måndag 7 oktober 2019

En händelserik helg

Jag fick en stor kram när jag kom till fritids i fredags och hämtade Zoé. Den uppvägde alla de timmar jag tillbringat på resande fot. Hon var naturligtvis väldigt nyfiken på vad som fanns i min resväska. Den fick öppnas omedelbart vi kommit in i lägenheten och hon dök ner i den. Jag tror faktiskt hon gillade allt som packats ner. Naturligtvis måste vi testa en del grejer med en gång.


Zoé och Katarina har ett hobbyrum i sin källare och nu hade de fixat till en liten ateljé och det var dags för vernissage av en del tavlor som Zoé målat. Som på alla vernissager bjöds det på bubbel och saft medan vi beundrade tavlorna.


Zoé går på något som heter Art school på tisdagarna och där får de lära sig olika målningstekniker. Hon tycker det är jättekul. På kvällen gick vi på restaurang och jag åt lammracks som jag inte ätit på evigheter. Det var väldigt gott. På vägen dit gick vi förbi den ena kvarterskrogen efter den andra. Jag önskar att det var likadant här, så man enkelt
kunde ge sig iväg för att äta en bit mat. Nu är det ett helt företag att ta sig till en restaurang och det är inte speciellt billigt heller. Jag hade mer än gärna bytt ut några av alla de otaliga pizzerior vi har i samhället mot en endaste liten restaurang. Det var riktigt skönt att promenera hemåt sen på kvällen.


 

När vi kommit hem ville Zoé lära mig en dans som hon själv gjort koreografin till. Det var mycket skaka på rumpan och svänga med armarna. Ibland skulle vi skaka händerna som när man tvättat dem och inte hittar någon handduk utan får vifta med dem så de torkar.

Det svåraste var att slänga med håret, för jag har inte någon större hårman att slänga runt med, men jag fick ändå godkänt.


Jag måste säga att detta var lättare än det som Rasmus fick mig att göra för en del år sedan. Han gillade Michael Jackson och ville lära sig att dansa moonwalk. Med var sin vit vante som rekvisita försökte vi oss på det med mer eller mindre lyckat resultat.

24 kommentarer:

  1. Å så mysigt, hade varit kul att se er dansa. Vilken kanonhelg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tillsammans med barnbarnen får jag prova på mycket annorlunda och kul saker.

      Radera
  2. Så härligt med en ateljé i källaren för måla är roligt. Vår äldsta dotter gick på målarskola ett par år och hon tyckte det var toppen.

    Kram och ha det gott med nära och kära.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också om att måla. Både min mor och min morfar var skickliga på att teckna och måla, så det ligger nog lite i generna.

      Radera
  3. Jag minns moonwalk-en med din Rasmus !:) Och så roligt med Zoé och hennes utställning, vernissage och att du fick vara med henne under helgen. Det är värt varje litet resesteg, absolut. Det går inte att ta miste på henne att du är favoritmormor nummer ett. Hela hon lyser! Så roligt att läsa och så roligt att se! Ha en fin måndag Gunnel!

    SvaraRadera
  4. Jag förstår att du fick ett gympapass tillsammans med Zoe... litet långt till gymmet ;-) Skämt åsido, det verkar som ni haft kul, gå på vernissage är alltid kul... och hon fick påfyllt i sina lager.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att hålla igång tillsammans med barnbarnen är mycket roligare än att gå på gym.

      Radera
  5. Kreativa barnbarn du har ,Det har dom ärvt efter dig!
    Svar...Du och jag känner igen oss i hur det var förr1
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att vi är intresserade av samma saker.

      Radera
  6. Vilken härlig helg! Mycket pyssel där! Söt flicka.
    Man får njuta sålänge de är små. Ja, jag ska iväg på fredag till äldsta dottern. Där är barnbarnen 17 och 21 år, jättegoa och så men jag vet inte ens hur mycket de är hemma.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De växer upp så snabbt. Självklart är kompisar viktigare när de blir tonåringar, men jag hoppas och tror att de även vill hålla kontakten med farmor/mormor.

      Radera
  7. Härligt att läsa att allt gick bra för dig. Tur du fick godkänt. Jag skulle allt vilja se en video på när du gjorde moonwalk. Små mysiga familjekrogar är oftast trevligare än snabbmatsställe som ser likadant ut i varje samhälle.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har tyvärr inga bilder från moonwalken, och det är kanske lika bra det. Det är mysigt att sitta på restaurang och äta ibland...precis som att gå på ett fik. Det sätter lite extra piff på vardagen.

      Radera
  8. Förstår att det blev en trevlig helg med många olika aktiviteter, bl.a. vernissage och dans. Spännande! Och en energiinjektion för alla inblandade. Är säker på att både du och Zoé mår extra bra efter en pyssel- och kramhelg tillsammans.
    Kram från "höstigt" norr!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen energihöjande. Sånt behövs lite då och då.

      Radera
  9. Vilken härlig helg du haft Gunnel! Det är det absolut bästa här i världen att umgås med sina barnbarn (och barn)!

    SvaraRadera
  10. Ser ut som ni hade det väldigt trevligt i helgen! Hon har ärvt din kreativa ådra ... och tänk så mycket roligt ni kan ha tillsammans!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är alltid så kul att umgås med barnbarnen, och vi har faktiskt många gemensamma intressen.

      Radera
  11. Så härligt att ni har fått umgås några dagar. Och vilka fina tavlor den lilla fröken har målat!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så kul att träffa henne. Hon älskar att måla.

      Radera
  12. Utan att egentligen känna dig, så vill jag nog påstå att den unga damen har ärvt en del kreativa sidor av dig,. Så roligt det måste vara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror det ligger i generna några generationer bakåt.

      Radera