söndag 22 juli 2018

Träningsschema


Jag tränar tidigt på morgonen innan min hjärna hunnit fundera ut vad jag gör.

Det stämmer inte alls. Jag tränar varken tidigt på morgonen, sent på kvällen eller mitt på dagen. Jag har helt enkelt inte tid över för det. Men den största anledningen är nog ändå att jag tycker inte det känns varken kul eller meningsfullt. Jag tror inte det har med åldern att göra för det finns många yngre som inte tränar något och äldre som är enormt flitiga. Det är inte så att jag bara slöar dagarna i ända, men jag jobbar på i min egen takt och gör de rörelser som behövs. Trädgårdsarbete är definitivt inget latmansgöra. Att flytta runt på saker som t.ex. möbler och annat är min favoritsyssla och det är lika nyttigt som styrkelyft. Så egenligen tränar jag ju....men på mitt sätt.

22 kommentarer:

 1. Samma här ... trädgårdsarbete är tillräcklig träning för mig och så skogspromenaderna förstås (men inte nu i värmen!) :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte ens inne i skogen är det mycket svalare. Jag försöker gå ut i trädgården så tidigt jag bara kan så jag orkar göra något där.

   Radera
 2. Jag har aldrig gått på gym, förutom då sjukgymnasten gav mig träning, men som jag inte klarade av pga värken. Under mina år som sjuk så har jag haft olika övningar, men sjukgymnasterna har insett att jag inte klarar av att ha övningar, de har tagit bort övningarna ganska så snabbt.
  Det gäller att hitta balans i sitt liv, och göra det bästa utav det.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt kan inte passa för alla. Jag tycker jag har funnit det som jag klarar av.

   Radera
 3. Här blir det bara promenader med Miss E men i höst funderar jag på att börja simma igen. Lagom krävande liksom ;-)

  Kram och trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Simning lär vara en mycket effektiv och skonsam motion.

   Radera
 4. Inget tränande för oss heller. Bara promenader i vår egen takt :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker ni är väldigt flitiga med era långpromenader.

   Radera
 5. Ingen aktiv träning för min del heller, fast det nog skulle behövas. Det blir samma typ av vardagsträning som du håller på med och det är ju bättre än ingenting.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudsaken är nog att man inte bara sitter stilla hela dagarna.

   Radera
 6. Jag håller med! Träning får man rejält mycket av när man har trädgård och också gärna går i skogen och plockar svamp och bär. Men jag har ändå varit nödd och tvungen till att träna på ett annat sätt också, när kroppen har varit sjuk, när axlar och armar har värkt...då har roddbåten framför kakelugnen varit rena dundermedicinska träningen. Också att simma är bra när man behöver få till krafterna lite extra och bli kvitt onda muskler och leder. Så allting är relativt. Men om man är frisk och kry så tror jag också att det fungerar utmärkt väl att lyfta stenar, jord, plattor, gräva och ha sig :) . Nu är jag frisk och kry och klarar mig utmärkt bra med trädgårdsarbetet, vandring i skog och mark, men så snart det börjar kännas i de gamla "ärren", så då måste extra träning till, den som fysioterapeuten har lärt ut. Fast det där vet du ju redan :) Ha det fint i värmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roddmaskinen är nog det enda träningsredskap jag tycker är kul att använda. Jag brukar testa det hos Ulrika.

   Radera
 7. Träning är BRA. Hur det nu än görs. Jag gjorde ett feltramp och det har jag fått svida för nu ett bra tag.
  Ha det gott. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det är bra att hålla igång så mycket man orkar, så att musklerna får jobba och inte stelnar till.

   Radera
 8. I sin egen takt är den bästa träningen. Även om det inte sker på gym :) När det blir ett tvång och ett måste. Det är då det ballar ur..

  SvaraRadera
 9. Det är ju en perfekt träning du håller på med,kanske den allra bästa.."Vardagsträning" utan gym,varje dag..Bara att gratulera..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att normal vardagsträning funkar bra.

   Radera
 10. Det finns fler sätt att träna på än att springa och lyfta skrot på gymmet. :-) Den värsta träningsvärken som jag fått i mina armar var när jag klippte ner en häck. Fattade först inte dagen efter varför jag hade så ont...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den träningsvärken känner jag igen. Tur att man inte klipper häck så ofta.

   Radera
 11. Jag går alltid ner i källaren där jag har gymmet.
  Jag går i sömnen och vaknar på crosstrainern svettig!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det tro lika jobbigt att motionera när man sover? 2

   Radera