp så otroligt mycket som ska fixas när man blir ensam eller ska flytta. Det snurrar i huvudet till sist.

      Radera
  21. Jag är så GLAD för din skull Gunnel, jättejätteglad! Jag vet hur det känns när folk kommer och är intresserade av att köpa men inte får till det nödvändiga lånet. Vi hade det likadant för snart två år sedan. Många intresserade, seriöst intresserade men så var det banken...men det löste sig. Så skönt att du har den här biten bakom dig och kan titta ut mot framtiden på ett annat sätt. Jag tycker om din inställning vad gäller världsturnén. Ge dig iväg och njut av livet när det så känns. GRATTISKRAMAR!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Karin! Jag får nog vänta med världsturnén för det verkar som det löser sig ganska snabbt med lägenhet.

      Radera
  22. Blev så glad av att höra av dig igen och ett stort stort grattis till att huset är sålt och att det mesta faktiskt löser sig.. och jag hoppas verkligen att du snart hittar ditt nya hem..Din världsturne låter toppen du har ju verkligen bra förutsättningar att åka iväg..ha en fin fortsättning på veckan nu och ta hand om dig.. Kram Nicki..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som jag skrev till Karin så får jag nog skjuta turnén på framtiden. Jag håller tummarna för att lägenheterna jag ska titta på är precis sådana som jag vill ha. Då är enda problemet att välja i så fall, och det kan jag stå ut med.

      Radera
  23. God f.m Gunnel! WP har inte uppdaterat att du gjort ett nytt inlägg, utan jag kikade in av en slump för att se hur du hade det ...
    Känner igen det där med alt som ska ordnas ... ibland kändes det som att det aldrig skulle ta slut.
    Så skönt att huset är sålt och att de nya ägarna verkar så bra! Hoppas nu du snart hittar en bra lägenhet!
    Önskar dig en bra sommar!
    Kram

    SvaraRadera
  24. Så skönt att huset är sålt och dessutom till trevliga människor. Sådant kan kännas lite extra bra.
    Håller tummarna för att du snart hittar en trivsam lägenhet och kan börja boa in dig. Det är alltid bäst att ha sin egen lilla vrå.
    Kul att du är tillbaka i bloggvärlden! Kram från norr!

    SvaraRadera
  25. Allt har löst sig till det bästa.

    SvaraRadera