fredag 8 juli 2011

Provocerande


Vem är det egentligen som har hittat på alla de här dumheterna om hur en viss typ av människor är eller tros vara? Måste vara någon som tror att han eller hon tillhör den exclusiva eller rättare sagt obefintliga skara som är helt perfekt. Perfekt!!!! Vilket hemskt ord. Jag vill inte vara perfekt. Då skulle jag ju aldrig behöva ändra på varken mitt uppförande eller mina åsikter. Det är ingen perfektion det är stagnation.

Det har diskuterats till leda nu om barn ska få följa med på flyg eller det ska finnas speciella barnflygresor. Att folk bara orkar! Visst kan man bli trött och irriterad på barn som är väldigt livliga och pratsamma.....men är det bara barn som är det? Det finns många vuxna som älskar höra sin egen röst, och helst så de överröstar alla runt ikring. Är det en barnslig vuxen, kanske? Vilket fack ska man sortera in den personen i? Varför säger man alltid dum blondin och aldrig dum rödhårig? Hjärnan sitter väl inte i hårfärgen?

Det har i alla tider varit "motsättningar" eller vad man ska kalla det mellan ungdomar och vuxna. Alla har varit med om detta. Ju äldre man blir förflyttas man från den ena gruppen till den andra. Om då inte minnet är helt borta tycker man ju att när man når den äldre åldersklassen ska man komma ihåg hur det var när man var ung, och ha lite överseende. Men icke! Hur många finns det inte som vänder helt och går med i gnällgänget? Jag tycker visst att man ska kunna kritisera det man inte gillar, men också tänka på att det jag tycker kanske inte är det absolut rätta. Det kanske är så att de yngre tycker det är kul att provocera? Speciellt kul blir det ju då om man kan reta gallfeber på nån.

Idag läste jag en sån där idiotisk klyscha i HD igen. Det handlade om kvällens film Fåglarna av Hitchcock. Den var så hemsk så den skulle få alla pensionärer att sluta mata fåglarna i parken. De pensionärer som matar fåglarna i parken är nog lätt räknade. De sitter hemma och bloggar i stället. Nu tror jag förståss att det var ironiskt menat. Att provocera är något man kan tillåta sig oberoende av ålder.

5 kommentarer:

 1. Hej Gunnel !

  Där har Du alldeles rätt. Hade jag inte fått ide´n om att köpa dator, hade jag säkert matat duvorna, men trots bloggandet matar jag kattungar i en buske.Det värsta är att börja med det, nu måste jag fortsätta.
  Så jag måste gå och handla lite mera nu, ska ta alla tomburkar med som jag ärvde efter Yngve´s myckna drickande.
  17:- det har gått åt redan, därför måste jag ta med resten.

  Föregående inlägg med sommarklänningen från forna tider, då vi var smala med midja på rätt ställe.Det var tider det.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Jättebra sagt!Jag har följt debatten i HD om barn på flyg och tycker den har spårat ur fullständigt,puuuh!Gamla klyschor är svåra att bli av med och som du säger sitter det få "gamlingar" och matar fåglar.De flesta är mer aktiva än så.Nu ska jag äta frukost i "trädgården",kanske dyker det upp nån gammal skata som jag kan mata,hehehehe.
  Ha en skön söndag vännen :-)

  SvaraRadera
 3. Mi: Kattungar är så gulliga. Synd att inte alla är måna om sina djur.
  Marianne: Ibland är det svårt att inte fara i taket när man läser vissa påståenden. Trevlig frukost med eller utan skata.

  SvaraRadera
 4. Ja du vi människor är så kloka och har så mycket konstiga uppfattningar om allt möjligt
  Jag visste inte det om barn och flyg
  Morötterna var för härliga

  SvaraRadera
 5. Ibland tror jag faktiskt att folk gnäller bara för gnällandets skull. Hoppas inte alla morötter i trädgården ser likadana ut. Det blir svårt att skrubba dem rena.

  SvaraRadera