tisdag 18 oktober 2011

Ett stickigt inlägg


Den här lille "stickige" krabaten fotograferade min svärson i vår trädgård. Vi har nästan varje år ett igelkottspar som övervintrar bakom rhodedendronbuskarna och sen kan vi se dem på sommaren komma gående med sina små taggnystan. 

Jag läste om något annat stickigt idag: injektioner för att fylla ut rynkor. Jag ryser bara jag tänker på det. Jag, som är enormt spruträdd, kan inte för mitt liv begripa hur någon frivilligt ger sig på sånt. Det gör inte bara ont (och det måste det göra, för en del patienter fick bedövningssalva innan) det kostar en hel del också. Det fanns något som hette Fillers som hjälpte till att dra upp sura mungipor. Men man vill kanske inte se glad ut alltid. Hur gör man då? Eller om man är glad "på riktigt".......far mungiporna upp i hårfästet då? Sjuksköterskan som intervjuades pratade om att man kunde skulptera om ansiktet. Det lät som om hon pratade om en lerklump, som man ger barnen så de kan göra olika figurer. Kan man verkligen få vilket utseende man vill ha? Kruxet är ju att det här varar inte så länge, utan det måste göras om efter ca 6-9 mån. Det kostar från 4500 kr att bli av med bekymmersrynkor i pannan. Då är det betydligt billigare att låta håret växa och klippa lugg.

Vad gör det för nytta att släta ut ansiktet, om inte resten av kroppen får samma behandling? Det ställe där åldern syns väldigt snabbt är händerna. Har man ett slätt ansikte passar det knappast med skrynkliga händer. Vilken tur att handledsvärmare är så populärt. Jag tycker inte det är fult med lite rynkor. Är man inte purung, måste det väl synas. Däremot tror jag man verkar mycket äldre ifall man klär sig och sminkar sig som en tonåring, när det stadiet passerades för decennier sedan. Gunilla Pontén är en dam som är lika snygg och fräsch nu som när hon var tonårsmannekäng. Varje ålder har sin tjusning.

Mitt råd är alltså: Klipp lugg, skratta och sticka handledsvärmare. Billigt och bra. 


11 kommentarer:

 1. Håller med att var ålder har sin tjusning.Skrattrynker kan det aldrig bli fel att ha!Ja det var bra att det blev någon sång.Många tyckte att vi sjöng bättre än Hasse :-) Kram!

  SvaraRadera
 2. Vad hjälper det att hålla på med botox och allt möjligt annat för att skjuta ålderstecknen framför sig. Ålderdomen kommer ifatt oss alla till slut, hur vi än kämpar emot.

  Kram och ha en fin tisdag!

  SvaraRadera
 3. Jag har ingen större lust att se ung ut hela livet. En del blir faktiskt snyggare med åren.

  SvaraRadera
 4. Jag är inte ens sprut rädd, men denna hysteri. Försökte få tid till 2 klinker här i nejden för mina jäkla nässelutslag, för det var 5 mån väntetid till Hbg lassarett. 6 -7 mån hos dem, dock hudläkare inriktade på kosmetika behandlingar.

  Rynkor ger karaktär!

  Lugg klippte jag i helgen, blev visst lit kort.......

  Kramar i regnvädret

  SvaraRadera
 5. På fotot ser du ut att vara så pass ung att du inte behöver ha lugg för att dölja några rynkor. Jag ska ta en tur i regnet och se om jag blir nåt vackrare.

  SvaraRadera
 6. En igelkott! Jag älskar dom. Tyvärr har vi snart inga kvar i Norrland. När jag var liten hade vi alltid ett fat mjölk ute till det lilla djuret. Har sett att det anses onyttigt för dom. Dom ska ha vatten. Var det därför alla dog ut?
  Jag tycker om mina rynkor och vill inte vara utan dom. Ska jag göra något så är det om ögonlocken ramlar ner. Då får dom sätta skalpellen i mig
  Kram på dig

  SvaraRadera
 7. Håller med om att man verkar mycket äldre om man klär sig och sminkar sig som en tonåring, när det stadiet har passerats för länge sedan

  Och det känns trist och även lite jobbigt med denna utseendefixering idag...
  Varför ska man behöva skämmas för att kroppen förändras när man blir äldre,
  det är ju livets gång..
  och även om det naturligtvis inte är kul...så kan det inte undvikas

  Ingen är ung för evigt, och de som skönhetsopererar sig och sprutar injektioner för att fylla ut rynkor,
  för de kommer en dag i alla fall där åldern kommer ikapp..
  och kanske inte på det sätt de förväntat sig...
  och kanske de då inser att ett naturligt åldrande hade nog sett bättre ut...

  kram och ja, klippa lugg osv. är nog bättre :-)

  SvaraRadera
 8. De som fyller ut och drar bort har en förmåga att glömma inte bara händerna utan även halsen. Ett slätt evigt leende ansikte ovanför en hals med hönshud, det ser inte klokt ut.

  Praktiska tips! Bara att börja sticka då. Öhh.

  SvaraRadera
 9. Bra råd ;-) !
  Sköt som dig, kram.

  SvaraRadera
 10. När man ser alla skräckexempel på de som har fått botoxinjektioner, är det mycket lätt att acceptera sin rynkor. De är personliga. Botoxdamerna liknar mer Frankenstein när de blir äldre.

  SvaraRadera