torsdag 27 september 2012

KatapultsängJag har hört talas om katapultstolar men aldrig katapultsängar. Men nu är jag stolt ägare till en sådan. Vi bytte ju ut vår stora dubbelsäng mot två enkelsängar. Göran skruvade fast medar på dem och allt blev precis som jag hade tänkt mig. På kvällen la jag först på ganska tjocka madrasser innan jag bäddade. Jag sov gott hela natten och på morgonen när jag vaknade så slängde jag käckt benen över kanten och skulle sätta mig en stund tills jag hade öppnat båda ögonen. Pang! Jag satt inte på sängkanten utan jag satt på golvet. Katapultsängen hade utlöst sig! 

Det ligger till så att jag sover ganska oroligt. Min säng ser ut som ett ormbo när jag vaknar på morgonen. Jag vänder mig åtskilliga gånger under natten. Vänder är kanske inte rätt ord att använda. Göran har berättat hur jag gör. Jag hoppar upp i luften och gör en treochenhalv Mollbergare med skruv innan jag dimper ner i sängen igen. Vilken tur att vi inte har vattensäng för då hade det skvätt rejält. 

Min madrass hade flyttat sig utåt en liten bit efter varje hopp, och fram på morgonkvisten så var nästan en tredjedel av madrassen utanför sängen. Jag måste få nån slags madrasstopp på min säng. Göran har lovat att fixa det. Sen ska jag skaffa mig en liten nattlampa med. En sån där som man sätter in i kontakten nere vid golvet. Nu är det så mörkt inne i sovrummet så jag kan aldrig se hur många poäng jag får för mina hopp. 


Nu är det bara 22 dagar kvar.

28 kommentarer:

 1. Hejsan Gunnel !

  Du kan då få en att kikna av skratt.Inte åt Dig med åt det Du skrev.Jag ligger ganska stilla, det är bara när jag får kramperna i benen och fötterna som jag rör på mig.
  Tror inte jag fattade hur sängen ser ut, som kan ändra läge medan Du sover.
  Oroligt verkar det som.

  Ha en skön kväll !

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är madrassen som åker ut vid sidan när jag inte ligger still.

   Radera
 2. Kul inlägg! Tänk så olika vi beter oss....jag ligger helt stilla och det är inte bra det heller. Tror det är bra att röra på sig lite...min man tillhör dem som också "övar simhopp" och ibland är det faktiskt svårt att sova i närheten. Vi hade tidigare en dubbelsäng men eftersom han är tyngre än jag är flög jag högt i luften varje gång han simhoppade. Så nu är det delade sängar....//M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror min man också uppskattar att vi numera har två sängar.

   Radera
 3. Du är inte klok .... jag sitter och skrattar högt för mej själv..nu kom hundarna in till mej och undrar vad det är med mej.Jag har sån livlig fantasi så jag kan se dej framför mej när du hoppar runt i sängen.Göran får sätta säkerhetsbälte på sängen men bara på madrassen för annars så hoppar du väl mollbergare med madrassen fastspänd på ryggen....Nähä du.. någon kondis har jag inte.Men jag hänger med på en timmes dans.Och då är jag trött!!! nattikram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag ska testa med säkerhetsbälte.

   Radera
 4. Tack för ett gott skratt! Hoppas bara att du inte gjorde dej illa. Har också ramlat ur sängen en gång. Trodde att jag låg längre in än jag gjorde så nu känner jag alltid efter var jag har kanten. Man blir lite förvånad när man ligger där på golvet.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände mig ganska snopen måste jag erkänna.

   Radera
 5. Ha ha ha - vilken syn det måste vara att studera dina mollbergare!! Och i sovande tillstånd dessutom... Svårslaget!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske därför jag har sån träningsvärk när jag vaknar på morgonen

   Radera
 6. :-)....ser det riktigt framför mig, när du hamnar på golvet. Hoppas du får ordning på madrassen, så du slipper fler uppvaknanden på det här viset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tills det blir klart får jag ha en reservmadrass på golvet.

   Radera
 7. Haha...Låter som att Göran har riktigt rolig underhållning där i sovrummet:)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror han uppskattar den. Han är mycket sportintresserad.

   Radera
 8. hahahaha - du måste vara rädd om dig :) men nattlampa? jag vill helst ha kolsvart inne i sovrummet, det är då jag sover som bäst
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är väldigt svagt sken från de här små "golvlamporna"

   Radera
 9. Hmmm ditt sätt att sova är väldigt likt min sambos..Han väcker mig ofta på nätterna med sitt snurrande och bökande..Men du slår nog hans rekord tror jag ha ha..
  Nu önskar jag dig en fin helg..Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte konstigt jag är morgontrött, kanske.

   Radera
 10. Ojdå... simhoppsövningar nattetid... du ska ju sova då! Förlåt Gunnel, men jag sitter och småskrattar lite - måste ha sett kul ut... tur att du inte slog dig :)
  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det bra att ha lite extra vaddering på utsatta ställen.

   Radera
 11. Haha, du är för rolig, det gäller att se positivt på saker och ting! Hoppas du inte gjorde illa dig. Önskar dig en finfin fredagkväll. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt blir lite enklare ifall man letar upp det positiva.

   Radera
 12. Jag vänder mig också ganska ofta i sängen. När det blir för ofta så blir hunden irriterad och går. Då ger han sig iväg in i soffan och lägger sig. Nu vet jag att om jag tycker att Paxi tar för stor plats så är det bara att vända och vrida på sig några gånger så försvinner han. Men nej, några hopp blir det inte. ha det bra och sov gott till natten. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min hund gillade inte heller att sova i min säng. Han tyckte nog det blev för oroligt.

   Radera
 13. hi, hi.....kul med katapult-sängen :-)
  Jag upplevde lite liknande när jag skaffade en ny säng :-)
  jag rör mig också mycket i sömnen och madrassen hamnar lätt på snedden,
  behöver också ett madrass-stopp..
  kram och ha en fin helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill helst slippa ha en hel sängram, så jag hoppas det går att lösa.

   Radera
 14. Jisses, det låter jobbigt, är du inte helt slut när du vaknar då ?
  Nu ska jag läsa på allt som har hänt hos dig medans jag var i bloggpaus ;-).
  Sköt om dig, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är troligtvis därför jag är så trött på mornarna.

   Radera