torsdag 27 juni 2024

Skrämmande diet

 Enda gången jag läser skvallertidningar är när jag sitter i väntrummet hos doktorn eller tandläkaren. Det finns inte mycket annat att fördriva tiden med där. Sista gången läste jag något mycket underligt. Man kan förbränna lika mycket kalorier genom att titta på en skräckfilm som att ta en promenad på en halvtimme. Det låter som en saga men det är forskare som testat detta på försökspersoner, så det bör väl stämma då. När man blev rädd så utsöndrades adrenalin och syreupptaget blev större. Det hade även inverkan på ämnesomsättningen. 

Kroppen återgick till det tillstånd som var vanligt hos våra förfäder långt tillbaka i tiden när de kämpade varje dag för att överleva. Det finns hemskheter nu med, men vi lever ändå i en betydligt tryggare värld än vad stenåldersmänniskorna gjorde. 

Någonstans mellan 130 och 190 kalorier försvann beroende på vilken film man såg. I topp låg The Shining med Jack Nicholsen. Mest kalorier förbrändes när man blev rejält skrämd, så det var inte så att man minskade i omfång under hela filmen. Det är inte så många kalorier som försvinner efter varje skräckupplevelse, tycker jag. Det måste vara ett maraton av sådana här filmer om det ska bli en synbar skillnad. Jag märker att jag har tittat alldeles för lite på den slags filmer på sista tiden. Det blir till att omvärdera skråckfilmsgenren. Den har väl inte alltid haft så gott rykte, men nu kanske den t.o.m. kan bli indragen i en ny diet. 

I fortsättningen kan jag alltså med gott samvete sitta i TV-soffan och titta på skräckfilm medan jag mumsar på choklad. De kalorier jag stoppar i mig skräms bort under filmens gång.


15 kommentarer:

  1. Ja, du! Forskarna kan bevisa de mest barocka påståenden, så varför skulle det inte stämma? Jag köpte en påse godis på Konsum, så nu gäller det att jag hittar en skräckis att titta på om jag skulle på innan jag öppnar den.
    Ha en fin torsdag!
    Kram , Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annars får du väl se två filmer på raken. Det borde också fungera.

      Radera
  2. Men det är ju alldeles fantastiskt! Nytta med nöje helt enkelt och dessutom råkar "The Shining" vara en av mina favoritfilmer :D Det kan säkert stämma till en viss del för vid hotande fara agerar kroppen på ett speciellt sätt.
    Önskar en fin torsdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar med the Shining men har aldrig vetat att den även var nyttig för hälsan.

      Radera
  3. Du har ju hittat den ultimata dieten =)
    Diet hit och diet dit......ta en kaka till och må bra! Ha en skön torsdag och hoppas att du hittar fina balkongblommor. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror jag tar den här dieten med en nypa salt.

      Radera
  4. Tack för tipset! Inser att jag oxå sett för lite skräckfilm! Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
  5. Genialt! Och vet du jag tror att det stämmer, för i vår familj är det Uffe som sitter stationerad framför tv-n och ser på hemskheter och så äter han choklad! Han blir inte tjock...jag som inte gör det han gör, är rundare. Nu ska det bli ändring på det. Chokladintag väntar och sen ska jag direkt på det titta på något skräckinjagande. Gott blir det inte bara av chokladen, även samvetet får sitt. Tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uffe har tydligen känt till den här dieten sen tidigare.

      Radera
  6. Tackar för detta tips, har några extra kilon som ska bort, än en gång...tack. ;)

    Ha det bäst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid roligt att kunna hjälpa till.

      Radera
  7. Är det just skräckupplevelsen som behövs så borde det ju räcka med att man ställer sig på vågen. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Det har du alldeles rätt i, Annica.

      Radera
  8. Men choklad är ju nyttigt, den innehåller kakao, och kakaon kommer ju ifrån en växt. Så du kan äta choklad utan att ha dåligt samvete. Kram Lisa

    SvaraRadera