onsdag 28 september 2011

Grattis BB


Idag fyller Brigitte Bardot 77 år. Hon tillhörde en av mina idoler när jag var tonåring. Hennes långa, blonda hår och smala midja avundades av alla flickor. Eftersom Brigitte var brunett från början, så såg ju alla chansen att blondera sig för att bli mera lik henne. Även jag fick den idén. Har nästan för mig att jag köpte vätesuperoxid och blandade ihop nån goja som jag kletade i håret. Inte katten blev jag blond...det blev orange! Då köpte jag en annan sorts hårfärgning på tub i brunt. Jag tänkte att jag måste ha tillbaks min normala hårfärg. Det blev fiasko! Färgen tog väldigt ojämnt så jag blev randig som en zebra. Idag hade det nog inte varit så tokigt, men på den tiden var man inte så vågad. Det gick längst att sträcka sig till att göra blonda slingor i luggen. Jag var tvungen att gå till frissan med mitt randiga hår. Efter det besöket var jag BLONDIN med en dragning åt kycklinggult. Jag hade inte särskilt långt hår, men jag kunde i varje fall locka och rufsa till det lite. Svart kring ögonen och rosa läppstift och så var det klart.

När Brigitte gifte sig så hade hon i stället för brudklänning en smårutig bomullsklänning med massor av vidd i kjolen. Det här rutiga tyget blev givetvis högsta mode. Det gick att få i nästan alla färger och kallades för Bardotrutigt. Naturligtvis sydde jag mig en sådan klänning. På den tiden var min midja i stil med Brigittes. En fyra-fem stärkta underkjolar under klänningen och sen var man ju hur tjusig som helst.

4 kommentarer:

 1. Bon jour Gunnel !

  Det var väldigt så uppmärksam Du är.
  Jag med var som en BB,kanske inte lika smal i midjan.Hade svårt för att truta med läpparna.
  Ja tänk alla dessa skumgummi underlägg som vi sydde till att ha under.Stärkta bomullkjolar, tror jag hade 7 st. en gång.Kom inte in i bussdörren utan fastnade.Det var när jag bodde och gick på en hushållsskola i Mariannelund.
  (var naturligt blond)
  Härligt inlägg tack.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Jag minns hur många nylonstrumpor man fördärvade för de här stärkta underkjolarnas skull.

  SvaraRadera