tisdag 23 november 2021

Törnrosa har vaknat



Efter att trädgårdsfirman varit här och sågat ner en hel del höga cypresser har det blivit så ljust inne i TV-rummet. Vi har aldrig tänkt på det tidigare att den höga häcken ut emot gatan skulle ta bort så mycket ljus. Det är fortfarande mycket kvar att göra men detta var ändå en början. Idag har jag varit och sopat upp skräp ute vid gatan.  Det var en hel del där...både barr och jord. Trädgårdstunnan blev ganska snabbt fylld. Jag vågade inte lägga i för mycket, för jag vet inte hur starka de där killarna som kör tömningsbilen är. Men jag tänkte som så att orkar jag, en 76-årig dam rulla ut tunnan till tomtgränsen så borde de unga killarna klara av att köra den en meter på asfalten och sätta fast den så att den lyfts upp och töms. I annat fall får de ringa på så kan jag gå ut och hjälpa dem. Det brukar aldrig vara några problem med de som kommer hit, men för en del år sedan var personalen mycket kittslig.

Det känns lite ovant att kunna titta ut på gatan. Det är en helt ny värld som öppnar sig. Vi var lite rädda för att det skulle bli som att sitta i ett skyltfönster, för vi har fönster från golv till tak längs med ena väggen i TV-rummet. Så blev det inte alls. Trädgårdskillarna var väldigt proffsiga och har klippt så att det fortfarande känns lite ombonat.

Nu har vi vintern på oss att fundera ut vad som ska planteras där de stora cypresserna tidigare stått. Vi är helt överens om att det ska vara perenner och de får inte bli så höga. 


Även om jag nu inte sover dygnet runt längre tycker jag ändå att jag kan vara värd att få ta en middagslur.

22 kommentarer:

  1. Vi bor ju mitt ute på landet. På andra sidan byvägen växte en gång en riktig skog. För så där tio år sedan avverkades den. Vilken skillnad på ljus in i köket! Men det var inget kul att bo på ett kalhygge. Nu ör säf planterat igen så det är ok. Både med utsikt och ljusinsläpp. Så jag förstår att cypressernas frånvaro gör skillnad. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev nästan en chock. Det är 20 år sedan vi kunde se ut på gatan.

      Radera
  2. Så roligt att ni blev nöjda och att de som klippte verkligen var proffs på det som de gjorde.
    Bra att ni har vinter på er att fundera hur ni vill ha det.
    Hoppas att du slipper gå ut och hjälpa killarna med tunnan, men måste du så vet jag ju att du klarar av det.
    Trevlig dag och sköt om dig.
    Varm kram!

    SvaraRadera
  3. Det är skönt att sova middag! Gör det då jag känner att jag behöver det.
    Så bra att ni blev nöjda med killarnas jobb.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns riktigt bra att ha fått lite gallrat bland växterna.

      Radera
  4. Roligt att ni är så nöjda med trädgården! Det är ett stort steg att ta när en "uppdatering" känns nödvändig. Men trädgårdskillarna visste ju vad de gjorde.
    Nyttigt och skönt med lite middagsvila. Känn att du förtjänar den!
    Ha det gott! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tar mig faktiskt en middagsvila då och då utan att ha dåligt samvete.

      Radera
  5. Jag tar aldrig någon middagslur numera när jag kan få sova ut så länge jag vill. Det var annat förr i tiden när väckarklockan ringde 4.30 veckan alla sju dagar. Då behövde man verkligen en middagslur. Nu har jag det så bra att jag nästan skäms!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag går väl inte upp i ottan, men försöker att kravla mig upp vid 7-tiden. Tyvärr blir det lite sena kvällar.

      Radera
  6. Så skönt att få klippt ner rejält. Man vänjer sig gradvis att växterna blir större och större men sedan inser man hur stora de blivit och hur ljust det blir när de tas ner.
    Hoppas att det blev en skön middagslur!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu inser vi att vi borde ha klippt ner växterna får länge sen.

      Radera
  7. Det är nyttigt med lite middagsvila
    SV..Ja snällhet är en bra egenskap, som alla borde ha!
    Ha en bra kväll!
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Ser ut som Fort Knox, och gatan ser jag då inte alls. Det är otroligt så höga buskar/träd ni har - ingen insyn där inte. Inte ens nu när allt är "beskurit".
    Bra jobbat med skräpet på gatan. Tror säkert att killarna klarar av soptunnan:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ser inte riktigt ut så nu som på bilden. Det är lite mer "titthål" ut mot gatan och det uppskattar vi. De killar som kör här och tömmer trädgårdstunnorna är jättebra. Tidigare var det annan personal och det var inte alltid det gick så smidigt.

      Radera
  9. Absolut värd en middagslur efter det jobbet! Rätt att satsa på perenner, se till att satas på bi och fjärilsvänliga växter också =) Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska jag faktiskt tänka på. Det finns ju så mycket att välja på.

      Radera
  10. Så bra jobbat av trädgårdskillarna och fint att få in mer ljus utan att sitta på utställning. Låter bra med perenner här till våren och likaså en skön siesta.Ohc du fick ju lite bra tips här av LillaSyster.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hon har många bra trädgårdstips.

      Radera
  11. Vad fint att ni blev nöjda..och det låter väl fint att få in lite ljus..ha en riktigt fin fortsättning på veckan nu kram...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu får trädgården vila fram till våren.

      Radera