tisdag 5 oktober 2021

En toppenhelg



Det har varit så kul att få rå om Katarina i nästan två hela dagar. Rasmus hämtade henne vid järnvägsstationen här i Åstorp sent på fredagskvällen. Jag erbjöd mig att göra det för det tar mig bara fem minuter att köra dit, men Rasmus älskar att köra bil nu när han får köra på egen hand, så jag överlät turen till honom.




På lördagen tänkte jag att vi skulle ta sovmorgon eftersom det var helg, men Katarina är effektiviteten personifierad så det blev inget av det. Vi åt i varje fall frukost i lugn och ro innan jobbkläderna åkte på. Den där grenhögen tog hon hand om innan jag hann ut i trädgården och nästa projekt var fågelbadet. Hon lyfte ner en trädgårdsplatta i hålet som jag grävt och sen kontrollerade vi om den låg jämt med hjälp av ett pyttelitet vattenpass. Otroligt nog så tog det inte mer än några minuter innan det visade sig att plattan var helt perfekt placerad. 

Nästa moment var betongfundamentet. Det vägde multum så jag föreslog att vi skulle hjälpas åt, men när Katarina hörde att det "bara" vägde nånstans mellan 40-50 kilo tog hon själv hand om lyftet. För att det skulle stå helt säkert hade jag köpt hem stenlim som vi sprutade på. Det var nästan det svåraste av alla momenten, för det blåste lite och limmet for iväg som spunnet socker. Mina trädgårdsbyxor stoppade det mesta och idag åkte de i tunnan. Limmet gick inte att få bort. Att sätta själva badet på plats på toppen av fundamentet var klart ingen match för en stark kvinna. Jag behövde bara stå beredd med vattenpasset och vi hade en enorm tur, tycker jag, för det blev nästan helt rakt med en gång. Det kan klart också ha berott på skicklighet för det är ju allmänt känt att Kvinnor kan.


Det är bra med Katarina för hon ser själv vad som behöver göras och räknar ut vad jag behöver hjälp med, så jag kände mig aldrig tjatig. Vi hjälptes åt med mycket och jag var supernöjd när det var kväll. Söndagen bestämde vi skulle vara en ledig dag eftersom hon skulle flyga tillbaka på kvällen. Det har startat en ny tåglinje nu där man kan hoppa på i Åstorp och åka raka vägen till Kastrup utan tågbyte. Det underlättar mycket när mina utlandsboende barn åker hit. 

26 kommentarer:

  1. Vilken fin helg ni fick! Först kärt återseende och sedan plats för både arbete och vila. Så stark hon är Katarina och det passade ju bra när fågelbadet skulle fixas. Nu får du det riktigt fint i trädgården!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så skönt med lite hjälp. Nu återstår det roligaste...att plantera runt fågelbadet.

      Radera
  2. Det är bra då man kan hjälpas åt, och så roligt att umgås med nära och kära. Jag har min familj på lite närmare håll än vad du har, 2 mil till mamma, 1.5 mil till Sofie och Therese i grannhuset. Therese, Astrid och Melker träffar vi flera gånger i veckan, Sofie och Helmer försöker jag träffa minst en gång i veckan, Mamma träffar jag nästan en gång i veckan. Så jag behöver inte skaypa.
    Ha en bra dag! Kram

    SvaraRadera
  3. Så härligt att få så god hjälp!
    Ha en skön tisdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Det verkar som en alldeles perfekt helg ... så bra att Katarina är både stark och företagsam - och så bra att Pontus ställde upp som chaufför :)
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  5. En mycket trevlig och effektiv helg verkar det som det blev. Och ett kärt återseende förstås. Bra med nya tåglinjen också ... kul när nya linjer startas ... ofta läser man annars om nedläggningar.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja denna tåglinjen var en glad överraskning.

      Radera
  6. Vilken god hjälp du fick av Katarina! Ibland behövs det yngre krafter och det får man bara erkänna. Mysigt att ni kunde koppla av på söndagen och så smidigt med den nya tåglinjen.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns att orken inte är som förr.

      Radera
  7. Så perfekt. Det blev både utfört arbete och trivsam samvaro.

    SvaraRadera
  8. Fin helg ni fick ! Bra att ha en som hjälper till i trädgården.

    Jag hoppas att du har haft en bra dag! Och att du får en bra kväll!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trädgårdshjälp tackar jag aldrig nej till.

      Radera
  9. Vilken bra helg! Och på alla plan. Härligt att Katarina kunde komma och väldigt roligt förstås att Rasmus på egen hand åkte och hämtade henne.
    Ni var ju väldigt effektiva och kan tänka mig att ni utgjorde ett gott team.
    Roligt nu att det du tänkte dig är ordnat.
    Så bra att tågen till Kastrup nu stannar i Åstorp och att det inte krävs byten. Så säkert blir det snart fler besök ska du se.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min son och hans familj planerar att komma till jul om det inte blir för mycket strul med olika regler.

      Radera
  10. Vad fint! Oerhört tacksamt att ha någon som ser och gör i ett nafs. Jag skulle behöva någon som rasslade runt här också, men tiden, den tiden, alla har så mycket.
    Varm kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tiden tycks aldrig räcka till. Det har knappast blivit bättre som pensionär.

      Radera
  11. Då fick ni mycket gjort =) Bra jobbat och visst är det så att tjejer kan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt klart är tjejer riktiga tuffingar.

      Radera
  12. Låter som en superfin helg! Både arbete och gemensam ledighet! Och vilken stark kvinna din dotter är. Brås hon på mor sin? Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ganska stark men Katarina är betydligt starkare. Hon lyfter 80kg så fågelbadet var ju småpotatis för henne.

      Radera
  13. Härligt att läsa att din dotter överträffade sig själv och dina önskemål:-) Undrar vem hon har ärvt effektiviteten av;-)
    Otippat att Åstorp som jag knappt har hört talas om får en direktlinje till Köpenhamn. Är det många som pendlar mellan Åstorp och Köpenhamn? Det är bara att tacka och ta emot:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill ju hoppas att hon brås på mig. I helgen var det i varje fall många som åkte med det tåget, sa Katarina.

      Radera