torsdag 12 juli 2018

Nej se det regnar, nej se det regnar, det var väl roligt HURRA!Den sången sjunger jag nu för full hals. Igår kom det nämligen regn för första gången sen i april vilket var välbehövligt. Det öste ner rejält men det varade inte så länge. I regnmätaren kunde vi avläsa att det kommit 8 mm. Inte illa! Givetvis räcker det inte långt, men nu har det åtminstone börjat och det känns inte lika hopplöst längre.


I dag blir det nog ingen trädgårdsdag för min del. Jag tänkte i stället hålla mig inomhus och få lite ordning på grejerna här. Om 3 1/2 vecka kommer Zoé hit och då vill jag ha undanplockat så vi kan sitta och pyssla. Rasmus och jag får ge oss in i skogen och hämta lite gratismaterial. Det går att göra de finaste konstverk av kottar, stenar och kvistar bara man har lite fantasi. Kusinerna brukar inte ha några sysselsättningsproblem när de träffas, så tiden kommer troligtvis att rusa iväg.


Både Kvidinge- och Luxemburgfamiljen har semester samtidigt, och det tyckte vi passade väldigt bra. Det finns alltid mycket som ska underhållas på ett hus och varken Göran eller jag är särskilt intresserade av att klättra högt på stegar och stå och måla....eller sitta dubbelvikt i ljusgårdarna och måla fönsterbleck heller för den delen. De jobben har vi delegerat ut liksom att riva en del väggar så att garaget utökas. Göran ska agera arbetsledare för de vuxna, och jag tar hand om de yngre. De kan säkert hjälpa mig att servera fika till jobbarna.


När min far hade semester åkte vi hela familjen till farmor och farfar och då kom även fars systrar med familjer dit. Alla vuxna hjälpte till i lantbruket med vad som behövdes och vi fyra kusiner lekte och hade skoj. Dessutom var det alltid någon vuxen som hade tid att ägna sig åt oss barn och vara med i våra lekar. Jag vet att både farmor och farfar såg fram emot de här veckorna när det var semesterfirare som övernattade i hela huset. Farmor stod vid spisen många timmar varje dag, men hon trivdes som fisken i vattnet. Hon älskade att ha alla sina barn och barnbarn samlade. Något liknande blir det nu här och jag förstår precis hur farmor kände det. Ett besök från Dallas hade varit pricken över I:et.

22 kommentarer:

 1. Så perfekt när man kan hjälpas åt och när även en yngre generation kan få vara delaktig! De brukar tycka det är spännande att få hjälpa till :D Härligt att båda familjerna sammanstrålar!

  kram

  SvaraRadera
 2. Vi ser fram emot de veckorna.


  SvaraRadera
 3. Förstår att ni längtar. Alltid lika kul att umgås med nära och köra.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så roligt att få hem delar av familjen!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så bra att ni får hjälp!
  Svar..Man kan ta den på både humor och allvar!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid tacksamt med lite hjälp.

   Radera
 6. Härligt att de kommer hem och hjälper till med en del olika saker - och så härligt att få träffa barnbarnen :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både hjälp och trevligt sällskap....man kan inte önska sig mer.

   Radera
 7. Ju fler jobbare "på jobbet" desto snabbare går det. Och är dessutom roligare. Sedan blir det fint att ha trevligt tillsammans med arbetslaget.
  Vad skönt att ni fått lite regn! Det var er väl unnat! Men det skulle behövas mycket mer. Över hela landet!!!
  Ha det gott! Sänder norrbottnisk kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det märks knappast att vi fick regn igår. Idag har det varit lika varmt och kvavt som vanligt. Energinivån sjunker katastrofalt.

   Radera
 8. Du ser, har man fått med sig något skoj från barndomen så fortsätter man gärna i samma spår. Jag som ensambarn hade aldrig kul med vare sig syskon eller kusiner, o lika illa blev det då jag bara åstadkom en dotter..Vad roligt ni ska ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får ta vara på tillfällena när vi kan träffas alla.

   Radera
 9. Härligt att ni fick litet regn i alla fall.
  Vi har nu en “excessive heat warning" under ca 1 vecka så det är rätt olidligt hemma utan luftkonditionering.
  Låter som om det blir “fullt hus" ett tag framöver. Kul att samla familjen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att vi har ett stort hus, annars hade det nog inte fungerat lika enkelt.

   Radera
 10. Grattis till de 8 mm! Det skulle jag önska att vi också kunde få.
  Så trevligt det låter när du beskriver somrarna hos farmor och farfar. Liknande minnen kommer säkert dina barnbarn att få med sig efter vistelserna hos er.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det jag hoppas på. Våra barn har liknande minnen från sina morföräldrar.

   Radera
 11. Torrt men ändå lummigt på vårt berg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har samma här, men det hade inte skadat med lite regn.

   Radera
 12. Så mycket härlighet som väntar er! Familjerna med barnbarn kommer på besök och hjälper till. Jag önskar jag kunde vara med och pyssla jag också.
  Ha det gott och stort grattis till millimetrarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit kul och utbyta pysselidéer med dig.

   Radera