fredag 20 juli 2018

TT=PP


Rasmus och jag satt en dag och pratade om att vara trött eller pigg. Vi kom på att vår pigghetsfaktor var ungefär lika stor. -"Då kan man säga att TT=PP", sa Rasmus. Den ekvationen förstod jag mig inte riktigt på. När jag gick i skolan räknade vi med X och Y, men det kanske hade ändrats. Enligt Rasmus så stod TT för trött tonåring och PP betydde pigg pensionär. Nu var jag med på banan igen.


Fast så särskilt trött verkar han inte vara. Vi har haft stor hjälp av honom de här tre veckorna han har bott hos oss. Det har blivit mycket bärande eftersom vi tömt duvslaget, som ska göras om till förråd. Samtidigt har jag hållit på i trädgården och då har jag fått ropa på Rasmus när jag behövde få lyft upp en säck jord i skottkärran. Varje år lägger jag ett lager barkmull i rabatterna så jag ska slippa rensa ogräs. Det fungerar jättebra.


När vi jobbat några timmar satte vi oss ner och pausade med var sin glass. Jag fyller år i början av augusti och Göran ett par veckor senare, och Rasmus undrade vad jag önskade mig. Jag samlar på fingerborgar och minidockserviser, och dessutom gillar jag smycken och deckare så jag tror inte det blir några problem för honom att hitta något. Han undrade hur många ljus jag ville ha på tårtan, men jag antar att jag först får höra med brandkåren. Annars går det klart att köpa sifferljus...en trea och en sjua....och sätta dem i den ordning jag känner för.


Det är alltid lite svårare att hitta på presenter till Göran av någon konstig anledning. Men igår fick vi så många bra idéer, den ena tokigare än den andra. Vi har båda två väldigt sjuk humor och vi triggar igång varandra så det slutade med att jag skrattade så jag grät. Göran brukar få droppa mina ögon några gånger per dag eftersom de är så torra, men igår kunde vi hoppa över det. Riktig tårvätska är den bästa medicinen. Jag får se till att få mig ett gott skratt varje dag, så kan jag nog snart skippa ögondropparna helt.

16 kommentarer:

 1. Skratta på så att ögonen blir bra!
  Det är viktigt att motionera skrattmusklerna.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hahaha.. jag är en TP, för visst måste man kunna vara TP, TT, PP, eller PT.
  Elsas öga har nu läkt fint, men vi ska fortsätta med ögongelen som fuktar ögat, den rekomenderade veterinären att använda till varje natt även i framtiden. Djurskötaren sa att vi människor också kan använda dessa droppar då vi är trötta i ögonen.
  Kan vara värt att testa på trötta mig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde finnas droppar för all slags trötthet.

   Radera
 3. Det låter som ett alldeles utmärkt sätt att bota torra ögon. Fortsätt med det!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var både billigt och effektivt.

   Radera
 4. Att skratta gott tillsammans är verkligen befriande och slår det mesta! Jag är varken TT eller PP men det lunkar på ändå. Även jag fyller år i början av augusti och fick i går frågan om vad jag önskade mig så nu får jag tänka till.

  Kram och ha en härlig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt att få skratta. Presenter är alltid kul att få.

   Radera
 5. Ett perfekt sätt att slippa ögondropparna :)
  Ha en fin fredag
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skratt är den bästa medicinen för hela kroppen.

   Radera
 6. Grattis på namnsdagen! På Kristina-dagen kan du gratulera mig. :)
  Att skratta så tårarna rinner är inte bara bra för ögonen utan för hela kroppen (invärtes jogging!).
  Hur har ni i söder stått ut med värmen i flera månader??? Vi är inne på andra veckan och jag är helt knäckt. 29° utomhus, drygt 31° inomhus. Jag mår jättedåligt. :(
  Ta — och ha — det kallt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det har varit tufft får jag erkänna för jag har inte tålt värmen så bra. Just nu är det sköna 23 grader men på onsdag ska det visst bli varmare igen. Puh!

   Radera
 7. Dem kombinationen har jag inte hört, men bra är den.
  Bra är det också med Rasmus och hans hjälp och sällskap, kan jag tänka mig.
  Det är lätt att hitta på lämpliga presenter om man samlar på något. Då blir det ju mitt i prick.
  Bra tips detta med att skratta tills ögonen tåras. Skratt är ju bevisat en bra livshöjare, förlänger livet dessutom.
  Men den ideligen fallna ängeln, stackaren, då skrattar jag hellre så ögonen tåras.
  Trevlig helg.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att skratt förlänger livet för då kommer jag att bli jättegammal.

   Radera
 8. Jag är en ganska TP vid det här laget. Har aldrig gillat heta sommardagar eller att ligga och sola. Som väl är kan vi sätta på våra värmepumpar på AC inomhus. Jag är glad om jag slipper få presenter - prylar översvämmar huset och garderoberna behövde röjas. Skulle ha kunnat klara mig hela sommaren på vad som får plats i en rullväska.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmen är definitivt tröttande. Bästa stället i huset är i den svala källaren. Jag är helt olik dig...jag älskar presenter.

   Radera