fredag 23 december 2022

Lucka 23

 Tolvanagram

När fantasin började tryta plockade jag fram esset ur rockärmen, nämligen min dotter Katarina. Hon är alltid ett säkert kort. Jag behöver bara skicka ett sms och be om tips på ett inlägg och sen dröjer det inte länge innan det ramlar in den ena idéen efter den andra. I ärlighetens namn får jag väl säga att de är ganska långsökta ibland, men fullt godkända. När jag tömt ut mitt förråd av december och tolvideér föreslog Katarina ett anagram och det nappade jag på. Jag hade ordet tolv och efter att jag kastat om bokstäverna hade jag nu helt plötsligt ett nytt ord...nämligen VOLT.


Att slå volter är inget jag har sysslat med tidigare och inget jag kommer att börja med heller. Det är fullt på sjukhusen som det är redan så jag behöver inte öka på den bördan.


När jag hör ordet volt tänker jag mest på simhopp och Ulrika Knape. Så spännande det var när hon deltog i OS i München 1972 och vann guld. Även hennes dotter Anna var en skicklig simhoppare. Det är inget som jag skulle kunna tänka mig att göra. Jag doppar aldrig huvudet när jag badar för jag avskyr att få vatten i öron och näsa. Det betyder givetvis att jag är ingen duktig simmare heller.


Av någon underlig anledning så påstår min man att jag visst har tränat simhopp. Hmmm......Jag sover ganska oroligt och vaknar många gånger under natten och då vänder jag mig i sängen. Göran reagerar mot att jag säger att jag vänder mig för det stämmer inte. Enligt honom hoppar jag upp luften och gör tvåochenhalv Mollbergare med skruv innan jag dimper ner i sängen igen. Stackars karl! Det måste kännas som en jordbävning. Jag borde kanske montera säkerhetsbälten i sängen. Men idag är jag inte lika vig längre, så det ska nog inte behövas. Numera kör jag med något som kallas rak stil.....helt utsträckt, men jag lägger till lite extra rotationer. 

28 kommentarer:

  1. Hahaha! Du är en helt underbar tjej Gunnel. Så jag skrattade. Å som du har lärt dig vid det här laget är sport det enda ämnet där jan kan "skryta med" (=överdrift) en viss allmänbildning. Så mamma och dotter Knape känner jag väl till. Själv skulle jag aldrig våga hoppa från 10 meter,,,
    Din dotter har nog ärvt dina gener - lyckost! Dottern alltså) Härligt att ha en sådan cool och skärpt morsa i Sverige.
    Så jag kommer sakna din adventskalender.

    PS. Med tanke på dina artistiska övningar i sängen borde ju din man ha blivit "elastisk" på köpet, men uppenbarligen inte;-) Men jag tycker att han borde dokumentera dina Mollenbergare med skruv och lägga upp på Instagram;-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, BP! Om du visste så glad jag är att Göran inte har Instagram.

      Radera
  2. Vad bra att du hade ett superess att plocka fram i rockärmen. Mamma Ulrikas karriär och framgångar följde jag betydligt bättre än Annas som blev lika bra. Även pappan var duktig men kom givetvis i bakgrunden.
    Vi är lika där med. Några hopp har det aldrig blivit för mig. Jag vill heller inte ha vatten i öronen och ögonen. Jag har gått i samma sängskola som du. Tur vi blivit lugnare på nätterna. När jag var grabb ställdes det stolar och annat vid sidan om min säng, så jag inte skulle slå mig vid mina sömnäventyr. Vilken tur att vi har tåliga sängkompisar.
    Kram från en som längtar fram två timmar tills vi ska åka ut till flygplatsen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag minns att mor satte en stol framför min säng också, så jag har nog alltid varit en orolig själ när jag sovit. Är det tro hämtning av döttrar som står på agendan?

      Radera
  3. Strålande idé att annagramma och få till en rolig lucka full av skratt :-)
    Det finns hopp, det finns volt, Mollbergare och så finns det mor och dotter med skruv-ade kreativa färdigheter. Blundar jag så träder bilden av dina vändningar i sängen fram :-) :-) :-)
    Skruvad kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Katarina och jag har samma fantasi och sjuka humor, så det blir ofta att vi hamnar långt från ämnet när vi börjar diskutera något.

      Radera
  4. Volt...och jag tänkte på 12-volt batteri. Fick läsa en gång till och gå till anagramet! Slarvig läsare, det är vad jag är.
    Nä, volter har jag aldrig klarat. Om man undantar kullerbytta! Men det är nog ingen riktig volt.
    Och undervattenstillvaron, den lämnade jag för många år sedan.
    Ha en fin dag. Voltfri! Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kullerbytta slog jag ofta när jag var yngre, men det finns inte en chans att jag skulle klara det idag.

      Radera
  5. Det balanserar upp sig vad gäller volter här i Europa, för gissa vem som också blir beskylld för liknande som du blir av den du sover bredvid varje natt? Min tåliga Uffe drar sig ut på sin yttersta kant av sin del av dubbelsängen när jag voltar på. Jag har inte kommit därhän ännu att jag ligger stilla en endaste natt. Det som är fint i sammanhanget är att man kan "roa" sina nära och kära medan man sover. Jag har vaknat av att familjen har stått vid sänggaveln och skrattat högt åt mina krumbukter. Leve Mollbergaren! ha en fin lugn dag Gunnel ! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man vill givetvis att de i ens omgivning ska vara glada.

      Radera
  6. Oj som jag minns spänningen när Ulrika Knape skulle hoppa i München OS 1972. Det verkar spännande när du vänder dig i sömnen också ... eller slår volter kanske jag skulle säga. Tur du inte har vattensäng, då skulle det kunna bli magplask ...
    Ha en fin dan för dopparedan!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. En vattensäng hade inte lämpat sig här. Det är jag säker på.

      Radera
  7. Simhoppstävlingar tittar jag gärna på så nog minns jag Ulrika Knape. Liksom gymnastitävlingar i övrigt. Jag har haft barn som har varit ganska duktiga ... Själv håller jag mig till sängövningar. Jag ligger nog på din nivå där. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undras när de här övningarna kommer med i idrottstävlingar.

      Radera
  8. Simhopp har jag inte tränat,men gympan var jag bra i!
    Svar.....Jasså dom finns hos dig också !
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Skulle vilja se dina hopp där, men du beskrev rätt så bra så jag kan föreställa mig hur det ser ut.
    Försökte kommentera här förut men det har tydligen inte fastnat.
    Vill tacka för ännu en finfin lucka att öppna.
    Önskar dig en riktig God Jul
    Julkram från Wiolettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är visst lite strul med kommentarerna. Jag kan inte skriva hos en del, men hos dig funkar det.

      Radera
  10. Det var verkligen en talande beskrivning av dina vändningsövningar i sängen. Man ska ha ett silkigt nattlinne el pyjamas, då behöver man inte hoppa upp och vända utan glider helit lugnt runt dit man vill.
    Ha en riktigt God Jul!
    Kram Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får jag önska mig det i present.

      Radera
  11. Ha ha, jag kan se det framför mig! Då måste vara en spännande person att dela sovrum med ;-)

    Önskar en fin lillejulafton nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske tur att vi inte har någon nattlampa i sovrummet

      Radera
  12. Nog har det känts som att jag gjort en och annan volt i skidbacken men de har nog inte varit av högsta kvalitet,. Din sängvändarvolt är nog snäppet elegantare.
    Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  13. Du är bara för härlig ♡
    Att kunna göra en volt var en barndomsdröm.....men jag lyckades aldrig och nu vid 50 är det nog bäst att låta bli=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gäller att ha ett mjukt underlag att landa på.

      Radera
  14. Jag doppar heller aldrig huvudet och det hör nog till när man är lite av en badkruka. Och mina nattliga vändningar är, precis som dina, rena jordbävningarna! Det är tur att jag är ensam om mitt sovutrymme! Ha en riktigt härlig jul Gunnel, och kram till dig! 🤶👋

    SvaraRadera
  15. Så bra att Katarina bidrar med uppslag. Och tänk när jag såg ordet volt tänket jag på Ulrika Knape och München. Vad gäller volter har jag i ungdomens dag slagit några i gymnastiska övningar . Men det var då det. Länge sedan.Men en och annan volt har det också i ungdomens dar blivit i vattnet. (Inga höga hopp dock)
    Vi är nog numer ganska lika du och jag när det kommer till nattliga övningar. Med rak kropp. Jag har t.o.m . gjort hopp i sömnen och hamnat på golvet.
    Stort tack för denna uppfriskande lucka-
    Kram

    SvaraRadera