onsdag 22 maj 2013

En förmiddag helt i min smak


Idag känner jag mig lika lyxig som en Hollywoodfru. Efter frukosten i morse rattade jag min bil till frissan. Jag hade bokat tid för klippning och färgning. Jag har själv färgat håret jättemånga gånger eftersom det är betydligt billigare, men jag tyckte aldrig jag fick den färg jag önskade. Och jag har testat alla färger som hade lite röda toner i sig. Till slut såg mitt hår mörkbrunt ut, och det var inte riktigt meningen.


MIn riktiga hårfärg är nåt mittemellan råttfärg och brunt. Kanske inte den mest pigga färg man kan ha på ett hår. Självklart gör frisyren sitt till med. När jag var liten så hade jag lite halvpage och ingen lugg, utan mor drog bak håret och högst upp satte hon fast en megastor Mimmi Pigg-rosettt.


Frisyrer har jag ändrat stup i kvarten. Det är alltid roligt att testa något nytt. När Audrey Hepburn spelade in Sabrina-filmen gick jag till frissan och fick klippt snedlugg. Efter det har jag alltid haft lugg, och det var nu jag började experimentera med färger också. Det var inte alls de enkla preparat som finns nu, utan ville man bli blondin köpte man vätesuperoxid och ville man var rödhårig var det henna som gällde. Tänk att man fortfarande har något hår kvar efter allt vad det har fått utstå.

Det är ganska bökigt att själv färga håret även om det har blivit en stor förbättring mot när jag var tonåring. Luggen och vid sidorna går väl någorlunda, men nacken är hopplös. Även om jag försöker ha en spegel som jag kan se nacken i, så blir det alltid fel ändå. Allting är spegelvänt och det är så irriterande när man gör fel. Ovanpå allt detta så brukar det inte bara bli håret som färgen fastnar på. I regel har jag färg ner i pannan, på öronen och kinderna. Handdukarna får gå raka vägen till soptunnan och badrummet får storstädas efteråt. Så egentligen förstår jag inte varför jag har envisats med att färga hemma i så många år.

Nu är jag gammal och förståndig, och då går jag till ett proffs och får det gjort. Frissan visade olika färgförslag, men jag litade helt på hennes smak, och det blev också det bästa. Hon valde en mahognyfärg som hon sen gjorde lite mörkare slingor i. Efteråt klippte hon en fin frisyr också och efter föningen beundrade jag mig i spegeln. Jag fattar inte att jag kunde bli så tjusig. Naturligtvis ville jag visa resultatet, så jag plockade fram kameran och ställde mig framför spegeln. Jag tänkte att jag skulle ta ett foto så ni fick se hur det såg ut i nacken och från sidan. Den bilden blev ganska ok.


Sen hade jag planerat att ta en bild så ni såg resultatet framifrån med.......och just då så lägger batteriet i kameran av. Typiskt!!!!! Naturligtvis har man aldrig reservbatterier hemma när de behövs. Så besviken jag blev!

35 kommentarer:

  1. Tjusigt tjejen! Jag har aldrig färgat håret själv, nu var det en massa år sedan jag färgade det överhuvudtaget, väntade en massa år på att bli gråhårig och nu då jag äntligen är det är jag så nöjd! Däremot vill jag fixa lite slingor, o dom ska vara granna! Kanske cerice eller vinröda, eller djupblå, annorlunda ska det bli men nu tror jag att jag väntar till slutet av sommaren så jag slipper bli blekt av solen.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog klokt tänkt, för solen bleker mer när man har färgat håret. Kul med lite färg på huvudknoppen.

      Radera
  2. Vilken söt liten tjej. Väldigt lik min storasyster jämfört med kort från den tiden. Hon började också leka med sin hårfärg i tidig ålder. Hade även något slags halvperuk när hon gick över till att bli blond.
    Audrey Hepburn som klippte sig spontant i filmen "En prinsessa på vift". Många tog efter den korta varianten. Fortfarande händer det att vi ser den filmen på DVD. En klassiker som står sig än.
    Det ser fint ut bakifrån 2013. :) Både frisyren och färgen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade också en postisch och sen en hel peruk också. Milda makter som man har spökat ut sig. Audrey Hepburn är tjusig och jag gillar hennes modestil.

      Radera
  3. Söt som liten och vacker som ung.....Du behöver inte vara så rädd för att visa dig nu heller.Färgen var kanonsnygg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Jag är väldigt förtjust i färgen, så den kommer jag nog att behålla ett tag.

      Radera
  4. Kväller,,den färgen blev väl bra,,men egentligen har jag aldrig fattat varför kvinnor måste färga håret,(finns ju ett antal män oxå)..Det fixar ju naturen så fint med tiden...
    Ja det vill jag lova att det var en upplevelse,men jädrar så fort det gick,,som en kanonkula rakt ner i vattnet,och fort upp och iväg,,det var en rejäl firre som satt i klorna..Haé Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men naturen fixar inte den färgen jag vill ha.

      Radera
  5. Det blev ju bra bild ändå. Min kamera tar ca 10 bilder efter batteriet är slut. Bra så man inte är helt ställd.
    Färgat håret har jag gjort också själv förut och experimenterat och haft mig.
    Men nu får proffsen ta över. Eller tagit, det håller inte länge med alla mediciner jag tar så nu har jag min vanliga, råttfärgade också, med lite grått i, lite slingor gratis kan man säga.
    Bilden med rosetten var ju verkligen gullig. De andra fina också allihop.
    Svalorna var det ja, de delar bo med gråsparvarna under tegelpannorna så jag har många ovanför fönstret. Jag läste om det för jag undrade hur det gick ihop, men de samsas om det.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Trodde inte att fåglarna kom så bra överens.

    SvaraRadera
  7. Härliga bilder på dig i olika åldrar :) Både frisyren och den nya färgen är väldigt snygg. Synd att batteriet tog slut.
    Själv låter jag naturen ha sin gång med grå slingor som brer ut sig alltmer...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det är tjusigt med grått hår på de som klär i det. Själv färgade jag hela håret grått för många år sedan bara för att se hur jag klädde i det. Det var inge succé på mitt huvud.

      Radera
  8. Vad söt du var med stora rosetten! Jag har alltid undrat om de satt kvar. I mer än fem minuter. Blanka band i håret - det borde ju glida av?

    Jag började bli grå väldigt tidigt och har alltså också tillbringat många timmar i badrummet. Nu är det oftast frissan som får fixa.

    Vad fint det blev!

    Tack för dina ord! Visst är det skönt att skratta högt när man är själv?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag minns tydligt att mor satte hårnålar i så de skulle sitta fast, och ibland stack hon lite väl djupt i skallen. Härligt att vara ensam ibland, och inte behöva förklara varför man skrattar så man gråter.

      Radera
  9. Krönikören lade fingret på någonting i minnet. Det var ju svårt att hålla rosetterna på plats och visst sattes hårnålar i håret. Så fin du var och är...färgen är varm och fin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är konstigt att man fortfarande minns hur ont det gjorde när mor stack nålarna fel.

      Radera
  10. åh vilken liten söt tjeja du var :) fina bilder på dig annars också, jag gillar den nya hårfärgen
    Sv: det är alltså efterstarr, jag hade grå starr och blev opererad genom att de tog bort mina linser i ögat och satte dit konstgjorde, man kan alltså få efterstarr och det kräver en enkel laserbehandling som den läkaren som skulle utföra klantade till och gjorde helt fel, så nu har jag starrbitar i ögat som rör sig och det är de dimmklumparna jag menar, du kanske har starr, gå till optiker först så att de undersöker om så är fallet, det gjorde jag första gången och då skickar de remiss till sjukvården i så fall, men optiker först alltså
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska till optiker inom den närmaste tiden, för jag måste byta styrka i mina glas. Får höra vad de säger då.

      Radera
  11. Sv: tack snälla
    kramar

    SvaraRadera
  12. ja färgat håret har man gjort många gånger. Som du så gjorde jag det själv när jag var ung. Ibland var det svart, rött och till och med blond. Det blev förstås inte så bra eftersom det mörka i hårbottnen växte ut så snabbt att man hade flera färger i håret. Inte nog med det man tuperade det så mycket att jag är förvånad att jag har hår på huvudet i dag. Nu har jag slutat helt att färga det.Ha det bra. Kram/Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man såg ut som man hade ett skatbo på huvudet ibland. Tonåringar har väl i alla tider gjort saker som i efterhand verkade helt idiotiska. Det hör nog till.

      Radera
  13. Jag förstår att du är förtjust i din frissa. Och vad jag kan bedöma, har hon gjort ett bra jobb. Är du lika fin från andra hållet, kan du vara nöjd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev faktiskt lika snyggt från alla håll.

      Radera
  14. Klarbär är ett slags körsbär, men inte speciellt goda att äta naturella. De är väldigt saftiga, så man får nästan klä sig i galonkläder när man plockar, men då kan man plocka utan kärnorna. Även om man blir klibbig över hela kroppen - det rinner nerför armarna o ner i armhålan osv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Det låter inte som ett jobb jag hade gillat.

      Radera
  15. Snygg röd färg och en liknande klippning som jag har, fast nu har jag en något längre variant.
    Jag har också gjort slingor i mitt råttfärgade hår i många år, men nu sista gången var jag till frissan och fick det gjort.

    En väldigt söt bild på dig som liten. Är det du på den andra bilden också?

    SvaraRadera
  16. Japp. Det är det fotot jag tog inför körkortsuppkörningen.

    SvaraRadera
  17. Ser man på jag tror att du har samma hårhistoria som mig. Jag var iväg fötrra veckan och är jättenöjd. Kan jag ana att batteriet tog slutr för att någon ville? Hur snyggt som helst bakifrån
    Ha en fin helg
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Du kan verkligen läsa mellan raderna.

      Radera
  18. Hejsan Gunnel.
    Fniss,fniss tror vi är ganska så lika några
    av oss.
    Av samma årgång.
    Skulle verkligen behöva få ett lyft.
    Men det får vara över sommaren.Vill också se
    snygg ut./Bättre än till vardags.

    Huvudsaken är nog att jag mår bra.

    Hade lila hår kortklippt 1962. Nu skulle jag aldrig i livet
    vilja ha det.Då jag gick på Kim Söderlunds stilskola.

    Vilka härliga tider.

    Trevlig helg.

    Kram Mi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan du inte berätta lite om hur det var att gå på den skolan? Hur länge gick du där?

      Radera
  19. Vilken snygg färg det blev!
    Jag är en sådan fegis som ej ändrar frisyr och ej färgar. När jag klippte av mitt långa hår på 70 talet till kort, då kund ejag inte sova på en hel vecka.
    Sen dess har det fått i samma frisyr och samma längd.
    Kram Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag älskar att byta färg och frisyr och har alltid gjort. Men numera tar jag alltid hjälp av proffs.

      Radera