torsdag 5 februari 2015

Allting går att sälja med mördande reklam


Jag måste ge mig iväg och köpa ett par skor, som är både snygga, bekväma och varma. Vinterkängor är ett utmärkt alternativ när jag går i skogen, men det är inte lika användbart  när man ska iväg och shoppa eller nåt annat kul. Då vill jag ha något lättare och snyggare. Med dagstidningen följer ett reklamblad från en sportaffär, som även har riktigt snygga skor och kläder för vanligt folk också, och inte bara för energiknippen. Där har jag köpt mina vinterkängor, och det är absolut det bästa köp jag har gjort. I reklambladet såg jag inga snygga promenadskor, men jag ska åka dit och leta på plats.


När jag nu ändå satt och bläddrade i bilagan, kunde jag inte låta bli att bli både full i skratt och aningen irriterad över den löjliga texten. Det första jag läste var om ett par träningsskor. De hade minimalt med gummi i sulan så jag skulle kunna få bättre kontakt med underlaget. Nu förstod jag inte riktigt vad som menades. Var sulan så tunn att jag kände alla stenar och kvistar jag trampade på? Då kunde jag ju lika gärna gå barfota. Skon hade en flexibel ovandel i mesh. Vad i all världen är mesh för nåt?


Nästa vara som jag fick ögonen på var ett par varmstickade tumvantar i anatomisk stickning. Jag tycker att jag är en relativt skicklig stickerska, men det mönstret har jag aldrig testat. Kan det tro vara nåt liknande spetsmönster eller flätor?


Affären hade REA på ett par joggingbyxor i mjuk bomull med resår i midja och benslut och var ett perfekt plagg för vardagsmys. Men om jag ville mysa på helgen? Jag bläddrade genom hela annonsbilagan, men jag hittade inga helgmysbyxor. Jag får väl leta fram ett par gamla här hemma. Man behöver ju nåt på ovankroppen också när man myser och då sålde de en väldigt snygg tröja med hög krage och halv blixtlås!!!!!! Det måste betyda att det fanns bara en sida av blixtlåset kvar. Hur skulle man då kunna dra upp det? Jag har också tröjor med halva blixtlås ibland, men då sprättar jag bort den och sätter i en hel i stället. Den här söndriga tröjan hade kostat 700kr, men nu slumpades den för 300kr.


Det fanns åtminstone ett plagg som jag ska titta lite närmare på...nämligen ett par turbyxor. Det kan jag behöva. Om jag har dem på mig nästa gång jag köper en Trisslott räknar jag kallt med att jag ska kunna skrapa fram en storvinst.

14 kommentarer:

 1. Du funderar också över alla namn i reklamen. Turbyxor har jag dock inte sett i våra reklamblad. Det hade jag också varit intresserad av.
  Mycket är också organiskt mönstrat!!!. Vilket jag inte riktigt fattar. Liksom anatomiskt stickade vantar. Att de ska passa en hand är väl självklart. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annorlunda ord verkar kanske mer lockande, men jag vill gärna veta vad det betyder. Ibland sätts ord ihop som är raka motsatsen till varandra.

   Radera
 2. Haha! Ja, vilka underliga kläder det finns nu för tiden.....Halva blixtlås och mesh?? Jaja, jag hoppas i alla fall att du hittar något som är helt ;)
  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara jag hittar bekväma skor så är jag nöjd.

   Radera
 3. Vad var det där för ett reklamblad? Jag antar att det inte distribueras här på Gotland, man annars skulle jag vara väldigt intresserad av de där turbyxorna. Säljs de på nätet månne?
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag kan ju ha missuppfattat reklamen. Det kanske inte gällde tur på lotteri.

   Radera
 4. Haha......det är helt galet hur de vänder till det ibland. Men som redan sagt, turbyxor skulle jag gärna vilja ha ett par jag med!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de fungerade som man önskade blev de nog väldigt eftertraktade.

   Radera
 5. Köpte mig ett par fantastiskt bra vandringskängor i höstas. Meindl. Något lättare måste det bli till våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att ha bra på fötterna när man är ute och promenerar så mycket.

   Radera
 6. Men.... blev det inga nya skor????? Kom hit vetja.... jag har en hel trunk fylld med skor he he

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då finns där säkert ett par som passar mig.

   Radera
 7. Du är för rolig du. :)
  Reklamtexter kan vara bland det löjligaste man ser. Mesh är ju helt klart svenskars förkärlek att använda engelska ord.
  De andra plaggen verkar ju bara konstiga.
  Hoppas att du hittar något som passar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får använda lördagen som en shoppardag.

   Radera