måndag 29 februari 2016

Med känsliga ögon

Bosses tävling denna gången går ut på att leta efter saker man irriterar sig på. Det är inte särskilt svårt. Det svåraste är att fotografera det. Ofta kan det vara en dum kommentar eller min som jag retar mig på, men hur i all världen gör jag för att fotografera det? Jag tycker det känns mindre jobbigt ifall man ironiserar lite över det som fått blodtrycket att höja sig. Det är precis som om det tar udden av det hela och jag kan skratta i stället. För det mesta är det faktiskt småsaker man irriterar sig på, men det kan var väl så jobbigt.


Rasmus brukar alltid ha så många kul idéer så jag bad om några förslag.-"Ta en bild på mig", föreslog han, "världens största retsticka". Fast där håller jag inte med honom. Visserligen tycker han det är kul att retas och skoja med mig, men jag blir aldrig irriterad på honom. Men han kan ju få vara med på bild ändå.


Jag tog en promenad i omgivningarna en dag och letade efter fotoobjekt. Jag var väl kanske inte så uppmärksam på var jag satte fötterna, men helt plötsligt halkade jag till. Ännu en hundägare med ett stort flygfält mellan öronen hade varit ute och rastat sin hund. När jag kom hem och tittade på min sko blev jag vansinnig. Det var hundlort på hela skon. Först tänkte jag att jag slänger skoeländet, för jag står inte och skrubbar den. Då erbjöd Göran sig att ta hand om saneringen. Det var tur, för skorna är jättesköna och har kostat en del.


Jag hittade också en "tappad" grej, nämligen ett tomt cigarettpaket. Men det har jag lite förståelse för. Papperskorgen stod 10 meter längre bort och det är ganska långt.


Det finns många olika motionsslingor att välja på inne i skogen. Det är väldigt kuperat och stigarna är inte ämnade för någon bilkörning det märks på bredden och underlaget. Trots det måste någon väldigt energisk människa släpat dit möbler, cyklar och all sorts bråte och slängt i en hög. Jag kan inte för mitt liv begripa hur de lyckats med det. Det har fodrats armkraft för att bära dit allt. Någon "hjärnkraft" har det inte varit tal om. Trots att skräpet forslats bort så fylls högen på allt eftersom. Det hade varit mycket smidigare och mindre arbetskrävande att köra till soptippen och lämnat av allt i deras containrar.


Det största irritationsmoment som tänkas kan råkade jag ut för i torsdags: SNÖ!!!!! Det snöade hela förmiddagen och vi försökte träna lite landhockey på eftermiddagen men när bollen rullade, så sögs snön fast ungefär som när man gör snögubbar. Vi fick börja med att skotta upp en bit på banan så det åtminstone gick att träna målskott.


Till sist stör jag mig på alla sportprogram som visas på TV. Just nu går det att se alldeles för många på vår TV eftersom vi fick "ersättning" för kanalstrulet tidigare. Då borde väl den som betalar abonnemanget få välja vilka kanaler som skulle ersätta. Jag betalar abonnemanget och jag vill ha deckarkanaler!

Vilken tur att det inte är så allvarliga irritationsmoment så blodtrycket är i farozonen. Jag har alltid haft väldigt lågt blodtryck, så de här sakerna som jag irriterat mig på har närmast gjort att det nu är normalt.

30 kommentarer:

 1. Det är ju så himla trist då vissa människor slänger skräp i naturen. Nu när snön är borta så ser man på många ställen att hundägaren "gömt" hundskiten i snön, men det som göms i snö kommer fram i tö. Något som irriterar mig är då hundägaren plockar skiten, men sen slänger påsen i naturen. Hur svårt är det att ta med sig påsen till en soptunna??
  Hoppas att du är på bättre humör, och irritationen har gått över.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte vitsen med att plocka upp hundlort och sen slänga plastpåsen på marken. hade varit bättre att låta lorten ligga ifred.

   Radera
 2. Det finns så mycket att reta upp sig på om man vill ... tur att man inte är som Ove varje dag :)
  Ibland undrar man verkligen hur folk tänker?! Att släpa grejor och dumpa i naturen t.ex. Det kan ju inte vara tyngre att åka till någon typ av återvinningsstation med sakerna. Helknäppt! Lata hundägare ... såå irriterande!
  Nu kan du släppa Ove ur tankarna - i morgon kommer kanske nya uppgifter för oss :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte hur man tänker när man dumpar möbler längs en motionsslinga.

   Radera
 3. Nu fick jag mig många leenden - och igenkännande. Rasmus är en stjärna som ställer upp på bild även om han inte passar i i kategorien. Till sist att du lyckas höja blodtrycket till normalt - då brast jag ut i skratt - härlig humor har du!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för väl att man inte är en genuin Ove-typ. Tror inte det hade vart bra för hjärtat.

   Radera
 4. tycker nog att hundskit är värre än SNÖ :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Du fick mig att morgonskratta. Den här lekuppgiften löste du på ett härligt ironiserande sätt, helt i min stil. Det är en väl fungerande taktik som jag själv oftast tar till. En sur halvhög kommentar. Helst ska den skyldige höra den, men sådan tur har jag inte ofta. Eller det är nog tur. I dessa tider kan vad som helst hända. Egentligen borde Rasmus fått några poäng. Han får i alla fall fem stilpoäng av domaren. Antagligen ser högsamlaren/högsamlarna detta som en kombination av att få motion, styrketräning, frisk luft m.m. De kanske gör det som en trevlig utflykt och grillar korv på platsen. Göran borde också få ett par poäng för rengörandet.
   Kram från grabben som både gillar sport och engelska deckare.
   Ps. Ska du lämna in först nästa gång? :)
   Ps 2. Jag tycker du kan ta med dig Rasmus på de två närmaste lekarna. Eller varför inte de fyra närmaste ...

   Radera
  2. Hannele: Kanske lite värre med hundskit.....Nej, nu när jag tänker efter....det är lika illa.

   Radera
  3. Bosse: Det låter klurigt med det som kommer härnäst. Rasmus är aldrig svår att övertala så han hänger säkert på.

   Radera
 5. Du skriver så roligt och medryckande om ett, ska vi kalla det, ett tråkigt ämne.
  Jag känner igen mig i mångt och mycket, allt detta har retat mig också, förutom Rasmus då förstås. Honom kan väl ingen reta sig på. Och snön, den retar jag mig inte på heller. Men annars, hur är människor egentligen funtade, en del av dom?
  Hoppas att du får en finfin dag.
  Varm kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är så självklart att man inte bara slänger saker precis där man står. Så gör väl i varje fall inte de flesta hemma? Varför då göra det utomhus?

   Radera
 6. Det är inte så svårt att hitta saker som man irriterar sig på, men som du skriver, det är inte alltid så lätt att fota. Här i Mogata är det sällan man trampar i hundbajs, alla som jag träffar och som är ute med sina hundar har små svarta plastpåsar i händerna. Men så har man också koll på sina grannar!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket toppensamhälle! Så mycket roligare allt blir när alla är rädda om sin omgivning.

   Radera
 7. Usch, ja hundbajs är nog det jag mest irriteras över. Och här nere i Spanien är det bedrövligt på trottoarerna :(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då finns det inte bara slarviga människor i Sverige.

   Radera
 8. Kul inlägg med Ove-glasögonen på! Irriterande saker som även kan irritera mig!
  Måste tillägga om sport, jag irriterar mig på radiosporten, den pågår hela eftermiddagen och kvällen!
  Kram, Gerd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alldeles för mycket sport överallt. Det finns viktigare saker här i livet.

   Radera
 9. Det är lätt att hitta saker man kan irritera sig på! ......................SVAR.Jag tänkte mej skaffa ett citronträd! Kram!

  SvaraRadera
 10. Men jösse vad mycket bra saker du hittade som retar en. Inte minst det som hamnade under skon. / britt

  SvaraRadera
 11. Det ser inget vidare ut det där. För många sportprogram. Då har du för många kanaler. Jag har bara de från antennen på taket, då är det inte mycket att klaga på. För få snarare.
  Reta upp sig på. Jisses, inte behöver jag tävla i den sporten. Det räcker med att slå upp en tidning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror lite på vilket humör man är på....ibland bara struntar man i en del saker och sen en annan gång så kryper det i hela kroppen av irritation.

   Radera
 12. Jo nog finns det mycket att reta upp sig på...vissa dar finns det mer än andra. Idag har det faktiskt inte varit en enda...jo en liten grej då. Slut på toapapper då jag just satt mig...
  Kramelikram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sånt är irriterande, även om det är en småsak.

   Radera
 13. Jo nog hittade du saker att reta upp dej på. Jag är nog rätt så lugn, men något som kan reta upp mej ordentligt är fartdårar i trafiken......och så hundbajs på skorna förstås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fartdårar finns det gott om, men det är lite svårare att fotografera dem.

   Radera
 14. Rasmus irriterar inte alls, tvärtom. Men däremot de andra sakerna du nämner. Det blir som det blir när folk kopplar ur sina hjärnor - kanske är de rädda för att använda upp den lilla kapacitet som finns.
  Jag skulle kunna lägga till många fler saker som retar just mig men då blir den här kommentaren alldeles för lång. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt att en del kopplar bort sina hjärnor ibland, och tydligen glömmer de att koppla in dem igen.

   Radera