onsdag 2 juli 2014

Jag kanske skulle jobba extra som meterolog


Igår fick jag ett sms från Telia. Det stod att det skulle bli åska i mitt område och de hade en del tips till mig hur jag skulle skydda den elektroniska utrustningen jag hade i mitt hem. Men då var jag tvungen att gå in på deras sida på nätet och läsa. Det gjorde jag aldrig. Hur svårt kan det vara egentligen? Inte behöver jag läsa på nätet hur jag drar kontakten ur vägguttaget, för det är precis det jag gör när det blir rejäl åska. Nu vet jag inte vad de hade för andra förslag, eftersom jag aldrig läste sidan. Det är möjligt att de hade många andra tips, men ärligt talat så bryr jag mig inte. Kontakturtagning har funkat bra hittills.

Alltid är det samma visa. Så fort solen visar sig blir jag så pigg och får nästan överskottsenergi. Solen är den bästa piggelinmedicinen, och dessutom gratis. Det känns mycket lättare och roligare att städa och ställa i ordning saker här hemma varvat med att jobba i trädgården. När jag till sist inte vet vad jag ska göra med all överskottsenergi brukar jag plocka fram putsattiraljerna till mina fönster. Det är det säkraste sättet att få det att regna. Det slår aldrig fel. Jag tror inte att jag någon gång putsat ett fönster utan att regnet dagen efter har skvalat ner. Min väderprognos är mycket säkrare än den SMHI lämnar. Jag borde ha en direktlinje till dem och tala om när jag har putsat fönster. Då har de åtminstone chans att lämna en sanningsenlig väderprognos.

29 kommentarer:

 1. samma här, jag fick ett sms från Telia, som varnade om åskväder, och det var inte
  på första gången när Telia skickade en sån meddelande ! Måste dem verkligen meddela om åskväder ?
  men tur för det, för annars hade jag nog missat åskvädret, hihi...
  fast man får ju alla slags sms numera i sin mobil, mest från affärer som jag handlat !

  kram på dig Gunnel !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Telia är lika dåliga på att spå väder som SMHI för det blev ingen åska hos mig.

   Radera
 2. Låt bli att putsa dina fönster så slipper vi regnet.
  Nu funkar det väl bara i ditt område - kanske hela Skåne.
  Härligt med överskottsenergi, tyvärr inget som drabbat mig.
  Idag skiner solen och jag blundar för dammet i vardagsrummet. Det blir en
  långpromenad efter lunch och sen har solstrålarna försvunnit från vardagsrummet
  och dammet är inte fullt så synligt.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker dina idéer är alldeles utmärkta, och man kan ju dra ner persiennerna också om det blir för ljust. Funderar på att inte putsa fönster mer i sommar. Hoppas det hjälper.

   Radera
 3. Här går jag och väntar på åska och regn och står samtidigt i kö för att få klippa mina små gräsplätter. I kväll kommer min syster och då vill man ju att det ser snyggt ut. Håll nu tummarna för att jag får klipparen innan det börjar regna!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Det kom en rejäl hagelskur här för en timme sen, men nu har vi solsken igen.

  SvaraRadera
 5. Hej Gunnel och alla andra!
  Jag heter Albertino Junior Lopes och jobbar med sociala medier på Telia Kundservice. I mina arbetsuppgifter ingår bland annat att svara på blogginlägg. Jag måste erkänna att även om jag smålog lite när jag läste ditt blogginlägg så är det så att vi utgår från SMHI’s prognoser, vi ber om ursäkt om det varit så att det inte varit åskväder i ditt område när du fått smset.

  Med vänliga hälsningar
  Albertino Junior Lopes
  Telia Kundservice

  SvaraRadera
 6. Du kan ju ha det som extraknäck!..................Svar:Jag är nöjd med blommorna. Kram!

  SvaraRadera
 7. Det känns igen, det där med fönsterputsvädret. Nu lider jag inte så hiskeligt av det eftersom jag aldrig putsar. Men nu har vi köpt en sådan där fönsterputsmaskin som du skrev om en gång. Och han med verktygen tycker att den är jättebra. Vilken tur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är riktigt bra, så det är inte lika trist att putsa nu längre, men för den skull vill jag inte att det ska regna direkt efter jag är klar.

   Radera
 8. Jag är så tacksam när det regnar, då slipper jag gå ut och vattna...
  När det gäller Telia går jag aldrig in och tittar efter vad det är - ibland är det blufföretag som använder sig av adressen. Håller med dig om att det är enkelt att dra ur kontakten till både dator, teve och orgel när det ser väldigt mörkt ut.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säg bara till om du vill ha regn så plockar jag fram fönsterputsgrejerna.

   Radera
 9. Jag älskar åska. Är det riktigt nära drar jag ur kontakterna men annars får de sitta i. Mitt regntips - Häng ut tvätt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja det finns säkert många bra tips.

   Radera
 10. Mannen i huset fick sms men inte jag!! Jag som är den mest väderintresserade i huset! Men visst blir man glad när solen skiner! Och ger sig i kast med fönsterputs, som sedan blir bortsköljt av regn förstås. Man får inte vara glad länge!! Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fönsterputsning är världens otacksammaste jobb.

   Radera
 11. Haha! Ingen idé att lyssna på väderleksrapporten, det stämmer ju aldrig ändå!
  Och att dra ur en kontakt kan väl inte vara så svårt??
  Men sluta nu att putsa dina fönster, för här har regndropparna börjat falla :(
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Hej! Att städa när solen skiner är väl ändå att häda i kyrkan,,,då ska man ju njuta av vädret och hitta på roliga saker istället! Här hos mig hade många också fått åskvarningen,dock inte jag som bara har kontantkort från telia...
  Men, jag gör som du,problemet är att jag har dålig framförhållning och inte kanske är nära hemmet när åskan börjar gå.Därför kanske en påminnelse i mobilen kan vara bra, då drar man ur kontakterna innan man går hemifrån. För ack så trist om åskan ställer till det, kan ta flera veckor att laga!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också kontantkort från Telia. Det var första gången jag fick sms från dem, så det är kanske nåt nytt nu.

   Radera
 13. Vi har åkt till Göteborg idag, också säkert som amen i kyrkan - det regnar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara trist väder i hela landet.

   Radera
 14. Mina hibiscusar står i växthus (inte frostfritt). Ett år hade de blivit för stora så jag satte ut dem. Det gick dock inte. Men i växthuset växer de bra. Men i Skåne lär de ju gå jättebra. Jag har fått mina från min syster i Blekinge. Där växer de så de kan knappt komma in genom dörren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din syster har säkert lika gröna fingrar som du.

   Radera
 15. Jag kanske borde dra ur kontakterna här i dag. Trodde att det skulle bli sol från klarblå himmel, men det är rätt disigt och har varit tryckande hett hela morgonen. Slår vad om att det dundrar till inom några timmar.

  Hur går det med skumpan? Hos mig exploderade en flaska i veckan, men sedan har det varit lite lugnare.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min skumpa blev inget bra alls, tyvärr. Gör ett nytt försök nästa år.

   Radera
 16. Det var värst! Är det alltså dig vi ska skylla på när det regnar? ;)
  Önskar att jag också kunde få sådär mycket energi av lite sol, men jag vet inte var min energi gömmer sig ... Den är himla svår att jaga fram i alla fall ...
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Det är jag som är den skyldiga.

   Radera