tisdag 1 maj 2018

FotvänligtNär jag var ung kunde jag använda i stort sett alla slags skor. Foten helt enkelt anpassade sig till skon. Det händer inte nu längre. Sen ett antal är tillbaka är jag tvungen att använda specialinlägg i skorna, eftersom mina fötter "tippar" inåt. Tack och lov att det finns hjälp att få. De här inläggen gör att jag kan gå helt normalt utan att få ont i varken fot, knä eller rygg. Enda kruxet är att det är svårare att hitta skor nu, eftersom det måste finnas plats för inlägget också. En del skor är så smala så det är ett under att en fot får plats i dem.

Skor är en viktig detalj när det gäller mode. Synd att det ska vara så svårt att hitta både snygga och bekväma skor. Det finns givetvis i ett fåtal affärer, men till ett rejält högt pris. Tänk om man kunde göra som filmstjärnor och andra rikingar. Gå till sin skomakare, som tog mått på foten och sydde ett par helt unika skor. Det måste kännas som en dröm att gå i sådana skor, och som en mardröm att betala dem. Det närmaste jag kan komma något sådant millimeteranpassat och bekvämt att ha på fötterna är nog om jag köper ett väldigt mjukt garn och stickar mig ett par raggsockor.

Barn är mycket smartare när de ska prova skor. De stoppar ner foten, känner efter så de inte klämmer och springer ett varv i butiken för att se om skorna är "springbra". Det kanske man skulle testa någon gång, i stället för att vara fåfäng och kolla i spegeln hur skon ser ut på foten. Jag undrar vid vilken ålder det vettiga skotänkandet upphör. För det gör det hos de flesta, tror jag, och det sitter tyvärr i ganska länge. Nu har jag fått tillbaka mitt vettiga skotänk igen, men jag antar att jag får hoppa över springandet.

14 kommentarer:

 1. Visst ändrar sig fötterna med åren. Mina har vuxit från 36:or till 37:or och att trippa omkring i högklackat är ett minne blott. Vi har en affär i Visby som har skor som är både snygga och fotvänliga, men smakar det så kostar det.
  Hoppas att du får en fin första maj!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tiden är förbi när man kunde köpa jättebilligt skor. När jag var ung hade jag skor i de flesta färgnyanser.

   Radera
 2. Numera så väljer jag skor med yttersta omsorg för jag har insett hur viktigt det är med bra och bekväma skor. Dessutom så har jag lätt att få skoskav så det räcker att jag går förbi en skoaffär ;-) Har man som du behov av att använda inlägg är det ännu viktigare att hitta skor som sitter bra men jag förstår att inläggen medför att alla skor inte är aktuella. Med andra ord så är mina skoinköp dyrare numera men jag har noterat att skorna håller längre så någon fördel finns det väl. Högklackat är tyvärr ett passerat stadium så det får bli bekväma pumps här.

  Kram och trevlig 1:a maj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte heller använda högklackat längre. De dyrare skorna är absolut av bättre kvalitet så det är inte bara nackdelar med att betala lite mer.

   Radera
 3. Jag har också väldiga problem att hitta skor som är bekväma. Jag får så ofta skoskav, så därför är jag så glad över att säsongen för att gå i flipflop är så lång här nere. De passar mina fötter allra bäst :)
  Kram och trevlig första maj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många roliga flip flop modeller, men tyvärr är det inte aktuellt för min del. Då hade jag fått springa och leta efter inläggen sen....såvida jag inte limmade fast dem på sulan.

   Radera
 4. Ja, inte är det som när man var ung inte ... nu får man känna efter ordentligt när man köper nya skor. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte det lättaste att hitta ett par bekväma skor.

   Radera
 5. Så är det när man blir äldre. Fötterna växer...ungefär.
  När jag såg din bild på grodfötterna tänkte jag spontant på en anka som alltid kom mig till möte på en brygga när jag gick till stranden som yngre. Platt, platt, platt, platt....det ljudet minns jag alltid när jag ser ett par grodfötter :)
  Själv använder jag väldigt mycket sandaler, både ute och inne, förstås inte den här årstiden ute, men annars.
  Jag var med dottern, 44 år, när hon prövade skor på Åhlens i början av april och hon gjorde faktiskt så där som barn brukar göra. Hon sprang omkring och testade skorna som vilken liten unge som helst skulle ha gjort. Och jag skrattade. Ja, hon fick tag på ett par riktigt bra skor. Så vi måste kanske göra likadant men med inlägg i först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det går kanske att testa och springa en inläggsrunda i skobutiken. De borde ha en speciell löparbana för det.

   Radera
 6. Det är så trist att köpa skor. Jag ska också ha inlägg, men har inte använt dem på flera år. Oftast så funkar ecco eller reiker.
  Vad ni har haft det mysigt med alla barn och barnbarn. Jag gillar verkligen dina äggfamiljer.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte använda några skor utan att ha inlägg i dem. Det spelar ingen roll hur uppbyggda de är för hålfoten. Jag har nog väldigt konstiga fötter.

   Radera
 7. Skönt att Göran är hemma igen, och att ni planerar för framtiden. Det är tryggt att allt är som vanligt! Så härliga dina ägghattar blev!
  Gläds åt sköna Maj, då alla träden slår ut. Bokskogen i maj är underbar!
  Kramar Karin

  SvaraRadera