måndag 14 oktober 2019

Olycksbådande


Forskning har visat att det sker mest olyckor på hösten. Delvis på grund av att det är en mörk och ruggig årstid och då blir vi lite tröttare och kanske lite mindre uppmärksamma. November månad toppade olycksstatistiken, och det var speciellt torsdagarna som var farligast. T.o.m. klockslaget då flest olyckor inträffade hade forskats fram. Klockan 10 en torsdagsförmiddag i november lever man alltså väldigt farligt. Det finns fortfarande två torsdagar kvar som vi kan leva som vanligt, sen får vi vänta till in i december.

 Jaha, och vad gör man då med all denna nya information? Lägger den till handlingarna bland alla andra konstiga forskningsresultat? Nej, jag tycker att den här kan man faktiskt ha lite nytta av.


För att utesluta att bli skadad så får man se till att göra så lite som möjligt just den här tidpunkten den här speciella dagen och månaden. Det skulle klart räcka att sitta still i soffan prick klockan 10. Enda risken man utsätter sig för är väl att ramla ur soffan.


Jag tänkte faktiskt vara lite mer försiktig och inte stiga upp före 10 den dagen, och för att vara på den säkra sidan stanna kvar i sängen fram till lunch. Då måste garanterat all farlighet ha försvunnit.



Tänk bara vilken lyx det året som fredagen den 13:e infaller i november. Då blir det en extra långhelg att ta igen sig på, för det är inte värt att chansa med någon större kroppsansträngning när det kommer två "olycksdagar" på rad. Jag har räknat ut att den här "farliga" långhelgen inträffar i november nästa år. Då är det bäst att vi tar det lugnt!

27 kommentarer:

  1. Är inte del av statistiken. Ännu! Så det gäller att ta det extra lugnt i november. Går ju ändå som en nityioåring så fort det blir snö. Så i år för jag väl krypa fram på torsdagar vid tiotiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får skaffa dig knäskydd innan november.

      Radera
  2. Usch ja, trodde att det var nu i oktober, med tanke på alla blöta löv som ligger på småvägarna.
    Jag tror inte på skrocken. Vår lille Melker är född fredagen den 13, fast i juli 2018, han är en riktig solstråle, både han och Astrid ger mig så mycket energi och glädje.
    Håll i hatten! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte heller vidskeplig och en del forskning tar jag med en nypa salt.

      Radera
  3. Risken är att en resårfjäder kan brista när du ligger i sängen Gunnel, men kanske din säng inte har sådana gammalmodigheter. Det finns ju så mycket nu för tiden som en inte ens känner till. Fram för mera lathet vissa torsdagar visst klockslag i november. En bra idé. Vi kan ju göra det vi som har lön fastän vi inte går på jobb.
    Ha en bra måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha1 Du har rätt...inte ens sängen är säker. Vid sådana här tillfällen är det bra att vara pensionär.

      Radera
  4. Vad bra. Då ska jag ligga den söndagen i sängen och ta emot massor av presenter. Det är ju årets viktigaste dag. FARS DAG. Jag har en nära kompis som fyller år det datumet.
    Annars kan jag tänka mig att den månaden är aktuell för den dystra titeln.
    Måndagskram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns i varje fall något positivt i november....dina tävlingar. Då är det i och för sig bra att man är utvilad och kan tänka...speciellt på torsdagarna.

      Radera
    2. Mina hjärna tänkte i de banorna men vågade inte tjata just då. :)
      Tisdagskram

      Radera
  5. Vår äldsta dotter är född fredagen den 13:e så det kan komma något gott av dagen också!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan det absolut göra. För mig har fredagen den 13:e aldrig varit någon särskild otursdag.

      Radera
  6. Undrar om jag kommer ihåg att ligga kvar i sängen det datumet. Det är så långt fram, nästan en månad. Så jobbigt också, jag brukar ju vara uppe vid sex-tiden så det blir ovant. Men, jag vill ju inte utmana ödet om jag kan låta bli.
    Tänk att de har lagt ner pengar och energi på att forska fram dylika saker, till vilken nytta? För att vi ska få sovmorgon förstås, drömma mardrömmar och ramla ur sängen.
    Kram och trevlig måndag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Ja, det är säkert som du tror. Du var mig en morgonpigg en. Vid den tiden sover jag som bäst.

      Radera
  7. Jag är inte rädd för talet 13 om det ska hända så händer det!
    Svar..Barn tänker så härligt !
    Tror att promenad ingick !
    Ångrar att jag inte skrev ner alla tankar mina pågar hade!
    Ha en bra vecka!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är tack och lov inte vidskeplig. Jag tror det måste kännas jobbigt.

      Radera
  8. Fredagar som inföll den 13:de var min mammas lyckodagar. Varför vet jag inte! Själv fortsätter jag väl att ligga kvar i sängen på torsdagarna, men jag kanske kan förlänga med några timmar! Till 12.00 då! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. För att helgardera sig är det nog bra att ta det lugnt alla torsdagar.

      Radera
  9. Oj, då. Jag som har så svårt att ligga länge på morgnarna. Men jag har skrivit upp detta. Haha, vilka skrock! Nej, då, nr 13 har varit lyckonummer för min del, inga bekymmer. Kul inlägg.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Bra att du skrev upp det....nu gäller det bara att du hittar påminnelsen i tid.

      Radera
  10. Ojdå, de dagarna blir det alltså att göra det jag är bäst på numera, d.v.s. att ta det lugnt till efter lunch. Och sedan resten av dagen. Alla dagar. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du tar det säkra före det osäkra. Mycket klokt!

      Radera
  11. Ja vad de kan forska fram!! Då får man passa sig för torsdagar i fortsättningen tydligen.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  12. Ojoj, då får man akta sig för torsdagarna nu då :D
    Kram

    SvaraRadera
  13. Det här var ju kul, tack för förslagen hur undvika risken. Då får jag byta dag i motionsrummet och simbassängen den torsdagen :-) Fin humor i långhelgstänket du har där!

    SvaraRadera