lördag 28 juni 2014

Sant eller falskt?


Ja, det kan man verkligen undra när man läser den här annonsen. Jag skulle bra gärna vilja träffa den här damen och studera henne på nära håll och dessutom skulle jag be att få se hennes födelsebevis. Innan dess är jag inte övertygad om sanningshalten i det hela. Ofta när det är tal om sådana här "fantastiska" krämer eller behandlingar så är det alltid en del personer som uttalar sig så positivt om det hela. Konstigt nog så får man aldrig veta riktigt var personen i fråga bor, så man själv kan få kontrollera om det stämmer. Misstänksam som jag är så tror jag så klart att de här personerna bara existerar i annonsörens fantasi. 

Det är otroligt fult att luras så och tjäna pengar på andra människors godtrogenhet. Man vill ju kunna lita på folk. Ännu värre är det när sjuka personer luras av suspekta individer. Idag läste jag om en person som sålde ett pulver som skulle blandas med nån goja för tusentals kronor. Enligt honom kunde det bota cancer. Han skrev att Karolinska i Stockholm hade gjort tester på elixiret, och det stämde. Men vad han inte berättade var att de hoppat av vidare tester eftersom det visade sig att det inte var något bra. 

Hur kan man sova gott om natten när man vet att man lurat pengar av andra människor? Dessa personer kan nog inte ens stava till ordet Samvete.

29 kommentarer:

 1. Det finns alltför många i vår värld som sover alldeles utmärkt trots att de har både lurat människor eller gjort dem illa på annat sätt. Det spelar ingen roll hur få rynkor man har i ansiktet, åldern visar sig på många andra sätt i alla fall. (I ovanstående annons har väl vederbörande gjort många ansiktslyftningar om åldern skulle stämma.) Rynkorna på halsen är svåra att få bort, händerna skvallrar om åldern, även gången och inte minst rösten. En människa i sjuttioårsåldern rör sig på ett helt annat sätt än någon som är trettio år yngre. Man dimper inte ner på en stol hur som helst längre, eller kliver upp på stegar...
  Men visst kan en nattkräm vara skön att smörja in sig med men den behöver ju inte kosta skjortan!

  Kram från Ingrid som brukar kunna gissa hur gammal en människa är bara genom att höra denna tala på radion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer att alla ålderstecken inte går att dölja, och varför är det egentligen så viktigt att göra det? När det gäller barn säger man att varje ålder har sin tjusning. Det tycker jag stämmer på vuxna med. Jag vill inte vara yngre än jag är nu....det har jag ju redan provat på.

   Radera
 2. Det är fult att ljuga!!! Du... hon har kanske tvättklämmor i nacken :-)......Joo alltid kul med något nytt.. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det har hon alldeles säkert.

   Radera
 3. De där annonserna (på engelska hos mig) syns litet överallt på nätet.
  Tror inte att de har någon som helst sanningshalt.
  Eftersom huden behöver fukt inifrån hjälper inte krämerna särskilt mycket.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana här annonser visar upp sådana resultat att det vekar som rena sagan. Bara det gör ju att man misstänker att det inte stämmer.

   Radera
 4. AMEN! Datorerna och inte krämer gör underverk med vem som helst! Det borde vara straffbart att hålla på så!
  Tack för att du röstar på mig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser att du leder stort. Grattis!

   Radera
 5. Så fult när dom luras, med datans hjälp kan man göra mycket.
  Är man 72 år ska man se ut som det. Har du tänkt på det många gånger så har dom så rynkig hals, barm och händer.

  Tack tycker dom små barnen kan få fina knappar. Håller på och stickar en kokong nu smart sak till bebisarna som ska hålla värmen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget att skämmas över sin ålder. Alla blir ju äldre och givetvis måste det märkas.

   Radera
 6. Mannen i huset har och har haft en del krämpor och prövat naturmedel, men ALDRIG mer, för det hjälper inte ett skvatt. Enda nyttan är väl att en del människor håvar in lättförtjänta pengar!! Tänker på en viss TV4- reklam som sänds dagligen där människor talar om hur fantastiskt kosttillskottet är.
  Förstår att du är skeptisk till hennes ålder!
  Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som lovordar de här preparaten får kanske bra betalt för det.

   Radera
 7. Vad hjälper lyftet, hon är ändå 72 år trots ALLT.
  Alla luras för att få tjäna pengar på människors gotrohet.
  Men att folk då kan vara så dumma så de 'gå på det' ?! Hur vill man se it som 17 när man egentligen inte är det. Man har ju mognat som person, man både tänker och talar på annat vis en de som är riktigt unga.
  Ja barnasinnet kan man få ha kvar, det är ju på ett annat vis men du fattar . . . . .

  Jag är sextiosex år och ser ut som 'sjutton', fy sjutton, ha ha ha . . . . .
  Må gott kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnasinnet har jag gärna kvar, för det gör att jag känner mig pigg och glad, men utseendet vill jag gärna att det hänger ihop med min ålder.

   Radera
 8. Ja jisses, så mycket lurendrejeri det finns och så mycket fåfänga i all synnerhet.
  Det där med ålder är en ömtålig tå för alltför många men det blir säkert så när ungdom marknadsför som det enda rätta och riktiga. Man får inte se ut för den ålder man befinner sig...tycks det som. Som om det skulle vara något att skämmas för att man åldras. Tvärtom ska man vara glad för att man får vara med och bli gammal. Inte alla förunnat. Livsrynkor är vackra...Jag blir egentligen bara trött, psykiskt trött, över den hysteri som råder när det handlar om utseendet. Överallt möts man av reklamen som ska göra en yngre än man är. Och de som gör pengar på falska dundermedel som ska göra sjuka människor friska...samvetslöst är det så det är rent av fruktansvärt. Hur täcks man?
  Kram på dig i slutet av juni-regnet
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är väldigt ungdomsfixerat. Erfarenhet värderas inte alls i den utsträckning det borde. Jag tycker att de som lurar sjuka människor borde dömas att betala stora skadestånd. Deras lögner kan ju vara direkt livsfarliga.

   Radera
 9. Bondfångeri! Fast hur godtrogen får man bli? Man ser inte ut som i ungdomen och är inte sådan i sinnet heller. Tack och lov.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns säkerligen många som har åldersnoja, och de personerna är det nog ganska lätt att locka med allehanda ungdomspreparat.

   Radera
 10. Ibland känns det som om det inte längre finns några ärliga människor.....Alla vill sko sig på andras bekostnad. Och jag läste också om den där hemska människan som sa sig kunna bota cancer :( Bedrövligt!!
  Ha en fin kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår svårt sjuka människor som griper efter varje halmstrå, men då är det så mycket hemskare att oärliga människor skor sig på dem. Hoppas den där lurepellen får betala dyrt för det han gjort.

   Radera
 11. Jag tror heller inte på dessa fantastiska krämer....
  och jag reagerar också på hur människor luras att köpa saker som dess verkan inte stämmer i verkligheten
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att det finns så många oärliga människor.

   Radera
 12. Jag tror inte heller på undergörande krämer eller annat utvändigt mix. Jag tycker faktiskt rynkor och "bilringar" är snyggt, det visar att man kan något om livet. Att man varit med ett tag. Dessutom visar det att man inte går med på vad som helst. Får man bara vara frisk, då får gärna lite åldersavdrag synas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis mina tankar! Varför ska man till varje pris se ut som man gjorde när man var ung? Det blir så fel.

   Radera
 13. Jag såg också den bilden skymta förbi. Så fin har jag inte varit någon gång. Låter det för bra för att vara sant, så är det nog det också.
  Visst skulle man vilja vara litet fräschare, men vadå? Så länge man är frisk får man vara nöjd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det huvudsaken att man är frisk. Då spelar det inte så stor roll om man ser ut om 30 eller 70. Åldern påverkar inte hur man trivs eller hur kul man har.

   Radera
 14. Hej, har du inte läst senaste dagarna att flera kändisar har blivit utnyttjade i en massa lurendrejeri-annonser. På Facebook kryllar det av liknande reklam som den du har här. Idag är det ju otroligt lätt att retuschera bilder, man kan göra precis vad som helst. Min dotter är duktig på fotoredigering och när hon fixar ett foto på någon så kan hon plocka bort både rynkor och dubbelhakor... Jag gillar dessutom mina rynkor, de bevisar att jag har levt. Den enda saken som stör i ansiktet är läpparna som blir allt tunnare och därmed ser man också grinig och sur ut trots att man inte är det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag faktiskt inte läst om, men det är inte alls förvånande. Ärliga människor är en bristvara idag.

   Radera
 15. Hm... är det bara jag som inte ser annonsen? Vet ju ändå vilken typ av annons du menar... rena rama lurendrejeriet!

  SvaraRadera