lördag 15 maj 2010

Vilken tur att man är mormor


......då behöver man inte ligga och dra sig på lördagsmornarna. Jag bestämde med Rasmus igår att jag skulle hämta honom på förmiddagen idag, så vi kunde åka och handla kulor. Vår och kulor är ju något som verkligen hör ihop. Även om det är svårt att föreställa sig att det här vädret vi har nu är vårväder.

Klockan 8 i morse ringde han och undrade om jag kom ihåg att vi skulle handla idag. Som tur var hade jag ställt väckarklockan på ringning till halv 8, så den värsta medvetslösheten hade lagt sig när han ringde. Av erfarenhet vet jag, att han inte litar riktigt på mitt minne, utan ringer och påminner mig ett antal gånger. Vi har haft en helmysig dag; först besökte vi två leksaksaffärer och sen åkte vi hem till mig och pysslade och lekte hela dagen.

Jag har många roliga minnen från alla gånger jag passat honom. För några år sedan var hans stora idol Brandman Sam, en tecknad filmfigur. Sam hade en kompis som hette Elvis. Rasmus lever sig in i allt och han var Brandman Sam och jag var kompisen Elvis. En eftermiddag när vi var på väg hem från Hembygdsparken så blev det "larm". Jag fick sätta på sirenerna och Sam berättade vart jag skulle köra. När vi kört en bit fick jag syn på en traktor ute på åkern och sa :"Titta Rasmus vilken stor traktor." Då fick jag till svar:

"SKIT I TRAKTORN ELVIS! VI ÄR PÅ LARM."

Jag säger som tidigare....vilken tur att jag är mormor! Tänk så mycket skoj jag annars skulle gått miste om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar