tisdag 2 februari 2016

I-landsproblemInte för att jag tittar så väldans mycket på TV, men när jag väl bestämt mig för att göra det så har jag vissa favoritkanaler och det är Kanal 5, 9 och 11. De ingår bland de som jag nu inte kan titta på längre p.g.a. att en del höjdare inte kan komma överens. Jag gillar humorprogram och deckare och då är dessa kanalerna helt perfekta att ha tillgång till. The Big Bang Theory är ett roligt program om ett gäng ungdomar som är väldigt speciella var och en på sitt vis. Den råa, sjuka humorn som de står för där är helt i min smak. Dessutom visas en hel drös med deckare på just de här tre kanalerna. Nåja, Eurosport försvann också, men det lider inte jag något nämnvärt av.

Som kompensation så får vi i stället C More Sport; 10 kanaler med bl.a. tennis, golf, hockey och fotboll. Då är klart Eurosporttittarna nöjda. Men hur blir det för oss som tittar på deckare och humorprogram då? Ska inte vi ha någon kompensation? Att kunna se mer sport är ingen kompensation....det är ett hån.

31 kommentarer:

 1. Det var roligt att läsa om dina tv vanor, det var 'rått' säger en i Norge när något är häftigt och härligt. Tänker på din råa humor ... att du ser det som ett I-lands problem gillar jag.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ska man jämföra med verkliga problem så är detta en droppe i havet, men min sjuka humor kunde inte motstå att kommentera det.

   Radera
 2. Jag tittar inte mycket på TV´n. Men den står ofta på, då jag sitter och stickar.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket annat och göra än titta på TV, men jag skulle inte vilja vara utan den.

   Radera
 3. Jag har inte satt mig in i de nya kanalerna. Var därför inte medveten om att det skulle bli en sådan massa sport. Jag såg bara att det var Animal Planet och något annat djurprogram. Dessa hade vi inte förut, så jag kände mig rätt nöjd. Speciellt eftersom jag nästan aldrig ser de kanalerna som försvann. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag överlever säkert om inte programmen återkommer, men jag måste erkänna att jag blev aningen irriterad. Ännu mer irriterad blev jag när de ersatte med en massa sportprogram. Helt onödigt!

   Radera
 4. Irriterande när favoritkanalerna försvinner så där bara över en natt. Vi drabbades inte, men jag bryr mig nog inte så mycket för egen del - ser inte så mycket på tv... hänger mer framför datorn eller med näsan i en bok.
  Hoppas det ordnar sig snabbt så ni får tillbaka de saknade programmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är program som ges ganska sent på kvällen så det kanske bara är bra att de försvann. Förhoppningsvis lägger jag mig tidigare då.......om jag inte hittar likvärdiga på någon annan kanal.

   Radera
 5. Och hur blir det för oss med antenn på taket? Jo tack bra - vi får se EM-fotbollen i sommar eftersom svt och tv4 samsänder. Tack för det.

  SvaraRadera
 6. Så trist när det blir så! Men kan du inte se de på playen?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det funkar, men jag bara kände för att gnälla lite.

   Radera
 7. Hej Gunnel, vet du vad, dina tankar av detta inlägg kunde skrivits av mig . . . .
  exakt precis så tycker jag också. Men faktiskt så är dina inlägg ofta som mina tankar.
  Sen gillar vi även orange färg, 'fniss'
  Nä precis vad får Vi för kompensation ??? Tvi vale så orättvist tänkt av dem,
  grrrrrr ...

  I natt var det dax igen ATT BLI BORTBLÅSTA . . . . är så evinnerligt trött på detta.
  Ni som bor så nära havet och öppna slätter,, hur känns det ???
  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog ganska lika och bra smak har vi också. Idag blåser det rejält, så jag har hållit mig inomhus det mesta.

   Radera
 8. Jag gillar mest djurprogram. Cesar Milan är min favorit........................m man ska vara vinterbadare så börjar man med att bada hela sommaren och sen fortsätta . Inte som vi fick göra ,kallt vatten med en gång Kroppen blir chockad Idag har jag frusit hela dagen.Ha en bra dag vännen! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får svepa in dig i en filt och dricka nåt varmt.

   Radera
 9. Ett riktigt dåligt byte!
  Här kör vi bara skogs-TV, alltså 1, 2 och 4 men å andra sidan har pojkarna lagt beslag på själva TV-apparaten och flyttat upp den till vävstugan och där finns ingen antenn. Numer nyttjas den således endast till TV-spel och film och i övrigt är vi hänvisade till diverse andra skärmar och playkanaler. Så utbud har vi på så vis ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utbudet är ärligt talat mer än tillräckligt. Det låter mysigt med skogs-TV.

   Radera
 10. Läste ditt inlägg tidigt i morse och blev så upprörd att jag inte visste vad jag skulle skriva! HUR TÄNKER DE!!!

  Ersätta med sport - hoho! Jag som kastar mig över stopp-knappen direkt, när sport ska avhandlas. All respekt till de personer som uppskattar detta... men resten då!!!!

  Hoppas att nån med klokskap ser till att ordna eländet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det jag också reagerade på att kompensationen var en bunke sportkanaler. Det hade varit bättre med sänkt avgift i stället.

   Radera
 11. Jag hörde om detta och tänkte på att alltid är det vanliga människor som kommer ikläm för dessa "höjdare" som inte kommer överens.
  Förstår din frustration. Jag tycker också om deckare och humor. Fast däremot inte rå och sjuk humor, dessa program får mysingen ha för sig själv, om han vill. Han gillar sjuk humor.
  Vi har ComHem så vi har inte drabbats.
  Hoppas att det löser sig snart.
  Sköt om dig.
  Varm kram och trevlig kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju fortfarande många kanaler kvar, men att inte få det man betalar för retar mig en aning.

   Radera
 12. Alla problem i Sverige är ju egentligen I-landsproblem eftersom vi bor i ett I-land. ;) Men det betyder ju inte att vi aldrig ska få klaga när något är galet. Vi har absolut rätt att gnälla när favoritkanalerna/-programmen i TV försvinner. Och speciellt när de ersätts med SPORT!
  Jag gnäller dagligen över alla sportsändningar, både i TV och radio, trots att jag har annat jag kan titta/höra på. Sporten har massor av sändningstid och den får också inkräkta på - och även ställa in - andra program, t.o.m. nyhetssändningar får flytta på sig.
  Sporten prioriteras i alla media.
  Det är faktiskt väldigt synd om oss icke-sportintresserade. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sitter här och nickar instämmande till varenda mening jag läser. Visst är det för mycket sport både på TV, radio och i tidningar. Det finns faktiskt annat som är mycket intressantare.

   Radera
 13. Gör som jag, se på play så kan du hoppa över sporten och se nästan vad du vill...när du vill! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns möjligheter att se det jag vill fortfarande, men jag tycker inte det är rätt att mina favoritkanaler försvinner och i stället får jag en massa sportkanaler....dessutom ska jag betala samma pris som tidigare.

   Radera
 14. har inga kanaler... :)
  Men många böcker!

  SvaraRadera
 15. Det var ord det! Håller med till fullo.
  Sheldon och gänget är helt underbara. Jag har sett de flesta program tidigare på andra kanaler. Tur det för annars skulle jag ha blivit skogstokig nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fattar inte varför allt måste ersättas med sport.

   Radera