torsdag 2 juni 2011

Att köra eller inte köra...bil


Vi läser allt som oftast om konstiga lagar och regler som bara gäller för kvinnor. Naturligtvis är det män som har hittat på dem. Jag visste inte att det blev förbjudet för kvinnor att köra bil i Saudiarabien 1990. Huruvida det var tillåtet tidigare, framkom inte av det jag läste. Nu är det tack och lov en del smarta kvinnor som ifrågasätter detta och struntar blankt i förbudet. Argumentet mot att inte ge kvinnor lov att köra bil var att då kunde de åka och träffa sina älskare. Jaha! Så det är det som de arabiska männen gör när de tar bilen och kör iväg...åker för att träffa sina älskarinnor. Kvinnorna hade naturligtvis inga sådana förståndsbefriade förklaringar till varför de behövde ha körkort. Ofta gick barnen i familjen på olika skolor så det hade sparat in en hel del taxipengar om mamman kunnat stå för transporten. 

På TV visades ett reportage om indiska taxichaufförer. Det fanns ett taxibolag som hade endast kvinnliga anställde och de hade bara kvinnliga kunder också. Vilken smart idé! Det verkade även som det lättade inom andra områden som tidigare varit tabu för kvinnor. Framtidstron var stor där nu. 

I alla tider har det klagats på kvinnors bilkörning, och det finns inte en man i hela världen som inte gjort sig rolig över att kvinnor väljer bort att fickparkera. Jag kan tala om att det är inte för att vi inte kan, som vi struntar i det, utan det är för att vi är inte så himla lata så vi måste parkera precis utanför ingången till vad det nu är vi ska till. Naturligtvis är det en man som hittat på uttrycket om att kvinnor kör bättre än höns. Jag tycker att män galer högre än tuppar. Har ni tänkt på att om en person får motorstopp vid ett rödljus eller var som helst så det bildas en kö (detta händer både män och kvinnor), så är det alltid männen som slänger sig på tutan och skriker och gapar så de blir illröda i ansiktet. Tror de att motorn har somnat så de kan väcka den med det oljudet? Ofta är det nybörjare som råkar ut för detta. De har ju faktiskt en skylt på bilen där det står ÖVNINGSKÖRNING med stora bokstäver, så det borde alla läskunniga klara av att se. Inte katten startar bilen fortare om så bakomvarande idioter tutar i kör. 

Tänk vad kul om en av dessa tutmusikanter fick motorstopp i rusningstrafik, och alla bakom honom i kön startade en tutkonsert. Där skulle jag velat vara med! För att förgylla dagen ännu mer så skulle bilskrället helst inte starta alls, utan bärgningsbilen skulle få forsla bort den, accompanjerad av biltutor. Så omtänksam är jag ibland. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar