onsdag 17 november 2010

Var finns alla saker?


Eftersom jag är hemma på dagarna, så tänkte jag att jag skulle vara flitig och sortera i mina köksskåp. Då kunde jag ju få städat där med på samma gång. Vissa saker står i skåpen år efter år och används aldrig. Nu tänkte jag rensa bort dem för gott. Varför i all världen samlar man på så mycket onödiga prylar? Jag hittade saker som jag inte ens kunde fundera ut vad de skulle användas till. Har jag verkligen köpt dem? Nu har jag jättefint i alla skåpen. Allt står lättöverskådligt och alla oanvändbara saker har lämnats till loppis. Det är bara ett krux nu. Jag vet inte var jag har ställt allt. Även om det kanske var lite rörigt tidigare, så visste jag exakt i vilket skåp eller vilken låda jag kunde hitta slevar, skålar och annat. Nu tar det sin lilla tid innan jag kommer ihåg den nya ordningen.

Trots att jag kanske kommer att bli en aning ( ganska rejält egentligen) irriterad för att jag inte hittar allt med en gång, så känner jag mig väldigt nöjd. Jag har bestämt mig för att rensa i hela huset och bara behålla det absolut nödvändigaste. Finns ingen anledning att ha kvar saker som bara måste flyttas runt när man städar. Att jag inte har tänkt på det tidigare! Men jag har alltid varit en hamster och gillat bra-och-ha-grejer. Enda stället i huset där det passar in med den attityden är i mina hobbyrum. Där har jag verkligen många bra-och-ha-grejer. Jag vet att det uppskattas väldigt mycket av Rasmus, så där tänker jag behålla i stort sett allt. Han är väldigt noga med att samla pappersrullar, kapsyler, lådor och allt vad man kan tänka sig.

 -"Det kan du ha i hobbyrummet", säger han och ser så nöjd ut.

Man kan ju bara inte tacka nej till ett sådant generöst erbjudande. Faktum är att jag är glad att jag samlar på så många olika "onödiga" saker. Helt plötsligt behöver man en "onödig" pryl och då är det bra att ha ett förråd att leta i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar