torsdag 17 april 2014

Nu börjar det dra ihop sig


Nu är vi inne på sista medicinkartan. Santos får en tablett varje morgon eftersom han har hjärtbesvär. Det är inget som märks på honom, för han hoppar och skuttar som om han vore en liten valp. Hans matte hade räknat ut att medicinen skulle räcka så länge han bodde hos mig och hon hade räknat ganska så precis. På lördag kommer hans familj upp hit och ska fira påsk med oss. Det ska bli jättekul, för då får jag träffa Zoé igen. Enda nackdelen är att när de åker hem efter en vecka så följer Santos med. Han har varit här i 4 månader så det kommer att kännas väldigt tomt och konstigt.


Vi har fått in en sån bra morgonrutin. Jag, som alltid varit en sjusovare, vaknar nu pigg som en lärka tidigt på morgonen. Det första jag gör är att kolla väckarklockan, och naturligtvis ser jag inte hur mycket den är eftersom jag inte sover med glasögonen på näsan.


Jag hör hur det snarkas både från höger och vänster. När jag kikar ner på golvet bredvid min säng ser jag bara en del av en hund. Vart har resten tagit vägen? Förklaringen är att jag har en golvlång duk på mitt nattduksbord, och Santos tycker det blir en perfekt sovkoja.


Så småningom dyker han upp. Det ser mer ut som om han är redo för Blåkulla än för en skogspromenad.


Santos och jag har ungefär samma ostrukturerade morgonfrisyr, men det är inte så många ute och spatserar vid den här tidiga timmen, så det spelar inte så stor roll.


Skogen börjar redan skifta i olika gröna nyanser och det är så härligt att gå där och lyssna på fågelsången. Det är konsert varje morgon med både körsång, solsosång och trumsolo. Ibland har vi tur och kan t.o.m. få syn på trumslagaren.


Givetvis ska jag fortsätta med mina morgonpromenader i skogen, för det blir bara vackrare och vackrare där inne nu för varje dag som går, men..........


......det blir inte detsamma. Jag kommer att sakna min lille vite, krullige och gullige promenadkompis.

Jag önskar alla mina bloggläsare 

Glad Påsk

31 kommentarer:

  1. Man fäster sig. Bara korta promenader hos oss, hunden är för liten än. Synd för jag skulle vilja ha honom med längs Hjoån så här års.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Santos är 13 år, men en riktigt pigg och busig hund. Det kommer att bli väldigt tomt här, men jag får förhoppningsvis "låna" honom fler gånger.

      Radera
  2. Uppriktigt sagt så kommer jag också att sakna Santos! Han hör ju till på något sätt...
    Och som påskhäxa är han förtjusande. Morgonfrisyren här ser ungefär likadan ut, ja, den kan hänga med ända fram till sovdags igen om det vill sig.
    Ha en finfin helg med nära och kära, klappa Santos lite extra
    och en stor påskkram till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får utnyttja den här sista veckan så mycket jag kan, och gå några extrarundor i skogen. Hoppas du med får en fin påsk.

      Radera
  3. Vad fort man vänjer sig. Och Santos verkar ju vara en smidig varelse utan större krav. Då jag bodde en vecka hos mitt "barnbarn" låg hon alltid i min resväska bredvid min säng. Så gulligt att hon valde mig när det var i deras hem jag var.
    Trevlig påsk, som även jag ska fira i Skåne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Santos brukar också ligga bredvid min säng när de kommer hit och hälsar på. De kanske känner att det är mormor/farmor precis som vilket annat barnbarn som helst.

      Radera
  4. tror jag det att du kommer att sakna Santos <3, jag tycker det låter som att du skulle behöva ha en egen hund, för visst blir man beroende av de små liven
    ljuvliga bilder
    kramr

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bestämde mig för att aldrig mer skaffa en egen hund när min Milou gick bort. Synd att Santos bor så långt bort, men jag hoppas att han bokar in sig här snart igen.

      Radera
  5. Självklart kommer du att sakna en sån härlig kompis! Och jag tror att han kommer att sakna dej! Svar: En del var svåra att få koppel på! Kram! Ha en bra helg1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som tur är så ska jag snart åka ner och träffa honom igen i Luxemburg.

      Radera
  6. Jag förstår mer än väl att du kommer att sakna din söte promenadkompis. Det är en väldigt vacker promenadväg ni har, så du får väl fortsätta gå där på egen hand.
    Glad Påsk!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska fortsätta med mina promenader. Det är så skönt att komma ut på morgonen direkt och sen gå in och äta frukost. Då är jag fulltankad med energi för hela dagen.

      Radera
  7. Ja Grattis du kom först,snabb var du oxå..Klart du kommer att sakna din promenadkompis,fattas bara..Men du får ju ha dom hela påsken i alla fall..Så hoppas du får en Glad Påsk..Kramen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det dröjer ännu drygt en vecka innan Santos försvinner härifrån.

      Radera
  8. Förstår om du kommer att sakna Santos... mysigare promenadkompis lär du ju knappast hitta :)
    Gunnel... kommer du ihåg att jag hade ett inlägg om veteranbrandbilar? Då berättade du att Rasmus gillade brandbilar och tyckte det skulle vara kul att se dem. Nu i maj går detta Veteranbrandbilsrally i Skåne... den 31 maj med Ystad som start och målplats... och själva rallyt genom Österlen.
    Önskar dig en riktigt Glad Påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för tipset! Rasmus kommer att bli förtjust. Det lutar nog åt att jag också skulle vilja se det. Ystad är min födelsestad och dit åker jag gärna. Hoppas du med får en fin påsk.

      Radera
  9. Det blir nog tomt efter den här lille killen när du inte få sällskap på dina promenader längre. Han är så söt och ser pigg ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han har fått mig att bli morgonpigg och min kondis har förbättrats avsevärt.

      Radera
  10. Så vackra bilder du visar, naturen är så vacker nu när det börjar knoppas. Hoppas du kommer ut där utan din fyrfota vän, det kan nog bli svårt när regnet öser ner! Men du får kanske ha honom någon helg eller semestervecka när det saknas hundvakt! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska försöka att hålla samma promenadtider som när Santos är här. Det är så avkopplande att vara ute i skogen.

      Radera
  11. Underbara vårbilder! Förstår att du saknar din promenadkompis - det bästa med att ha hund är att man kommer ut om dagarna. Det är ett litet sällskap under promenaden och man träffar också ibland andra hundägare som man kan byta ett ord med.
    Jag önskar dig en skön fortsättning på påskhelgen.
    Kram från Ingrid

    SvaraRadera
  12. Jag förstår att det kommer att kännas tomt och konstigt. Hoppas verkligen att du fortsätter med promenaderna. Både på morgonen och på kvällen. Jag gissar på att Santos INTE var vit när han kom hem efter vissa leriga vårpromenader. Kram Bosse

    SvaraRadera
  13. Vilka mysiga bilder och vilken söt vovse.
    Fortsatt jättefin annandag påsk till dig!

    SvaraRadera
  14. Fina foton, vilken fin promenadväg du och Santos har.
    Jag ställer klockan på 6 och går upp då varje morgon är mycket för att medicinernas skull oxå. Är så skönt att gå upp tidigt.
    Hoppas din Påskhelg varit bra.
    Kram

    SvaraRadera
  15. Hej, när jag precis hade flyttat hit till nya pörtet sov jag som en kratta, av förklarliga skäl. Men då var det rått och kallt på mornarna och inte det minsta lockande att ge sig ut vid 6-7-tiden. Nu då det börjat grönska och blivit vår, nu snarkar jag tills klockan ringer vid 9! Jag slänger upp dörren och beordrar hunden att gå ut o pinka men det är hon inte van vid så hon tittar bara på mig...och sitter tryggt kvar vid ytterdörren. Hon är van att vänta minst ett par timmar innan matte har fikat klart och går u t....
    Förstår att det måste kännas konstigt att hunden åker hem från kollot, jag har i perioder också tagit hand om dotterns hund/hundar så jag vet precis hur det känns.
    Kramen

    SvaraRadera
  16. Hej Gunne, kikar in och ser mycket fint, endast denna dag lite bloggläsning.
    Hälsningarna kommer från oss på Irland där vi upplevt en massa enorma vyer, tur även med vädret.
    Hemresedag den 25, då vi är nöjda.
    Kram/ Eva (Kvarnaro)

    SvaraRadera
  17. Förstår att det kommer att bli tomt! På fyra månader hinner man vänja sig rejält. Hoppas du ändå fått in en skön rutin med promenader på morgonen nu den här årstiden speciellt! Kramar

    SvaraRadera
  18. Hoppas att ni hade en riktig fiin påsk!
    Snart kan du gå din promenader under bokens skira grönska!
    Kramar Karin

    SvaraRadera
  19. Men vännen vart tog du vägen? Förstår att du saknar Santos. Men hoppas verkligen att allt står väl till för övrigt?
    Många kramar Susan

    SvaraRadera