lördag 21 mars 2015

Laddad

När våren är på gång vill man gärna göra lite nytt.....som att ändra om inomhus, för naturligtvis kan man inte ha det som tidgare. Jag blir inte så påverkad av olika trender, utan jag håller mig till det jag gillar, men något måste jag ändra på. Numera är jag inte så energisk så jag möblerar om i alla rum stup i kvarten. Det blir lite mer sansat som att ändra på lite tavlor eller prydnadssaker eller sy några nya kuddar eller gardiner. Det är alltså väldigt stor skillnad mot hur det sett ut här tidigare om åren. Möjligtvis kan det bero på att jag blivit äldre och kanske förståndigare...... eller tröttare...... eller bara nöjd med hur det ser ut.

Jag tycker det är roligt att åka till möbelvaruhus och gå runt och kika på inredningen där. Det är inte alls för att jag är på jakt efter någon ny möbel utan för att få lite inspiration och hämta hem nya idéer. Möbler blir mer och mer avancerade nu. De är inte bara möbler utan även laddare. IKEA kommer i april ut med en samling inredningsprodukter med inbyggd laddare för smartphone. Det räcker med att man lägger telefonen på nattduksbordet, lampfoten eller skrivbordet så laddas den trådlöst. Vilka finesser!

När börjar IKEA sälja stolar eller fåtöljer som laddar människor? Tänk er en dag man känner sig helt under isen. Då sätter man sig bara i fåtöljen och efter ett tag är man fulladdad. Nu behövs det inga piggelintabletter mer. Jag undrar hur länge en sådan laddning varar. Det måste klart bero på om man tillhör en ny eller gammal modell.


Jag hoppas att IKEA snart släpper den här modellen på fotpallar och att den ingår i laddningsgruppen. Då kan Santos och jag först ta och ladda upp oss rejält innan vi ger oss av på vår skogspromenad. Vi kommer att bli det mest laddade pensionärsparet i hela Åstorp.

Inlägg 17 i Blogg 100

26 kommentarer:

  1. Helt galet med möbler som laddar mobiler trådlöst! Jag var tvungen att titta i kalendern en extra gång.....men nej det var fortfarande inte första april.....:).
    Ha en god fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag undrade också först om det var något lurt med det hela, men det verkar stämma.

      Radera
  2. hihi, den var fin! Men snickra själv...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska lämna en beställning till min man.....men jag vet inte hur det blir med laddningsmöjligheterna då.

      Radera
  3. Sicken bra fotpallsladdare!! Om det kommer ut en fåtölj med laddare så ska jag stå först i kön !!!.........................................................Om sanningen ska fram så hade jag inte heller kunnat veckla in mej så ..hur gärna jag än ville.Som tur är så är jag piggare idag! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan kanske få en sådan utskriven på recept i stället för vitaminpiller.

      Radera
  4. Det mest underbara inlägg! Den laddningsbara stolen köper jag på direkten när den kommer till salu (hunden får gärna ingå)!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förutsätter att hunden följer med, annars är det vilseledande marknadsföring.

      Radera
  5. En sån där stol eller pall vill jag också ha.....Och Santos får gärna ingå i köpet :)
    Trevlig lördag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Nej, Santos får du inte. Honom håller jag hårt i.

      Radera
  6. Men vilken fin fotpall!☺

    SvaraRadera
  7. Hej, mitt sätt att möblera om är att flytta! Jag hinner aldrig bo så länge på ett ställe att jag hinner tröttna på inredningen! Idag fyndade jag faktiskt en skrivbordsstol på loppis, har haft en stor "direktörsstol" som inte ger något stöd i ryggen hur man än ställer in den för själv sitsen är överdimensionerad. Nu har jag en enkel liten stol utan armstöd, vad ska man med dom till? Så nu behöver jag inte ändra möbleringen på ett år igen, "ler" och Ikea har jag senast besökt någon gång på 90-talets början. Men faktiskt så var väninnan o jag inne på Mio förra hösten, så helt bakom flötet är man ju inte,,,,
    Kramen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har bott på samma ställe i 42 år, så jag MÅSTE möblera om ibland annars blir jag tokig.

      Radera
  8. Kväller..Oj en sådan mysig fotpall,vore något för både dig o Santos,du får be någon händig en att snickra ihop en sådan..Haé Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte fråga Göran om han är intresserad av att göra en sån.

      Radera
  9. Jag tycker som du, att det är roligt att gå i möbelaffärer bara för att titta. Drömma får man ju göra hur mycket man vill, än så länge ... :D
    Vilken härlig pall på den där bilden. När jag ser den vill jag nästan hellre vara hunden än människan ... hihi
    Kramis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är säkert mysigt för hunden att krypa in i den kojan.

      Radera
  10. I vårt hus finns det inte en chans att möblera om. Kanske möjligen innan jag fick flygeln. Varje liten plats är upptagen. Det skulle vara om jag slängde ut soffgruppen kanske, men den kan vara bra att ha om det kommer gäster...
    Kram från Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är alltid ett pusslande när man vill flytta på något.

      Radera
  11. Hej igen... det var ett tag sen. Har äntligen rest mig ur sjuksängen och känner att jag är på väg åt rätt håll Har läst alla dina härliga inlägg, men har inte haft kraft att kommentera... bara så du vet :)
    Den där fina fotpallen... wow... den är då bara helt underbar!
    Möblera om... hm... orkar inte ens tänka tanken just nu...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så trist! Hoppas du håller dig frisk nu när det börjar bli lite bättre väder. Du får ta det så lugnt....möblera om är inte det viktigaste.

      Radera
  12. Vilken smart fotpall :-) och här skulle katterna älska en sån. Låter underbart med att kunna ladda mobiler på smarta möbler.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hittade fotpallen bland en del möbler för djur. Det fanns många "kattmöbler" där.

      Radera
  13. Laddad ?? och alla finesser ? jag blir tokig med all den här nya
    tekniken som jag lär mig nog aldrig,
    jag hinner inte med, hahaha...!

    Bäst nog att sitta ner och koppla av !

    Snygg fotpall du har, jättegulligt för Santos !

    Ha det gott, kramar !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte så kunnig när det gäller all ny teknik. Jag väljer att ha det jag känner jag har mest nytta av.

      Radera