söndag 13 oktober 2019

Kärringen mot strömmen


Ibland gör jag som jag blir tillsagd bara för att förvirra folk.

Jag avskyr när människor jag bara är ytligt bekant med säger till mig hur eller vad jag ska göra när det gäller saker i mitt hem. Har jag inte bett om råd så betyder det att jag vill själv bestämma. Tyvärr finns det en del som tror att de alltid vet bäst. I ren protest gör jag tvärtemot. Jag vet att det är barnsligt, men jag kan inte låta bli. 

20 kommentarer:

  1. Mycket irriterande. Förstår precis vad du menar, vissa råd vill man inte ha.
    Och jag avskyr då folk talar om för mig vilka kliniker jag ska söka mig till, och vilka hälsomediciner jag ska köpa. En av mina läkare sa att jag bör undvika naturmediciner, en del hjälper, andra hjälper inte, sen finns det vissa som slår ut de vanliga mediciner. Med min sjukdomsproblematik så är jag mycket rädd för att mina mediciner ska bli utslagna.
    Hoppas att du har lika underbart väder som vi har! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ser ut att kunna bli lite sol idag.

      Radera
  2. Precis! Så reagerar jag också ... och vill inte ha pekpinnar från besserwissrar som tror de vet och kan allt bäst!
    Ha en fin söndag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tar gärna emot råd, men då ber jag om dem.

      Radera
  3. Oj oj oj ..vad du är lik mig!!
    Svar.. Sanna ärliga vänner ska man ha!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill själv bestämma över vad jag ska göra.

      Radera
  4. Instämmer till fullo. Jag reagerar likadant om någon vill ge tips om hemmet eller klädseln. Jag gör som jag vill... litet treåringsnivå kanske... men ändå! :-) Om jag frågar... ja då vill jag ha tips...annars nej tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske är barnsligt att reagera så, men det är lika barnsligt och tro att man kan bestämma över någon annan.

      Radera
  5. Tycker till och med att det är lite oförskämt att tala om för andra hur dom ska klä sig eller hur dom ska ha det hemma! Som flera av er säger: Vill jag ha ett råd, så ber jag om det! Här har vi just nu sol ute, sol inne, sol i hjärtat..... Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just precis så tänker jag med...oförskämt.

      Radera
  6. Jag tycker det är direkt oförskämt att komma med sådana kommentarer men om det händer så reagerar jag på liknande vis. Det finns verkligen en gräns för vad man kan kommentera.

    Kram och ha en bra söndag!

    SvaraRadera
  7. I mitt eget hem vill jag absolut inte ha några pekpinnar om varken det ena eller andra. Där gör jag precis som jag vill!
    Ha en skön fortsättning på söndagen!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  8. Gäller även folk som jag känner väl. Jag vill göra på mitt sätt: Om jag behöver råd, så ber jag om det. ( Och det är sällan) Är jag en riktig surkärring, en riktig bitcha ?? : )
    Eller också har man inte kommit över två och ett halvt åringens nivå. Undrar vilken åldersnivå de som vill bestämma kan motsvara?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill också bestämma själv och gillar inte att bli tillsagd vad jag ska göra. Varför tror en del att de har lösningen på mina problem?

      Radera
  9. Kul att sitta här och skratta lite på kvällen.Jag tror visserligen det är vanligare bland kvinnor. Det beror givetvis på vem som säger det. Hur det lindas in. Om det finns någon humor i det hela. Annars reagerar jag precis så. I alla åldrar. Jag har alltid haft svårt för personer som ALLTID vet bäst. Har mött sådana människor. Jag brukade driva med dem. Kvällskram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är skoj att driva med den sortens människor, för de tar sig själva på alldeles för stort allvar.

      Radera
  10. Hoppsan; mycket gemenskap i den här texten :-)

    SvaraRadera