måndag 17 februari 2020

20-minutersetapper



Jag åkte till Luxemburg i fredags och den resan går nästan att dela in i 20-minutersetapper...i varje fall första delen. Det tar mig 20 minuter att komma till Helsingborg där jag går på färjan till Helsingör som seglar var 20:e minut. Färden över sundet tar 20 minuter. Därefter blir det tåg till Köpenhamn. Tåget avgår var 20:e minut, men resan tar lite längre tid...drygt en timme. När jag kommit in i flygterminalen fick jag vänta 20 minuter innan incheckningsdisken öppnades. Det var ovanligt lite resande den här eftermiddagen, så säkerhetskontrollen avverkades på rekordtid. Jag brukar köpa med mig en baguette och något att dricka och bege mig direkt till gaten. Det känns bra att vara på plats i god tid.


Det var mysigt att få träffa Zoé igen och när hennes mamma undrat vad hon ville göra på sin födelsedag svarade hon bestämt: "Leka med dockor med mormor." Hon hade även andra förslag, som att leka skönhetssalong. Jag fick först manikyr och sen målades mina naglar med ett orange glitterlack. När det var klart var det dags för make up. Det blev både rouge, läppstift och ögonskugga. Jag kände mig nästan som jag var med i ett avsnitt av TV:s Gör-om-mig.

På lördagen var det dags för presentutdelning och Ulrika och jag hade köpt en del kläder till Zoé. Hon gillar rosa, tyll, glitter och fluffiga tröjor, så det var enkelt att hitta sånt som passade. Hon hade även önskat sig en American doll, men eftersom hon visste att den var lite dyr hade hon accepterat att den kunde hon inte få. Lyckligtvis hittade Katarina en sådan docka till humant pris som hon utan Zoés vetskap packade ner i bagaget när de åkte upp till Sverige i julas. Under ett par veckors tid har jag varit upptagen med ett rita mönster och sy upp en vår och sommarkollektion.







Eftersom Zoé fick en rosa fluffig tröja med silverpaljettstjärna på magen och rosa långbyxor, sydde jag samma kläder till hennes docka. När vi gick till lekparken var de likadant klädda.
Jag använde upp små stuvbitar och garner som jag sparat på sen tidigare.


Accessoarer är viktigt även för dockor. Det blev armband, halsband och väska.






 Jeans och kofta trivs nog alla i. På hobbymässan köpte jag en enda sak; nämligen en guldglittrig ryggsäck som skulle hängas på en väska som ett smycke. När jag såg den tänkte jag direkt på att den skulle passa bra som skolväska till Zoés docka. Jag plockade bort fästanordningen och sydde dit axelremmar i stället. Storleken var helt perfekt.









Eftersom det aldrig kan bli för mycket glitter och paljetter måste dockan naturligtvis ha en festklädsel med blus och sammetskjol. Något lite blir det nog plats till i silverväskan.

Jag kom hem igår kväll. Vissa helger går alldeles för fort.

36 kommentarer:

  1. En sådan helg! Och så otroligt duktig du är på att sy småpilliga kläder! Wow!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Sådana helger behövs lite då och då. Det är rena vitamininjektionen.

      Radera
  2. Det ser ut som du haft en alldeles fantastisk helg! Att du är duktig och kreativ det vet jag ju sen länge, men nu måste jag säga att du verkligen imponerar med alla kläder och accessoarer till Zoés docka! Verkligen bra jobbat!
    Ha en bra start på denna nya vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det är alltid lika roligt att åka ner till Zoé och tiden bara flyger iväg.

      Radera
  3. Så mysigt! Och vilka fantastiskt fina kläder du sytt till dockan.
    Vill inte Göran åka med då du åker till Luxemburg?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han känner sig inte riktigt pigg för att följa med. Det får bli Skype istället.

      Radera
  4. Wow, säger jag bara! Vilken vacker tårta, vilken underbar present och vilken trevlig helg :D

    Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig helg ni har haft!
    Jag trodde att det skulle bli ett foto av dig när du var sminkad!!
    Svar..Att ha goda äkta vänner att kunna prata med är en bra terapi.
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, det glömde jag....och nu har jag ju tvättat bort sminket.

      Radera
  6. Vilken helg! Och så mycket fint du hade gjort till dockan....önskar att jag också kunde få ihop såna saker :) Och vilken tjusig tårta!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att få umgås med barnbarnen är det bästa som finns.

      Radera
  7. Det måste ha varit en riktig toppenhelg både för dig och Zoé och så duktig du är att så dockkläder. Vilken lycka för en lite tjej att ha så många omgångar kläder till sin docka.
    Glad måndag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vi har haft så kul hela helgen. Tack och lov dröjer det inte så länge till nästa träff....bara 4 veckor.

      Radera
  8. Vad duktig du är! Jag säger också wow! Klart flickan ville leka med sin mormor!
    Nu kommer minnet upp när jag stickade barbiekläder. ja, det var då, det.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är roligt att göra dockkläder. Denna dockan var faktiskt lättare att göra kläder till för hon är inte lika smal som Barbie.

      Radera
  9. Vad gjorde du när du kom hem? Vilade 20 minuter? Sedan var "Världens bästa mormor" igång med ett nytt projekt. Jag blir impad av din kreativitet m.m. Förstår att en sådan speciell helg går superfort.

    Glöm inte att gå in och se och lyssna på vilken som var min favoritlåt på skiva 3. Snegla också på de två tabellerna. Glöm heller inte vinka i veckan till mig. Du har två chanser. Fredag och söndag. :) Undra om stormen var förbi när du landade på svensk mark igen.
    Måndagskram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Nej det blev inga 20 minuter vila. Jag var så uppe i varv så jag glömde alldeles bort det. Precis som du trodde så är jag igång med nästa projekt nu. Tiden får inte slösas bort. Jag ritar ett orange märke på gräsmattan så du säkert ser var jag bor. Det var inte särskilt blåsigt när jag åkte igår.

      Radera
  10. Ser att du haft en hjärte-fin helg! :) Tiden går alltid fort men den rusar extra snabbt när man har trevligt. Vilka fina kläder du sytt till Zoés docka! Jag förstår att både docka och garderob blev succépresenter.
    Ha en fortsatt god vecka!

    SvaraRadera
  11. Men...vilken garderob dockan fått!!! Vilket pilljobb med allt smått! En guldstjärna blir det till dej!
    Kram Inger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag älskar den här sortens pilleri.

      Radera
  12. Måste säga att jag är otroligt imponerad. Vilket pyssel att sy dessa pyttesmå dockkläder. Åsså himla proffsiga och fina de blev. Helt otroligt! Å vilken garderob dockan fått. Den innehåller betydligt fler plagg och accessoarer än vad jag har i min garderob kan jag säga.
    Syr du dina egna kläder också själv!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag syr en del, men inte lika mycket som tidigare. Sömnad har ju alltid varit min favoritsysselsättning.

      Radera
  13. Du är duktig du på att sy! Verkligen fina kläder och tillbehör till dockan. Förstår att det blev uppskattat.
    Låter som en riktigt trevlig helg.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade en underbar helg, och till hösten gör jag om det för jag har ännu en gratisbiljett att använda.

      Radera
  14. Så roligt! Och så otroligt duktig du är på att sy.Kan tänka mig att Zoé blev glad både för sin kollektion och den du sytt till hennes docka. Kan tänka mig att helgen gick i rask takt. Så många trevligheter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Helgen gick som vanligt alldeles för fort. Nu ser jag fram emot nästa barnbarnsträff då alla fyra samlas här hos oss.

      Radera
  15. Men så glad Zoé måste ha blivit över denna docka med så många olika och fina kläder. Halsband, armband och handväskor och så en ryggsäck på det. Jag är stum av beundran, skulle inte ha klarat av ett uns av detta. Så duktig du är. Det måste ju vara ett otrolig pillerjobb med detta. Stor eloge till dig.
    Förstår att din helg har varit helt underbar.
    Ha en finfin tisdagseftermiddag.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag älskar att sy och skulle kunna tillbringa all min vakna tid framför symaskinen ifall det var möjligt.

      Radera
  16. Men söta Zoe och vilken fin tårta <3 Men allra mest imponerad blir jag av dina alster!!! Jag satt här och gapade, vilken underbar present till tjejen och dockan, jisses vad duktig du är!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag tröttnar aldrig på att sy både till stora och små.

      Radera
  17. Så jag gillar ditt 20-minuters tema, så kul att du kom på det och delade med dig... Hur glad blev inte ditt barnbarn över alla dina egna designade kläder till dockan, grymt snygga ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Zoé blev överlycklig och lekte med dockan hela helgen.

      Radera
  18. Herregud vad du är duktig jag hade också velat ha en sådan mormor.. Och kvistade iväg en sväng till Luxemburg ha ha ja jag tog mig en sväng ner till Ica fniss, Jag gillar verkligen dina inlägg.. Kram..

    SvaraRadera