torsdag 11 november 2021

Önsketänkande

Idag ska jag få min tredje Covid-dos och influensavaccin samtidigt. Tydligen ska de spruta in de olika vaccinen ett i vardera armen. Sen blandas väl det hela på mitten hoppas jag så att hela jag blir immun mot allt som tänkas kan. Jag läste i tidningen att smittan var väldigt låg i Skåne för tillfället, men i Danmark har den blossat upp. Det är bara Öresund som skiljer oss åt, och eftersom det inte är några restriktioner kring resandet mellan länderna känns det aningen oroligt. 


En fördel, om man kan se det så, är att väntrummet hos min husläkare aldrig är smockfullt längre. Tidigare var det ibland svårt att hitta en ledig stol. Nu när alla som har förkylningssymptom rekommenderas att stanna hemma och försöka kurera sig själv slipper man ifrån många snörvlande och hostande personer. Tidigare var ett läkarväntrum den största bakteriehärden. Jag hoppas att det håller i sig även när vi är fria från pandemin. I så fall har det kommit något bra ut av det. Men det är väl tveksamt. Tittar man hur det ser ut på stora gallerier idag så är det trångt i gångarna. 


Ibland önskar jag att jag var en VIP-människa. Då hade säkert Väla-centret stängts ner en eftermiddag så jag kunde få strosa runt i lugn och ro och prova skor och kläder och titta på lite av varje. Jag har sett på TV hur butiksinnehavarna står på parad beredda att visa allt som VIP-personen önskar. Mellan varven kunde de få bjuda på cappuccino. Det är rena önsketänkandet, för jag är ju ingen kändis. Tror inte att ledningen för Väla centrum tycker det är lönande att stänga ner för allmänheten bara för att Pantertanten behöver förnya sin garderob.

25 kommentarer:

  1. Lycka till med vaccinationerna. Jag fick den tredje för ett tag sedan och nästa vecka har jag en inbokad tid för säsongsinfluensan. Sen hoppas jag också att jag klarar mig från de där elaka virusarna.
    Ha en fin torsdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har åtminstone gjort vad vi kunnat för att mota bort det mesta.

      Radera
  2. Jag fick min andra i maj och ska ta säsongs i nästa vecka, sen kan jag ta tredje. Jag gör vad jag kan men ingen ingen hälsar mig välkommen med nig och bock här på mitt köpcenter heller ;)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt att vi inte blir mer uppmärksammade ute i butikerna.

      Radera
  3. Jag fick brev om tredje sprutan för över en månad sedan, men ville vänta tills efter en 1 november, för då började VC ge covid. Men då jag skulle boka kunde jag bara göra det till Bygdegården i Tingsryd, som ligger ca 5 km utanför Tingsryd. Därför har jag väntat. Bokade förra veckan på 1177, med VC strulade till det, och av misstag råkade sköterskan avboka min tid. Efter många om och men så ska jag få sprutan nästa vecka.
    Känns skönt att försöka förhindra eller förmildra denna hemska sjuka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag fått båda sprutorna och hitintills mår jag bra.

      Radera
  4. Vist hade det varit häftigt att vara en kändis! men jag tror att det är nackdelar med det också!
    SV..Bra att vi står emot droger!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns för-och nackdelar med allt.

      Radera
  5. Smidigt att få båda vid samma tillfälle. En del vårdcentraler rekommenderar en vecka mellan så det verkar vara lite olika hur de resonerar. Själv räknar jag inte med att få den förrän efter jul om jag inte lyckas smyga in när det vaccineras på skolan.

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns riktigt bra att slippa tänka på vaccinationer nu.

      Radera
  6. Säg inte det! Har du hört av dej till köpcentrat! De kanske ger dej en timma!
    Fick en spruta i varje arm igår. Mår utmärkt så här långt! Bra cocktail, antagligen! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick feber och frossa efter två daga, men nu är det ok.

      Radera
    2. Jag fick feber och frossa efter två dagar men nu är det ok.

      Radera
  7. Det var uppenbarligen många äldre som fick sin tredje boost och influensavaccin idag. Ett av väntrummen hos min husläkare var fullt av 65-plussare. Ingen höll avstånd. De trodde nog att de var odödliga. Då längtar man verkligen efter att vara en VIP.

    I Täby centrum däremot kan alla som vill vara VIPar med en PS (Personal Shopper). Då behandlas man precis så som du beskriver. Förslag på vad man ska köpa - modeplagg alltså får man på köpet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har läst att det finns nåt liknande på Väla, men jag tänkte mer på att få strosa i eget majestät på hela köpcentrat.

      Radera
  8. Du förtjänar helt klart att ha shoppingcentret för dig själv. Gå ihop med några vänner och se till att ni får vara där själva, kommer ju inte att bli någon trängsel även om ni är 50 personer, Väla är ju stort, har varit där 1 gång. Ha en bra fredag och hoppas att du mår bra efter sticken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu känns det ok, men jag mådde pyton igår.

      Radera
  9. Skönt att du nu har fått båda dom där sprutorna. Hoppas att det gick bra och inga biverkningar. En i varje arm, ojdå, jaså gör dom så. Vi har inte tagit varken tredje sprutan eller influensavaccinet. Men det är dags. Jobbigt bara att boka tid. Tryck hit och dit på telefonen, får ta mig i kragen.
    Har du testat vid centret. Du är ju en erkänd och uppskattad bloggerska så du har säkert VIP som i en ask.
    Var rädd om dig.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Du är härlig Wiolettan. Jag tror faktiskt inte de hört talas om Pantertanten på Väla.

      Radera
  10. Bra att du får dos 3. Vi har också bokat tid för den. Hos oss får man inte ta influensavaccinet samtidigt som Covid dos 3. Verkar vara olika på olika platser hur de resonerar.
    Vad spännande och roligt det vore om du var VIP på Väla. Tycker helt klart de kunde ge dig en timme eller två. Lycka till.
    För några år sedan var jag på stora Åhléns i City och hade bokat en personal shopper. En upplevelse. Tilltugg, bubbel, cappuccino eller annat ingick. Och hon bar fram kläder till mig. Vi var i en separat del av varuhuset med stora omklädningsrum. Just Åhléns här har mängder av olika märkeskläder så urvalet är stort. Jag hade innan meddelat vad jag ville ha för typ av kläder så en del fanns när jag kom. Och sedan resonerade vi vidare och min bisittare/personliga shoppare hämtade allt eftersom. Jag blev supernöjd.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det du beskriver låter mycket trevligt. Jag borde nog testa det nån gång.

      Radera
  11. Grattis till dos tre, ser fram emot min egen så småningom.
    På skolan jag arbetar vaccinerade vi 69 ungar igår, bra för att vara i det området sades det mig.

    Jo, det börjar bli lite trångt ute i samhället igen, hoppas det inte sätter fart igen.

    Ha en underbar lördag nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. hoppas det inte blir en rejäl höjning av smittspridningen nu p.g.a. julhelgen.

      Radera
  12. Bra! Att du får din tredje dos vaccin nu. Jag ska också ringa och beställa tid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns bra att vara färdigvaccinerad.

      Radera