lördag 10 december 2011

Sniff, sniff


Tänk att något som är så gott kan lukta så förbenat illa. Jag menar inte att det luktar apa under tiden det tillagas, utan efteråt. Lukten, inte doften, sätter sig i hår och kläder och man får leva med tvärdrag i flera dar för att inte skrämma bort gästerna på julafton. Jag pratar givetvis om brunkålen! Visst går det att köpa färdiglagad brunkål, men den smakar inte lika gott. Jag är inte kräsen, men vissa maträtter blir faktiskt godare hemmalagade.

Nu hörde jag nyss fanfaren från Nobelfestligheterna. På den middagen serveras det nog allt annat än brunkål, gissar jag. Får kanske sätta mig framför TV:n och spana in vad som händer. Vilken tur att jag inte är bjuden. Hur skulle det se ut om det anlände en brunkålsdoftande Pantertant med håret på ända klädd i joggingbrallor och T-shirt? Hade antagligen utlöst ett stort polispådrag.

7 kommentarer:

  1. Javisst luktar det illa och jag kokar ofta ett blomkålshuvud till middag. Det luktar också illa. Kommer det någon hit brukar jag vara snabb att säga att vi haft kål till middagen. Bättre förekomma än förekommas.Ha det bra.Kram.

    SvaraRadera
  2. Kål är ingen höjdare rent luktmässigt sett, men det är ju så gott och nyttigt.

    Nu ska jag se hur det går på Nobelfesten.

    Kram och trevlig kväll!

    SvaraRadera
  3. Hahaha men du kunde ju ha ringt mig så hade vi varit två objudna på festen...
    och ja Kårots/morotslåda är en riktig finsk dilikatess och gott....
    tycker förståss vi som är född meddilikatessen oj allt blev i ett ord men skit i d jag ändrar inget....
    hoppas att du får en underbar kväll...
    här blåser det småspik...

    Tjingeling...

    SvaraRadera
  4. Anita och Ingrid: Jag fattar inte varför det måste lukta så illa.
    Rantamor: Varför tänkte jag inte på att ringa dig? Vi hade säkert haft kul...vid honnörsbordet givetvis.

    SvaraRadera
  5. Varje år blir man lika besviken över att ingen inbjudan kommit till nobelmiddagen.

    Men å andra sidan, jag har nog inte det bordsskick som krävs för att få vara med.

    Jag har bara koppat på prisutdelningen, sen har jag knappt haft TV.n på

    mvh

    SvaraRadera
  6. Jag har aldrig ätit brunkål, däremot brukar jag göra gräddkokt savoykål...och f-n vad gott det är...man kan sitta naken och äta det nästan!!!! Ha en fin 3 advent. Kramen..

    SvaraRadera
  7. Alltid spännande att testa nåt nytt. Smakar det lka gott om man är påklädd?

    SvaraRadera