måndag 28 juli 2014

Största möjliga tyyyyyyyyyystnad


.......råder det här hos mig idag. Tidigt i morse försvann semesterfirarna och idag blir det mest att jag ställer i ordning rummen som utnyttjats under veckan. Det är väldigt bekvämt att ha gott om plats när barn och barnbarn sover över här, så de kan ha egna rum att ställa sina saker i. Jag vill gärna ha lite plats runt ikring mig. Även om det är roligt att träffas så är det ibland också nödvändigt med lite ensamtid.....för alla parter.

Den kommande veckan är ingenting inplanerat. Det är ganska skönt att kunna ta dagen som den kommer. Om jag ska ge mig iväg någonstans så måste det vara en dag jag inte behöver ha syrgastub med mig. Sol och värme i all ära, men jag mår inte särskilt bra av detta vädret som varit nu. Varje gång solen går i moln och det blir lite mörkt på himlen så hoppas man ju på regn och åska. Tyvärr har det varit falskt alarm hittills. Det enda som triggar igång regngudarna är nog att jag plockar fram lite fönsterputsgrejer och ger mig på rutorna här hemma.24 kommentarer:

 1. Godmorgon!Det är så härligt att ha familjen runt sig .Och man njuter ett tag sen när de åker hem .Sen längtar man till nästa gång de kommer. Snälla!!!! Putsa fönstren,vi behöver REGN!!!!.... Håller med att Nalle Phu är klok! Morgonkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret får en dag till på sig, sen åker putsargrejerna fram.

   Radera
 2. Förstår att det blev tomt när familjen åkte :( Men det var en liten söt vovve. Tillhör den semesterfirarna eller den ingår i huset? :) Den var mycket söt i alla fall!
  Och snälla.....Putsa inte dina fönster än. Jag vill ha sol ett litet tag till!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Santos bor också i Luxemburg, men jag får låna honom ibland några månader om året. Jag ska försöka putsa så det bara stänker i Åstorp.

   Radera
 3. Håller med dig.....nu har det varit FÖR varmt ett tag. Tycker inte man kan andas utomhus förrän till 22-23 tiden...
  Vilken härlig bild på "vovven". Ger omgående minnen från den tid jag hade en liten tax som var nästan mänsklig När Laban, hette så, märkte att det var en resa på G hoppade han omgående upp i resväskan och lade sig med "minen" "jag ska bara med så du vet det"........underbart minne! /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundar är kloka djur. Kvällarna är absolut det skönaste nu. Man kan sitta ute i stort sett hur länge som helst.

   Radera
 4. Men söta du har du syrgastub ???
  Då förstår jag att du inte mår så bra i värmen.
  Tystnaden som lägrar sig i huset när barn å barnbarn drar iväg är lite hemsk,
  brukar jag tycka.
  Och sen dagen ätterpå då är man bakis....barnbarnsbakis !!!

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, riktigt så illa är det inte. Jag har tyvärr en förmåga att överdriva. Jag är helt övertygad om att man inte känner sig lika dålig av en vanlig bakfylla som av barnbarnsbakis.

   Radera
 5. Snälla du tvätta fönstren, gärna genast. Jag mår inte heller bra av värmen, så nu får det gärna bli lite svalare. Inte kallt och regnigt, bara lite svalare. Kring 20-25 skulle räcka!
  Man får härda ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag nöjer mig också med 20-25 grader. Då orkar man faktiskt göra något också.

   Radera
 6. Här hos mig tvättade väder-gudarna fönstren, *fniss* ja de bara hällde spannavis med vatten . . . .
  Nä då är det inte heller kul, 50 mm på en timma efter tömmning av mätaren blev det ytteligare 40 mm, så nu behöver vi inte vattna.
  Må gott och mys den söte goe vovven.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt lite avundsjuk på ditt regn. Tyvärr så åkte Santos med sin familj tillbaka till Luxemburg i morse.

   Radera
 7. Tycker gott du kan plocka fram fönsterputsen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lutar nog åt det, för det syns inte ett mörkt moln på himlen så långt jag kan se.

   Radera
 8. Det är klart det blev tyst när de åkte... och tomt...
  Värmen känns olidlig och jag längtar såå efter regn! Har prövat att låta den torra tvätten hänga ute extra länge... tvättat trasmattor som hängt på tork... bara fönstertricket kvar... om jag orkar...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja orken är det inte mycket bevänt med just nu.

   Radera
 9. Santos är supersöt. Jag tror att han saknar sina svenska morgonpromenader. Kanske dags för en repris till hösten? Här är en till som behöver nytt syre i hjärnan för att kunna slutföra manuset. Kram Bosse mot duschen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har diskuterat att han ska stanna här efter påsk nästa år och vara kvar till semestern. Det ser jag fram emot.

   Radera
 10. Vi hörde lite åskmuller långt borta idag och det kom några enstaka regndroppar. Det blir att vattna igen ikväll. Visst är det skönt att ha en hel vecka framför sig när man inte har någonting direkt inplanerat utan bara kan dagen som den kommer.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt ibland att inte alls vara effektiv.

   Radera
 11. Skönt med familjen runt omkring sig och så. Jo....nu behövs regn och t.o.m en TantGlad är nöjd på värmen i skrivandets stund. Det går ju inte att sova, och svetten rinner hela tiden.
  Kram från mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa platsen i vårt hus är källaren, och där har jag tack och lov en bäddsoffa.

   Radera
 12. Underbar liten hund. :)
  Kan du ta en sväng via Weed och ta med dig fönsterputsgrejerna? Här är det så torrt att jag aldrig varit med om något liknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag åker snart till Dallas så då svänger jag inom.

   Radera