tisdag 15 augusti 2017

Svartbygge och piraterNär Rasmus var liten köpte jag ett hus som liknade partytälten som finns idag. Detta var i barnstorlek och det följde med två sidor med plastfönster i. Huset var inte så litet ändå och vi hade det uppställt i vår trädgård i många år. Till sist blev Rasmus för stor för att leka där och jag packade ihop det.  I år hittade jag det helt plötsligt och vi hjälptes åt att montera ihop alla delar ute på altanen. Bo inspekterade vårt jobb och undrade ifall vi hade bygglov. -"Nej," svarade Rasmus snabbt, "vi har sommarlov."


När huset var klart var det dags för inredning. Det behövdes nåt mjukt på golvet som även kunde tjäna som säng. Kusinerna hade ju tänkt sig att ligga där inne och titta på sina "paddor". Vi gick ner i källaren för att se vad vi kunde hitta. Zoe har nog inte gått runt och tittat i alla smårummen i källaren, för när jag öppnade dörren till klädkammaren spärrade hon upp ögonen. Där inne har jag en gammal ärvd allmogekista, som jag förvarar täcken, filtar och kuddar i. -"En skattkista!" utropade hon. "Mormor är pirat."


Vi hade tidigare i veckan besökt Busfabriken och där är det lite pirattema blandat med djungeldjur och prinsessor. Jämställdhetstänket i piratvärlden har kommit ganska långt för det fanns både manliga och kvinnliga pirater, så det skulle i och för sig inte vara konstigt om det även fanns en piratmormor. Zoé berättade för mig att pirater har en svart lapp för ögat. Jag ser lite sämre med ena ögat och det hade säkert fungerat lika bra ifall jag täckte för det helt. När jag vaknar på morgonen är jag ganska stel i kroppen och det känns som jag har träben. Det är kanske så att jag bär på lite piratgener.

14 kommentarer:

 1. Pirat-Gunnel! ;)
  Vilken tur att du har en skattkista i källaren.
  Ser mysigt ut med tältet och det passar ju perfekt att leka med och i. Vi byggde kojor inomhus ibland med filtar och annat som fanns tillhands.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det byggs inomhuskojor här med. Det gjorde jag med som barn.

   Radera
 2. Barn ärbara för härliga och så deras kommentarer!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fantasin är det inget fel på.

   Radera
 3. De är ju för härliga dina barnbarn :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De förgyller verkligen tillvaron.

   Radera
 4. Haha ... jag ser dig framför mig med träben och svart lapp för ögat - Pirat- Gunnel! Wow! Härligt med barnbarnen och deras fantasi :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte en trist sekund här nu.

   Radera
 5. Hahaha... va roligt ni har det. Rasmus och Zoé livar verkligen upp det för er.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt med barn, för de är så spontana.

   Radera
 6. Piratgenerna kommer fram med åren :-).
  ... Det är precis så ... att ha roligt är livsviktigt!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Hi hi visst är det kul att få leka med ungar det är bara det att man inte längre är lika vig och inte lika pigg på morgonen som förr, 'fniss'
  Busfabriken i Helsingborg där har jag varit för många år sen och åkt rutschkana från hög höjd så det hördes över hela 'fabriken', ha ha ha . . .
  Jag gör aldrig om det, lite skadad blev jag men barnbarnen skrattade gott åt mig.
  Vad gör man inte för att de ska få skratta, hi hi . . .

  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur man aldrig blir riktigt "vuxen".

   Radera