onsdag 2 oktober 2019

Jag är fortfarande ung



Vet ni hur jag har kommit fram till detta påstående? Jo, jag läste att när man blir äldre så minskar aptiten. Min aptit har då inte minskat.....tvärtom. Det fanns risk för ofrivillig viktnedgång när man kom upp i åren. Jag har drabbats av ofrivillig viktuppgång, så jag är lite vilse var på åldersskalan jag befinner mig. Alla sådana här påståenden bör nog tas med en nypa salt, för det stämmer definitivt inte in på alla. Skulle jag följa dietråden som gavs, såg jag snart ut som en Michelingubbe.


Det var för all del mycket som verkade vettigt och däribland ingick att man skulle röra på sig och gärna gå i trappor för att träna upp balansen. Jag springer upp och ner i källartrappan dagligen, så det rådet har jag följt länge utan att känna till att det var bra för balansen.


Något man också skulle tänka på som äldre var att få tillräckligt med vätska i sig under dagen. Är jag inne är det så enkelt att gå till köket och ta ett glas vatten, men när jag är i trädgården har jag kommit på ett annat sätt. I somras köpte jag en dunk med tappkran, och den fyller jag med vatten och lite citronsaft. Det är godare om det är lite smak på vattnet, tycker jag. Sen tar jag den med mig ut när jag ska jobba i trädgården. Den placeras på ett bord i garaget och där har jag även satt en stol, så emellanåt går jag till "baren" och tar mig en drink. Någon bartender finns inte men en bra kvinna reder sig själv.

14 kommentarer:

  1. Det där med "baren" var ett bra råd!
    Svar..Bra om man får gubbarna till att sitta ner ,då minskar prostatacancern.
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trädgårdsarbetet går lättare med lite pauser.

      Radera
  2. Vilken bra idé med den där dunken. Jag vet att jag är dålig på att dricka, men försöker tänka på det.
    Ha en fin onsdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man måste bli påmind om vissa saker ibland och den här dunken är mycket iögonfallande.

      Radera
  3. Jag har småbarer överallt i min närhet för att jag inte ska glömma bort att dricka. Små flaskor fyllda med vatten lite här och där och om jag mot förmodan skulle glömma att tanka kommer min egen bartender med en flaska vatten åt mig.
    Jag håller för övrigt med dig om att man är inte gammal när man har god aptit. Då är man ung,åtminstone ungdomlig! :)

    SvaraRadera
  4. Vad härligt att läsa. Jag befinner mig också på samma "trappsteg" Min aptit har inte avtagit. Jag skyller på Solveigs goda mat/efterrätter. Däremot växer något konstigt... tror det är möjligt för mig att föda barn?
    Jag vill också helst ha någon smak i vätskan. Annars är jag duktig på att dricka under dagen. Här vid datorn brukar jag ha ett glas med något gott.
    Onsdagskram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ingen "matmamma" så egentligen är det konstigt att jag inte är mager som en sticka.

      Radera
  5. Ha ha, det innebär att jag också är väldigt ung så det känns betryggande! För min del blir det en del te men också vatten under dagen.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns skönt att ha bevis på att man är ung fortfarande.

      Radera
  6. Nä, än så länge finns ingen viktnedgång. Tänker att det är sunt att vara hungrig och fortsätta vara storvuxen. Speciellt som jag orkar bära mina kilon i snitt minst 10 000 steg per dag...och gärna i ordentliga uppförsbackar. Lite snubbelbenähen har jag blivit med åren... framför allt är jag rädd för att halka eller snubbla, efter armbrott och ordentlig stukning. Det första hände för 15 år sedan... Så det kanske är mer olycka än obalans. Vattendunken var en superbra idé !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lider inte direkt av min vikt, men jag skulle ändå vilja bli av med några kilon.

      Radera
  7. Håller med dig, det stämmer inte in på mig heller, utan är precis tvärtom. Jag pratade med mysingen om det häromdagen, men han begrep det inte heller.
    Vatten försöker jag att dricka, utan att vara törstig, men det är svårt. Har en karaff stående klar, så jag blir påmind och påmind blir jag, men har svårt att ändå dricka så mycket som man borde.
    Ha det bra.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt att hungern är större än törsten.

      Radera