fredag 8 november 2013

Flygresa


När jag flyger längre sträckor numera så använder jag alltid stödstrumpor. Det har jag gjort ända sen den gången jag reste hem från ett besök hos min son och mina fötter svullnade upp något enormt. De såg ut som två bastanta telefonstolpar. Vilken tur att jag inte tagit av skorna under resans gång, för då hade jag aldrig fått på dem igen, utan jag hade fått tassa av planet i bara strumplästen. Nu hängde skinnet ut över skokanten som en slags volanger. Det såg inte klokt ut. Det spände i fötterna och det var med möda jag kunde hasa mig nerför trapporna.

Inför nästkommande flygtur så gick jag till Apoteket för att inhandla ett par "stödisar". Tyvärr såg de inte så kul ut. De fanns då bara i  svart eller den gamla vanliga skitbruna nylonfärgen. Men nu har modet kommit ifatt stödstrumporna med. Man kan välja precis vilken färg man vill och i de mest fantasifulla mönster. Jag fastnade för ett par illgröna med prickar i olika färger.

Förra sommaren köpte jag ett band att sätta runt resväskan för att jag lätt skulle känna igen den. Det visade sig nämligen en gång jag reste att nästan hälften av mina medresenärer hade samma sorts väska som jag, och det tog lång tid innan jag hittade vilken som var min. En adresslapp som gick i färg med bandet köpte jag också. När jag kom hem med grejerna och tog fram väsklåset så upptäckte jag att alla sakerna hade samma illgröna färg....och när strumporna anlände på posten så visade det sig att det var exakt samma gröna nyans som de andra reseattiraljerna. Strumpor och adresslapp hade dessutom samma prickmönster.

Ibland undrar jag om min hjärna jobbar på eget bevåg. Jag hade ingen tanke på när jag vid olika tillfällen köpte de här sakerna, att de skulle matcha varandra. Allt detta ska användas nu idag när jag åker till Zoé över helgen. Jag ger mig iväg om någon timme. Katarina och jag ska besöka en stor hobbymässa i Luxemburg. Det ser jag fram emot. Där ska vara representanter från Holland och Tyskland med, så jag hoppas kunna fynda mycket.

Tänk er färgmatchningen idag på väskband, lås, adresslapp och knästrumpor. Först tänkte jag att jag skulle göra en Alexander Bard nere på Kastrup, men det är trots allt november nu och ganska kallt, så jag får nog tänka om. Jag tror jag skippar kortbyxorna.

32 kommentarer:

 1. Det låter fräsigt. Jag har också upptäckt att stödstrumpor nu ser roligare ut.
  Hoppas hobbymässan blir kul.
  Sömnads- och inspirationsmässan i Jönköping är nog inte så roligt som det låter. Det är inte alls tyger utan stationer med kviltning, brodermaskiner m.m. Men vissa sysslar ju med det.
  Trevlig Luxemburgresa.

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg färg på dina prylar och en "Alexander Bard" vore ju inte helt fel ;) Ibland när jag flugit mellan Gran Canaria och Sverige har jag haft korta byxor och (fula) stödstrumpor och skämts...
  Ha en riktigt trevlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror aldrig jag blir så modig att jag åker i kortbyxor.

   Radera
 3. Min läkare på HeartCenter har sagt åt mig att köpa stödistrumpor är ju bra när man står mycket. Har kikat på nätet på alla fina som finns.
  Jag hade sandaler på mej när mina ben svällde såg ju mer fötter än sandaler. Var och handla när det hände, ville hem fort som 17.
  Nu är det lätt att hitta din väska med den fräsiga färgen.
  Kram och ha en bra dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte dumt med de här strumporna, för det gör rejält ont när fötterna svullnar och liknar elefantfötter.

   Radera
 4. Stödstrumpor är toppen tycker jag Jag har köpt mig ett par som har "öppna tår" och det känns bra att kunna röra lite mer på tårna i dem Trevlig resa önskar jag /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den sorten har jag aldrig sett. Låter intressant

   Radera
 5. Du... vilka fräcka stödstrumpor Har du köpt dom på apoteket?? Och jag tror att din hjärna arbetade utan att du tänkte på det därför blev det samma färg Smart!!! Jo det är ju kul att blomman trivs .Bara den inte tar ut sig och inte blommar på sommaren .. Kram! PS ha det så kul!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har skickat efter dem på nätet.

   Radera
 6. Snälla gör en Alexander Bard!!!!
  Och ha en trevlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill inte utsätta mina medresenärer för den chocken.

   Radera
 7. Är det detta som kallas det undermedvetna? Kanske det. Tack för tipset med färgade stödstrumpor. De från apoteket kan ju få en människa att gråta så tråkiga är det men de fyller sin funktion. Ha en bra resa
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är så att jag kanske längst in i hjärnan tänkt på det.

   Radera
 8. Stödstrumpor är nog finemang det! Ha en fin helg nu!

  SvaraRadera
 9. Wow... snyggt! Och praktiskt med de färgglada prylarna... allt från stödstrumpor till adresslapp :) Skulle gärna se dig i Alexander Bard- kollektion :)
  Ha en underbar helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du hade fått mardrömmar så det är nog bäst jag åker i normala kläder.

   Radera
 10. Härligt med en helg söderut - både barnbarnsträff och mässa.
  Läckert med de illgröna tillbehören! Riktigt snyggt.
  Stödstrumpor har jag aldrig testat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar alla chanser till barnbarnsträffar. Mässan blev bara en bonus.

   Radera
 11. Det är snyggt när det matchar. När jag reste så var det också många med likadan resväska. Jag band alltid ett band i resväskan . Jag gjorde en snodd med många färger i och det var aldrig någon som hade ett likadant. En gång stod vi där och väntade och inga väskor kom. När alla kommit och folk gett sig iväg så gick vi och undrade var våra var. De kollade och trodde först att dom hamnat på fel plan men till sist så hittade de dom. De hade bara glömt att sätta på dom. Ja, ja alla kan ju göra fel och bussen stod kvar och väntade på oss.Ha en trevlig resa och fina dagar med Zoe. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns alltid skönt när man ser att väskan kommer på bandet.

   Radera
 12. Kul att stödstrumpor har kommit andra färger också! Jag flyger inte så jag har inte ont av detta men måste ändå vara roligare för er som ska iväg.

  Hoppas du får en trevlig helg med lilla Zoe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så mysigt att träffa den lilla godingen.

   Radera
 13. Visst är det roligt att man gör lite roligare städstrumpor nu! Men som de tjatat om stödstrumpor i programmet fråga doktorn gissar jag att fler och fler börjar använda dem. Har tänkt köpa ett par jag också då jag sitter mycket vid datorn.. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver bara använda dem när jag flyger men det är kul att det finns snygga färger nu.

   Radera
 14. Så tjusig du måste vara!
  Stödstrumpor är fantastiskt. När jag jobbade som flygvärdinna var det ett måste för mig.
  Hoppas du får en helt underbar helg!!!

  SvaraRadera
 15. Så kul att du jobbat som flygvärdinna. Det var mitt önskeyrke när jag var ung.

  SvaraRadera
 16. Du väcker säkert beundran på din resa med allt ton i ton, ha en fin tripp :)

  SvaraRadera
 17. Kul att det finns stödstrumpor i andra färger nu :-) och kanske ska jag införskaffa mig några i läckra färger. Mina ben mår bra av dessa.
  Snyggt att matcha resväskan med strumporna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det finns stödstrumpor, och det blir ju inte sämre av att de är snygga.

   Radera